Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Колкави надежи имав за Jack Ryan:Shadow Recruit и се разочарав ,предвидлив,многу малку акција, досаден на моменти.. 4/10

Последно уредено:

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Вчера го гледав The ninth gate, со Џони. Очекував многу, добра содржина, ама поголемо срање од завршеток на филм немам гледано.

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.735
Поени од реакции
12.786
Enemy, тој што го смислил крајот дај боже цел живот кошмари да има :mad:

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.735
Поени од реакции
12.786
Те уплаши или?
Од памет ме извади. Цело време овдека муабет се прави за крајот, али ни на крај памет дека таква сцена ќе биди. Па и како што ми се гадни створења.

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
Од памет ме извади. Цело време овдека муабет се прави за крајот, али ни на крај памет дека таква сцена ќе биди. Па и како што ми се гадни створења.
Не знам, јас имам фобија од хорори и такви jump scares, ама ова не ми беше воопшто „болно“. Јас на Mulholland Drive се имам многу извадено од памет (демек трилер).

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Ја сеа како од марс паднат. Пред недела дена го глеав Mulholland drive. Полека ми се сложуваат коцките, прав мајндфак филм... т.е што објаснувам кога повеќето го имате гледано.
Е сеа што ми остана нејасно. Кои беа тие двајцата во ресторанот и што беше фората со вештерот?
Кој фактор беа старците?
Зошто изеде куршум у глава дечкото со кожна јакна?
Сцената во театарот?
Кој кур е Каубојот?
И на крај, преживеа ли Рита или
првата сцена фактички беше нејзината ликвидација?

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
citaj malku baraj okolu gugl e pred tebe

http://whatculture.com/film/5-theories-that-help-explain-david-lynchs-mulholland-drive.php

The accident at the beginning at Mulholland Drive that leads a perplexed and stunned Rita to wonder to Betty is actually a subconscious dream sequence by Betty. The car accident itself is a deeper meaning for the relationship between Rita and Betty. The location where Rita’s accident happened is the same location where Camilla picks up Betty and takes her to the film director’s party Adam Kesher which is at Mulholland Drive. It is here where Betty discovers that her lover Camilla and Kesher announce their engagement.

The car slamming into the limo is a metaphor for how Betty felt when Camilla and Kesher right in front of Betty laughing and kissing announced their engagement.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Ја сеа како од марс паднат. Пред недела дена го глеав Mulholland drive. Полека ми се сложуваат коцките, прав мајндфак филм... т.е што објаснувам кога повеќето го имате гледано.
Е сеа што ми остана нејасно. Кои беа тие двајцата во ресторанот и што беше фората со вештерот?
Кој фактор беа старците?
Зошто изеде куршум у глава дечкото со кожна јакна?
Сцената во театарот?
Кој кур е Каубојот?
И на крај, преживеа ли Рита или
првата сцена фактички беше нејзината ликвидација?
Имаш милион теории за ова разгледај по нетов, оние што мене најмногу ми изгледаа логични е дека се тоа било сон (како што прочита погоре), старците се најверојатно мајка и и татко и на Рита...за сцената во театарот уште не знам што да мислам е сега кој беше тој со кожна јакна и каубојот имам заборавено, последен пат пред година и пол го гледав...

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Ма немој да ме јебеш бре :pos:
Што толку јако има во филмот, досаден за гледање па и да го тражам значењето на истиот на гугл. За што била метафора сообраќајката

Нека си прави таму музика Линч

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
Не е толку досаден колку што буквално ништо не се сфаќа.

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Чекам да искочи некој од поискусниве филмомани и да кажи дека Линч не е за сите. :D

Не сериозно, секој си има свој вкус и свои критериуми и си се води според нив дали филмот ќе му се допадни или не.
Али е доста глупаво да викаш дека некој филм бил досаден/глуп само поради тоа што тебе не ти се допаднал.
За мене е одличен филм Mulholland Drive, Линч е мајстор. Океј што е неприфатен од голем број на луѓе али да се кења дека филмот е досаден е неприфатливо.

*потписот на џимеј е релевантен

Kajgana Shop

На врв Bottom