Lock, Stock and Two Smoking Barrels
Конечно успеав! Ми се смеевте кога кажав дека го немам гледано, но не кажав дека не сум се обидел. 3-4 пати го имав пуштено и не можев да се внесам во филмот после толку ликови од кои никого не разликував од претходните. И денес заспав на пола филм, ама откако оддремав, го пуштив пак од почеток и го изгледав.
Прво, без исклучок, ги мразам британските нискобуџетни филмови од овој тип! Имавме уште 2-3 во Клубов и сите си добија слаби оценки од мене. Еден со тој Стјуард (Том Харди), другиот тој 24h Party People... имаше и други мислам. Значи едноставно не се за мене ваквите ствари со британски реднеци.
Второ - премногу ликови, и ниту еден битен од нив - преку овој дел не успеав да поминам. Немаше еден за кој би се фатил и би навивал, би се грижел, би ми било гајле. Е кога сфатив дека Стинг е Стинг, почнав за Стинг да навивам, ама ем беше спореден лик, ем веќе касно беше за навивање, пола од останатите секако испозагинаа.
Филм за 4-5 небитни дружини / банди со небитни пропалици кои вртат во круг една вреќа со пари и две двоцевки и за кои се испотепаа меѓу себе. Глупавиот и поглупавиот во мафијашки стил.
Едноставно not my cup of tea - и само 6/10, иако првично сакав 5/10, ама ај, имаше некои смешни сцени, како на пример таа женската што се разбуди од каучот на кој никој не ја примети и маме им еба на сите