Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Ако може некој да ми каже дали има некоја разлика во квалитетот на слика помеѓу филм од 20гб 1080p и филм од 40гб 1080p(Пример Transformers Dark of the moon,на замунда го има од 22гб и од 44гб)
Работава е што овој од 22гб ми го отвара ТВ со екстерен ХД а овој од 44 не(првиов е еден фајл,а вториов е составен од повеќе фолдери)?
Сакам да гледам некој филм со најдобар можен квалитет на слика,па ако има некоја голема разлика меѓу горенаведените примери дајте некој совет како можам да ги гледам поквалитетниве:)
Постов можда ми е малце :confused:,али не знам како подобро да објаснам,се надевам дека некој ке разбере и ке помогне
Тој од 44 ти е целосно блуреј цеде , а тој од 22 ти е рип од цедето ,нема некоја голема разлика , за да го гледаш тој 44 треба да имаш или блуреј плејер и режач , или пак со латоп да го поврзаш твто и така да го гледаш ,симни си го тој 22г исто е

Ако може некој да ми каже дали има некоја разлика во квалитетот на слика помеѓу филм од 20гб 1080p и филм од 40гб 1080p(Пример Transformers Dark of the moon,на замунда го има од 22гб и од 44гб)
Работава е што овој од 22гб ми го отвара ТВ со екстерен ХД а овој од 44 не(првиов е еден фајл,а вториов е составен од повеќе фолдери)?
Сакам да гледам некој филм со најдобар можен квалитет на слика,па ако има некоја голема разлика меѓу горенаведените примери дајте некој совет како можам да ги гледам поквалитетниве:)
Постов можда ми е малце :confused:,али не знам како подобро да објаснам,се надевам дека некој ке разбере и ке помогне

Total Media Theatre 6 > open folder

pogolemite se pokvalitetni i kristalni, so extras, prevodi i sve, vistinski blu, i ima golema razlika od ovie na pola pomali, remux ili slicnite[DOUBLEPOST=1399399402][/DOUBLEPOST]
Какво возење бре. Визуелно филмот е перфектен, содржински еден од најмонотоните филмови што сум ги гледал.

2 пати пробував да го завршам ама не биваше никако.

Enemy возеше добро ама крајот :facepalm:

Vozenje samo u triler ima? :)
Emocionalno vozenje.

Ili bev okezen onaka primetno, ili naezen ili tazen.. ednostavno socuvstvuvav so filmceto, ne go oceniv visoko radi nekoj definiran kriterium za kvalitet tuku subjektivno poradi socuvstvuvanje.

Последно уредено:
mulholland drive

bebes8.jpg
Па дете на таа возраст од сликава треба да гледа филмови со Џеки Чен...

им седнувам на новиве филмови од 2014 денеска, почнувм од Rio 2 па до каде ќе одиме. По доста долгата пауза ќе се нагледам филмови. Се читаме :)

Изгледа при крајов на месецов-почетокот на другиот ќе може да се очекува торентче за Grand Budapest Hotel.

Енеми како ме уплаши на крај у пм, цел филм мирен, мирен, и оп на крај сосема неочекувано страшно створење. Гледав досега клипче на јутјуб од 24 минути кое го објаснува филмот.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Енеми како ме уплаши на крај у пм, цел филм мирен, мирен, и оп на крај сосема неочекувано страшно створење. Гледав досега клипче на јутјуб од 24 минути кое го објаснува филмот.
Сподели де :D

Вчера го гледав The ninth gate, со Џони. Очекував многу, добра содржина, ама поголемо срање од завршеток на филм немам гледано.

Од памет ме извади. Цело време овдека муабет се прави за крајот, али ни на крај памет дека таква сцена ќе биди. Па и како што ми се гадни створења.

Не знам, јас имам фобија од хорори и такви jump scares, ама ова не ми беше воопшто „болно“. Јас на Mulholland Drive се имам многу извадено од памет (демек трилер).

Ја сеа како од марс паднат. Пред недела дена го глеав Mulholland drive. Полека ми се сложуваат коцките, прав мајндфак филм... т.е што објаснувам кога повеќето го имате гледано.
Е сеа што ми остана нејасно. Кои беа тие двајцата во ресторанот и што беше фората со вештерот?
Кој фактор беа старците?
Зошто изеде куршум у глава дечкото со кожна јакна?
Сцената во театарот?
Кој кур е Каубојот?
И на крај, преживеа ли Рита или
првата сцена фактички беше нејзината ликвидација?

citaj malku baraj okolu gugl e pred tebe

http://whatculture.com/film/5-theories-that-help-explain-david-lynchs-mulholland-drive.php

The accident at the beginning at Mulholland Drive that leads a perplexed and stunned Rita to wonder to Betty is actually a subconscious dream sequence by Betty. The car accident itself is a deeper meaning for the relationship between Rita and Betty. The location where Rita’s accident happened is the same location where Camilla picks up Betty and takes her to the film director’s party Adam Kesher which is at Mulholland Drive. It is here where Betty discovers that her lover Camilla and Kesher announce their engagement.

The car slamming into the limo is a metaphor for how Betty felt when Camilla and Kesher right in front of Betty laughing and kissing announced their engagement.

Ја сеа како од марс паднат. Пред недела дена го глеав Mulholland drive. Полека ми се сложуваат коцките, прав мајндфак филм... т.е што објаснувам кога повеќето го имате гледано.
Е сеа што ми остана нејасно. Кои беа тие двајцата во ресторанот и што беше фората со вештерот?
Кој фактор беа старците?
Зошто изеде куршум у глава дечкото со кожна јакна?
Сцената во театарот?
Кој кур е Каубојот?
И на крај, преживеа ли Рита или
првата сцена фактички беше нејзината ликвидација?
Имаш милион теории за ова разгледај по нетов, оние што мене најмногу ми изгледаа логични е дека се тоа било сон (како што прочита погоре), старците се најверојатно мајка и и татко и на Рита...за сцената во театарот уште не знам што да мислам е сега кој беше тој со кожна јакна и каубојот имам заборавено, последен пат пред година и пол го гледав...

Ма немој да ме јебеш бре :pos:
Што толку јако има во филмот, досаден за гледање па и да го тражам значењето на истиот на гугл. За што била метафора сообраќајката

post-6769-aint-nobody-got-time-for-that-yIus.gif

Нека си прави таму музика Линч

Чекам да искочи некој од поискусниве филмомани и да кажи дека Линч не е за сите. :D

Не сериозно, секој си има свој вкус и свои критериуми и си се води според нив дали филмот ќе му се допадни или не.
Али е доста глупаво да викаш дека некој филм бил досаден/глуп само поради тоа што тебе не ти се допаднал.
За мене е одличен филм Mulholland Drive, Линч е мајстор. Океј што е неприфатен од голем број на луѓе али да се кења дека филмот е досаден е неприфатливо.

*потписот на џимеј е релевантен

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom