FILM CLUB (КРУГ 5) (205. Dogtooth: 18.11-01.12.2024)

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Вчера го симнав да го гледам и филмот беше на 5 дела по 20 минути, без превод. Цел ден се симињаше... Ќе пробам вечер пак, ваљда добра верзија ќе биде.

Член од
27 јуни 2015
Мислења
124
Поени од реакции
97
Ептен забушанти бе браааат! Ептееен! @Толстој , @Spiegel , @MyloXyloto , @RectumAnale , @ManUtdChampions , @ob1 , @Goodfella , @Bojan Van Buuren , @wot , @Krk1 , @Chovek , @џимеј , @Erich Zann , @AniMagus , @Iceboy , @Хоуп , @K!KI , @Saladin , @Хефест , @beaverknight - ај, ај, ќе дојдете и вие на ред. ;)

Уште пет дена имате! :pistoldz:
Јас па мислев пошто јас го предложив не мора да пишувам :D. Да си идам дома ќе напишам и јас :)

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.634
Поени од реакции
31.847
Вчера јас го изглев нојчта, само шо заборајв да пишам (уствари толку сум сакал да пишам) :D

Далеку од лош филм, но далеку и од добар. Нешто натпросек би го ставил. Визуелно ми беше добар, интересна игра со боите. Приказната ми беше итака итака (овој факт се должи веројатно на фактот што со ваква или слична тематика постојат и сме изгледале вистински ремек дела кои не не оставиле рамнодушни) па така ова иди нешто како сеОска верзија на истите.

А јака оваа од Бартез бившава :D Гром!

се думав накај 6.5 од мене. (ова 0.5 за мајчинава го дадавам)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.116
go izgledav jas odamna.. da sredev doma internetot ke pisav mislenje

filmot si e apla prosek ali eye candy e malku, raspolozuva, ubavi boi, wannabe feel good.

ama sepak mu fali nesto za da otskokne i go cekas istoto do sam kraj i na kraj ostanuvas razocaran.

prosek po site definicii duri na momenti i podprosek radi naivnosta i nekoi nerealni covecki reakcii, no sepak ne zalam sto go izgledav.

2ipol/5

i predlagajte nekoi lesno so se naogaat 3-4 verzii isposimnav

Член од
15 ноември 2008
Мислења
5.767
Поени од реакции
11.759
Ќе го гледам до 6ти, дојдов на темава само да му кажам на @devilko дека другиот филм го има ставено на letterboxd. :LOL:

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.893
Поени од реакции
6.166

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.893
Поени од реакции
6.166
Фала на исправката. Ја сум го изгледал вистинскиот филм, само погрешниот сум го ставил на летербокс. :ROFLMAO:

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.172
Поени од реакции
25.324
Viva la Resistancee! :D
Ако претходниот филм разбуди кај мене гадни и негативни емоции (не викам со ова дека филмот е лош, туку дека направи така да се осеќам), овој го направи сосема спротивното. Убав, мил филм. Го гледаш и се осеќаш ко дете, французиве стварно знаат да направат убав филм што ќе те направи да се осеќаш среќно и весело. Башка пејсажите и музиката, одличен приказ на едно селце во Франција.

Многу од ликовите ми беа познати, после филмот ги проверив на imdb и скоро со сите имам изгледано претходно филмови. Глумата беше одлична, децата беа супер, поготово она малото плавото. Сцената кога им гори куќичката што ја запалија цело време мислев дека ќе умре или малото детенце или па девојчето. Иако сакам такви пресврти во филм, среќен сум што филмот не отиде во тој правец. Многу брутално ќе беше.

Ми се свиѓа што филмов повеќе се задржа на животот на децата, нивната игра и како они се справувале за време на војната, а не толку на девојчето што е избеглица. Мислам дека премногу филмови имаме изгледано за евреите. Интересен беше моментот кај детската војна, кога го избркаа дебелкото дете имав чувство како режисерот да сакаше да ни ја прикаже војната преку детскава игра.
Убав филм, крајна оценка 7/10.

Член од
27 јуни 2015
Мислења
124
Поени од реакции
97
Viva la Resistancee! :D
Ако претходниот филм разбуди кај мене гадни и негативни емоции (не викам со ова дека филмот е лош, туку дека направи така да се осеќам), овој го направи сосема спротивното. Убав, мил филм. Го гледаш и се осеќаш ко дете, французиве стварно знаат да направат убав филм што ќе те направи да се осеќаш среќно и весело. Башка пејсажите и музиката, одличен приказ на едно селце во Франција.

Многу од ликовите ми беа познати, после филмот ги проверив на imdb и скоро со сите имам изгледано претходно филмови. Глумата беше одлична, децата беа супер, поготово она малото плавото. Сцената кога им гори куќичката што ја запалија цело време мислев дека ќе умре или малото детенце или па девојчето. Иако сакам такви пресврти во филм, среќен сум што филмот не отиде во тој правец. Многу брутално ќе беше.

Ми се свиѓа што филмов повеќе се задржа на животот на децата, нивната игра и како они се справувале за време на војната, а не толку на девојчето што е избеглица. Мислам дека премногу филмови имаме изгледано за евреите. Интересен беше моментот кај детската војна, кога го избркаа дебелкото дете имав чувство како режисерот да сакаше да ни ја прикаже војната преку детскава игра.
Убав филм, крајна оценка 7/10.
Истото мислење го имам со тебе и потполно се согласувам. Затоа и ми текна овој филм бидејки кога го гледав ми разбуди такви убави чуства па викам после предходниот нема да е лошо некој ваков.

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
Овој за разлика од првите два предлога беше гледлив. Приказната не ме купи, ама кинематографијата беше супер. Зошто Златко запишува и оцени, од мене 5/10. :)

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Ти имаш одбрано филм или се двоумиш?

@whatto навистина пеер, кој си ти?! те нема на листата таму
гит
Имам, пишано е кај Злате. Иначе вчера ми текна и на друго нешто ама да проверам прво на форумов колку е дискутиран, ако не е тогаш ќе иде тој. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom