- Член од
- 10 октомври 2011
- Мислења
- 6.165
- Поени од реакции
- 10.130
Повеќе луѓе од форумов го имаат изгледано тој 'Златне чакље' од што претходно некој слушнал за него.
Последно уредено:
У превод Србија.Хинт за следната држава - нема да одиме далеку, ама барем нема да се мачиме со наоѓање на филмови.
Не ми се сега гугла да проверувам, ама мислам дека филмов беше снимен комплетно од аматери што немаат никаква врска со филм.Lazy Guy (2018)
Lijenstina
Приказ на секојдневните проблеми на едни обични и подпросечни луѓе во Подгорица. Милош е невработен лик чија жена и бебе го имаат напуштено а он живее со мајка му која работи некоја нископлатена работа и се борат да врзат крај со крај. Почнува да бара работа и се среќава со разни ситуации и проблеми.
Добра идеја и баш онака сурово е прикажана таа сиромаштија, безработица. Лијенштина или Мрзливец сака да каже дека црногорците не се такви како што сите мислат дека се.
Сепак аматерски е изведено сево ова и ми личеше на оние тв документарци што ги имаше на Алфа пред неколку години, такви што прикажуваат ситуации на одредени луѓе ама со глумци.
И глумата беше тапа, ама гледам дека ова се све дебитанти што работеле на филмов.
Не е страшно, задржува внимание и не е досадно.
5/10
Да да, пишува и на имдб у тривијаНе ми се сега гугла да проверувам, ама мислам дека филмов беше снимен комплетно од аматери што немаат никаква врска со филм.
Како кај нас овие од Солзи и смеа што го снимија тој 'Патот до кенгурите'.
Колку што е јасен/добар синопсисот, толку е јасен/добар и филмот. Започнува со Сања, девојка што работела ко собарка на брод, се шета по некој европски град, спие по улица, ја буди некој од улица и оп се наоѓа во некој дом за илегалци (бар така изгледаше) и следна сцена ја даваат како е вратена во родниот град. Нити е јасно зошто-што-како се вратила, нити некоја емоција покажа кон фамилијата кога се врати. Имаше некое дете што не е јасно дали беше нејзино дете или пак нејзин брат. Мајка ѝ нешто разведена ли е/оставена ли е од татко ѝ, си има нов дечко. Можда и го вараше, кој знае. Татко ѝ у депресија вика низ градот: Риби, риби. На радио оди вест дека бродоградителската компанија во градот банкротирала. Ваљда стариот работел таму. Сања се „дупи“ со некој лик што не е јасно дали ѝ е маж и татко на детето или ништо не се. Таткото на Сања изгледа умира и последна сцена гледаме 'рѓосан брод како се движи по морето и труби непрестојно ко во филмовине ко некој ќе направи сообраќајка и главата ќе му остане на свирката.“Ti imaš noć” započinje pričom o Sanji koja se, nakon što je napustila brod na kojem radi, zatiče u lučkom gradu Mediterana. Odatle odlazi natrag kući, vraćajući se poznatim ulicama u kojima polako nestaje sve što je volela. Dok radnici ostaju bez posla u brodogradilištu, barke prekrivene ciradama, razbacane svuda okolo, ostavljene su za neke bolje dane. Oluja uzima jedan život, Sanjin brat čeka noć u šumi. Noć koja može promeniti sve.
Ти реков немој да го гледаш.Ветено - остварено! Ова е еден од најлошите филмови што ги имам гледано во животот.