FILM CLUB (КРУГ 5) (205. Dogtooth: 18.11-01.12.2024)

Заврши терминот за The Broken Circle Breakdown. Следен предложувач, по редовна постапка е @santelli . Ја оставаме сама да ви презентира кој филм ќе го гледаме во следните 2 недели.

www.imdb.com

The Fisher King (1991) - IMDb

Режисерот Terry Gilliam ми е сам по себеси интересен... Иако како режисер стои позади Бразил и 12 Monkeys, поинтересен ми е неговиот уддел во приказната со Монти Пајтон.
Прилично интересен и сестран лик. Филмот можеби нема да ве остави без здив но го препорачувам како еден од потценетите филмови. Jeff Bridges и Robin Williams се маестрални во филмот... Дури можеби и најдобрата улога на Robin. Mercedes Ruehl има заслужен Оскар за споредна улога...
Филмот има убава приказна и интересни, прилично различни ликови. Тоа што мене посебно ми се допаѓа е што нема емотивна едноличност. Не сакам филмови кои се целосно тажни или среќни, преферирам ролеркостер...

Пробав да си направам список со филмчиња што повеќето не сте ги гледале и имам само едно да ви кажам:
Кои лудаци сте вие, па дали сте нормални се сте гледале?!?!?!
Ми останува уште да прогуглам унгарска кинематографија....
Успеа да најдеш филм што скоро сите го немаме гледано! :D

Успеа да најдеш филм што скоро сите го немаме гледано! :D
Well... По тоа што видов само @moongoses го гледал ама немаше ни оценка ни ништо... Искрено ме измачивте.. Најстрашно е што изгледав тон глупи филмови за да најдам некој нормален.. Како посебно глуп ќе го издвојам:
Страхотно...

Одамна сум го гледала „Кралот на рибарите“, памтам само дека беше многу добар филм, не баш многу друго. :D
Ќе треба пак да го гледам за да ставам мислење

The Broken Circle Breakdown го гледаа деветмина (што е најслаба гледаност до сега), и му дадоа средна оценка 6,8. Го испуштија:

@Комита Ултрас , @zmija1 - прв неизгледан
@SK-92 , @123456 , @__Vita____ , @Imperatorot и @Shawn Spencer - втор неизгледан (жолт картон)
@Corvus - трет неизгледан (црвен картон, за жал. :( Ама има донесено оправдание од лекар, па знам дека за релативно кратко време ќе се врати и ќе изгледа се што пропуштила).

Мало потсетување за правилата за предложување, т.е. за редоследот за предложување во вториот круг: ќе се рангираат само оние членови кои на пресекот помеѓу првиот и вториот круг ќе бидат активни членови во клубот, т.е. што ќе имаат изгледано минимум 1 филм од последните 3 (во тој момент). Значи сите оние кои во тој момент ќе бидат црни на листата, односно оние со добиен црвен картон, ќе бидат поместени најдолу на листата предложувачи. Така беше од секогаш, така ќе биде и сега. Затоа - БИДЕТЕ ПОАКТИВНИ!

Well... По тоа што видов само @moongoses го гледал ама немаше ни оценка ни ништо... Искрено ме измачивте.. Најстрашно е што изгледав тон глупи филмови за да најдам некој нормален.. Како посебно глуп ќе го издвојам:
Не знам дали знаеш ама не мора да го имаш гледано филмот што сакаш да го предложиш.

Аха, па да се погоди некој отров и да ме псуете.. Нееене.. Овој е гледлив :)
Јас кога давам филмови секогаш ми се гледани, и пак ме пцујат :(

Well... По тоа што видов само @moongoses го гледал ама немаше ни оценка ни ништо...
Да бе, кај очи оставив кликајќи што сум гледал, уште оценки да ставам :)

И пак филм што само јас сум го гледал :( Ама пред 30 години било, ќе го повторам.
Не знам дали знаеш ама не мора да го имаш гледано филмот што сакаш да го предложиш.
Не мора, јас еднаш предложив што го немам гледано, па Злате ме изриба :)
Јас кога давам филмови секогаш ми се гледани, и пак ме пцујат :(
Твојот вкус за класична женска убавина тука е неразбран.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom