Football Manager 2010

Cuore Rossonero

Rσššσηєјаσ e ιℓ мισ cυσјає
Член од
18 април 2009
Мислења
2.344
Поени од реакции
345
A.C. Milan 26 november 2013 How do u like it ? :]

Што мислите која улога е подобра за напаѓач како Џеко?Complete Forward,Poacher или пак Advanced Forw?
Незнам дали кај вас е исто така али кај мене негде околу 5-10 автогола по сезона примам од бековите(Бејл и Рафиња) и тоа на клучни утакмици...затоа и планирам да го продадам Рафиња,дајте некои препораки за десен бек,многу малку има добри...
ПС: Добра ли е формацијава?
:smir:

С

сашенко

Гостин

Што мислите која улога е подобра за напаѓач како Џеко?Complete Forward,Poacher или пак Advanced Forw?
Незнам дали кај вас е исто така али кај мене негде околу 5-10 автогола по сезона примам од бековите(Бејл и Рафиња) и тоа на клучни утакмици...затоа и планирам да го продадам Рафиња,дајте некои препораки за десен бек,многу малку има добри...

ТИМОВ Е ЗВЕР.ДА ВИ ДАДЕ ГОСПОД ДА СИ ГО НАПРАИТЕ ВАКА И ВО РЕАЛНОСТ хахаха

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.610
Поени од реакции
14.462

Не ми се верува дека со составот со кој располагам успеав да ги тепам Реал, и тоа на гости. :tv:

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929

Јас го играв Таргет Мен во Наполи пола сезона имаше од 22 утакмици 23 гола,па ти види:)

Не ми се верува дека со составот со кој располагам успеав да ги тепам Реал, и тоа на гости. :tv:
Е добро Реал,не знам што ти е чудно...шала на страна Наполи има ептен голем буџет и може да се направи доста јак тим за 2-3 сезони.Јас во 3 сезона освоив ЛШ во финале против Реал 2:1 во продолжениа,пред тоа 2 место во група со Челзи и Валенсија,во 1/8 финале падна Ливерпул 1:0 дома и 0:0 гости,во 1/4 финале падна Челзи(кој ме згази 9:3 во група) 0:0 гости и 2:1 дома и во 1/2 финале падна и Барса 0:3 гости 1:1 дома.:tv:
А имав ептен јак состав:
Де Санктис
Рафиња
Кјаер
Ривас
Диего Ренан
Мигел Велосо
Хамшик
Бекам(Аквилани,Џагоев,Верати нон стоп ги ротирав)
Красиќ(нека не ве лажат атрибутите ѕвер е)
Робен
Кваљарела(најдобар напаѓач што сум го имал во ФМ)

А и на клупа имав солидни играчи меѓу кои:Енема,Сантакроче,Белети,Канаваро,Емануелсон,Ди Мариа,Дос Сантос и Жињак.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.610
Поени од реакции
14.462
Јас со Наполи првата сезона освоив Калчо, вторава сезона сум второ место, а во Лига на шампионите ќе играм финале. Не знам што да купам, со овој состав ми оди, и нејќам ништо да мењам. Ова лето можеби ќе купам некој екстра дефанзивец, и некое екстра десно крило, и идам понатаму.

Еве ми го тимот.

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88

брао за екипата што си ја напраил... незнам зашо ти е така, можеби премногу ги цедиш, вајда задолжени се и за напад и за одбрана, ептен хеви ги користиш, незнам што би било друго причината... иначе што се однесува до Џеко ја би те советувал да го ставиш Complete Forward бидејќи ги поседува особините на Poacher,Tartget-Man и Deep Lying Forward, прибидејќи тој ти е едини шпиц... а глеам и Какич го имаш вратено :tv:

почнав по трети пут од почеток, овој пат со Реал... стварно е достадно со кралевите, имаш висок буџет, имаш ненормално силен тим, сите сакаат кај тебе да дојдат... прва сезона освоив лига и куп Шпански, втора сезона освоив супер куп на Шпанија,лига,ЛШ,куп на Шпанија... сеа сум месец Јуни 2011

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
ми стана досадно со рома и заминав :) сега играм со блекбурн и сум 8 натпревари без пораз, калинич е најдобар стрелец.Сега ќе ги земам гигс и сколс бидејки се во резервниот тим на манчестер:kesa: и конечно ќе можам да стрелам на место за лига европа :)

Член од
24 декември 2008
Мислења
1.375
Поени од реакции
1.566
C:\Documents and Settings\Customer\My Documents\Sports Interactive\Football Manager 2010\graphics

Extract тука, само ќе си креира фолдер.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Играм со Баерн,и првава сезона доста заебано помина морам да признаам.Молба една до сите,ако знае некој како да дојдам до повеќе пари,пошто многу ми требаат.Управа по крајот на првата сезона ми даде 9милиони,смешки!!!!!
Пробав да го понудам Рибери за добра пара да земам,ама некако слабо,а и плус и да ни платат,пола од тоа ми оди ради минус на конто.Дај ако може малце хелп околу парите!!!!

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.610
Поени од реакции
14.462

Што би рекол Фантом - не сме нормални, не сме. :tv:

Ченто, за пари, освој Лига на шампиони, и наредната сезона ќе имаш голем буџет. Јас со Наполи освоив втората сезона, и на почетокот на третата сезона имав буџет од 109 милиони. За првата сезона не знам како да ти помогнам, продавај тоа ѓубрето, прави им Offer To Clubs, белким ќе се најде некој купувач. :toe:

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.161
Поени од реакции
6.024
Кај можам да најдам туториал у врска со улогиве Advanced Forward, Complete Forward итн?

Член од
7 јануари 2009
Мислења
679
Поени од реакции
30
Tactical Theorems and frameworks. Конкретни примери за употреба во реалноста, начинот на размислување на мурињо , фергусон , венгер , капело и слични е претставен разбирливо и квалитетно.
Не само што ќе научиш многу за ФМ, туку и ќе ја сфатиш тактиката во реалноста, кога гледаш фудбал на ТВ. Го препорачувам за сите фанови на фудбалот, не само оболените , закоравени ФМ играчи.

Kajgana Shop

На врв Bottom