Football Manager 15

• Креатор на темата Креатор на темата jovanovski
  • Време на започнување Време на започнување
Порано играв фифа менаџер, еве по 4 години пауза повторно се решив да се пробам како менаџер, ја инсталирав ФМ14, малце чудна ми е, ама почнав одма со Карлајс Јунајтед, имам цел до ПЛ да стасам.
Едно прашање само, некој ако може да ми објасни за што служат Fluid,Very Fluid,Balanced,Rigid i Very Rigid кај делот од формации?
Како да играат играчите, односно колку да се придржуваат до конкретните инструкции што си им ги дал. Пример ако стаиш Флуид, помалку ќе се придржуваат до конкретните наредби, т.е. ќе играат повеќе ситуационо, ако им се укаже шанса ќе ја искористат. Во спротива Ригид, поголемо придржување до инструкциите, без разлика дали имаат шанса да направат нешто друго. Бар така јас го разбирам :)

Како да играат играчите, односно колку да се придржуваат до конкретните инструкции што си им ги дал. Пример ако стаиш Флуид, помалку ќе се придржуваат до конкретните наредби, т.е. ќе играат повеќе ситуационо, ако им се укаже шанса ќе ја искористат. Во спротива Ригид, поголемо придржување до инструкциите, без разлика дали имаат шанса да направат нешто друго. Бар така јас го разбирам :)
ти најчесто на што го оставаш?:)
Веќе 3 дена играм и имам приметено кога ја гледам утакмицата дека на Флуид многу грешки ми прават играчите, затоа на Ригид или балансирано го ставам, вајда грешки прават оти се слаби.

ти најчесто на што го оставаш?:)
Веќе 3 дена играм и имам приметено кога ја гледам утакмицата дека на Флуид многу грешки ми прават играчите, затоа на Ригид или балансирано го ставам, вајда грешки прават оти се слаби.

Ако играш со слаб тим/неквалитетни играчи макс. ставај на balanced. Обично флуид се става на играчи кои имаат двојно добри атрибути. Под тоа подразбирам да имаат добри атрибути за својата позиција, плус добри кои не се карактеристични за нивната. Пример, стопери со добар пасинг/дриблинг, крило со добар финишинг, шпиц со добра брзина итн...

Освен квалитетот, воглавно зависи и од формацијата. Ако играш трипетдва обавезно играј rigid, кај мене најдобро функционирала така. Ако играш 4-3-3 со јак гим, дефинитивно флуид.

Постирај ја тактиката што ја играш, па ќе видиме што би било најдобро. :D

Јас кога и да играм баланс или флуид играм, мада 15кава ја немам чепнато.

На 14ка играм, сум ја утнал темата али нема веза.
Иначе после 3 сезони (1 у Лига 1 и 2 во Чемпионшип) влегов во ПЛ, е сега дур направам трансфери ќе ми требаат 5 дена.
Ми дадоа буџет од 21м за трансфери и 180к неделно за плати.Моментално торшам околу 133к/неделно за плати, ама имам многу старци на кои нема да им го продолжам договорт.
Според вас како е најдобро да ги инвестирам париве, прилично екипата ми е крш за во ПЛ, не знам ни како успеав да завршам второ место во Чемпионшип, играв формација петридва на контри/ригид или атакинг/ригид.:)

Attachments

• tabelaFM14.PNG
    tabelaFM14.PNG
    73,9 KB · Прегледи: 23
mi se pojavuva crash dump koga ke ja uklucam fm 15,ne pravese taka posleden pat koga ja ukluciv pred 2 nedeli.ke se opraii so reinstalacija ili ne?ako ne,nekoj link od fm 13,14 ili 15 bez crash dump,virusi seedno zosto ne mozam da kupam fm. :lut::lut::lut::lut::lut::lut::lut::lut::lut:

mi se pojavuva crash dump koga ke ja uklucam fm 15,ne pravese taka posleden pat koga ja ukluciv pred 2 nedeli.ke se opraii so reinstalacija ili ne?ako ne,nekoj link od fm 13,14 ili 15 bez crash dump,virusi seedno zosto ne mozam da kupam fm. :lut::lut::lut::lut::lut::lut::lut::lut::lut:
Со искл антивирус ја пушташ ?

sestra mi stavi antivirus u meguvreme ali ne pisuva nisto okolu virus tuka ocigledno se pojavuva crash dump,ima vrska antivirusot?

Инсталирај ја со искл антивирус и играј ја со искл антивирус .[DOUBLEPOST=1424649966][/DOUBLEPOST]Втора сезона со Рајо поуспешна од првата , каде освоен беше само купот и завршив несреќно на 5 место , оваа сезона освоен купот повторно со многу среќа ..Rayo Vallecano v Real Madrid_ Overview Overview.png

Во лигата завршив на 3 место позади Реал и Барса
Liga BBVA_ Overview Profile-3.png

и несреќниот пораз од челзи во финалето на Уефа евро лига каде ги издоминирав до 70 минута
Rayo Vallecano v Chelsea_ Overview Overview.png

Препорачајте некој тим, по можност да е од Серие А, Серие Б, Шпанска втора лига или Германска втора.[DOUBLEPOST=1424802449][/DOUBLEPOST]Може предлог и oд англиска втора исто така.[DOUBLEPOST=1424802694][/DOUBLEPOST]Се мислам моментално од овие еден:
Middlesbrough, Sheffield Wednesday, Kaiserslautern, Red Bull Leipzig, Cesena, Parma, Carpi и Betis.

Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom