- Член од
- 21 октомври 2011
- Мислења
- 1.758
- Поени од реакции
- 2.571
Порано жените по селата така мочалеОд нигде никаде крена суќнаа и од нога почна да моча... ахахаха

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Порано жените по селата така мочалеОд нигде никаде крена суќнаа и од нога почна да моча... ахахаха
Да, напишав во воведот.Филмов уствари беше као на некој измислен јазик, измешани повеќе словенски?
Ја тоа го читам отпосле...Да, напишав во воведот.
Детето во филмот изговори точно ова:Најголем впечаток ми остави сцената со птицата и со коњот. Мислам дека (пошто гледан ми е тогаш кога излезе по некој месец) тука првпат детето нешто зборна во целиот филм. АМа џабе, појде јабана коњчето
Детето е потпораснато кон крајот на филмот, ама не осум години, најмногу 2-3 години.Не знам дали е споменат податокот, ама мислам дека некаде прочитав оти филмот бил сниман некаде 8 години (не сум сигурен за ова). Од друга страна малото детенце да, веќе потпораснува и се гледа тоа.
Ќе го гледам вечерва, ќе споделам импресии утре.На нешто повеќе од ден до крајот на терминот за The Painted Bird, ги повикувам: @devilko , @Setsuko , @Corvus , @Комита Ултрас , @grande-juve , @Violetova , @santelli и @zmija1 да се произнесат.![]()
The Painted Bird
Уметничко ратн филм со меланхолична атмосфера и трагочни моменти ,како децата ја доживуваат воњите и како остава траг на психата ,нов филм ама црно бела чудна техника со релативно висок буџет сакале да го направат нешто како живото е убав ,или малку накај авангара и претерале со хиперреализамот ,селски мотиви ,зенска која е љубопитна , во војната имало многу и силување споре статистики од секоја стана ,воња страдање неможи да биди добро и поука за чување на мирот и живеење среќно детство без војни. оцена 5.5 никој не сака трагични филмови