- Член од
- 21 октомври 2011
- Мислења
- 1.747
- Поени од реакции
- 2.562
@Zlatikevichius, дојде и среда, нема ни абер ни глас во темава...
@Gazpapir е следен. Бујрум.@Zlatikevichius, дојде и среда, нема ни абер ни глас во темава...
Иди на Вики за филмов и доле у Motifs имаш објаснувања и за куќатаАј и јас зашто го изгледав во рок да пишам пред да дојде Злате да го затвори терминов. И кога сме кај тоа, мислам дека не мора цело време да го чекаме Злате да најавува, знаеме сите да броиме, ако не знаеме да броиме пишува горе кога завршуваат термините, мислам дека не е толку неопходно да дојде да пише Следен е тој и тој нека пише филм.
Енивеј филмов, не знам што да пишам за филмов не го сфатив ептен, многу чуден ми беше, му дадов висока оценка заради инвентивноста и пристапот, ама не можам да кажам дека нешто особено ми се допадна или не ми се допадна, најголем дел од времето се осеќав како да не се случува ништо, а и тоа што се случуваше не бев сигурна кон што води. Не сфатив со жена му и ќерка му што се случи, а мислам дека тоа беше важен дел од филмот, исто и со тоа што имаше рак ор смт, беше болен од нешто. Also, што беше со куќата на онаа што гореше, so what's up with that? Зборев со Злате пред некој ден, и тој не знаеше да ми објасни, @wot try me? Знам дека имаше некој апсурдистички елементи филмов, ако не беше и целиот заснован на таа премиса, ама некако не успеав да навлезам подлабоко и да го сфатам што му беше поентата. Тежок беше за гледање, фактот што траеше повеќе од 2 саати и не помогна многу, многу повеќе се базира на атмосфера/вајб отколку на содржина, вот сака вакви филмови, што целта им е да ти ја пренесат општата атмосфера на филмот, а не да пренесат приказна, проблемот е што јас не го изгледав in one sitting, па таман кога ќе почнев да навлегувам во тој апсурд на постоењето, ќе се десеше нешто да ме извади од тоа, има шанси да му се пробам пак некогаш кога ќе бидам сигурна дека ќе го изгледам цел одеднаш, чисто со цел да го доживеам како што е замислен да се доживее, ама не верувам дека нешто повеќе ќе ми се свиѓа, зашто преовладува генерално негативна атмосфера во филмот, и не сум ептен фан на филмови што прават да се осеќам лошо.
7/10
Немам обичај и избегнувам да читам вакви работи за филмови. Сакам да го конзумирам само тоа што филмот ми го приложува и толку, не сакам експертски анализи, уште помалку сакам квазиекспертски анализи на влогери и јутубери. Сакам да читам лични импресии и интерпретации вака од луѓе на форумов или пријатели, да ми кажат нивна интерпретација на нештото што не сум го сфатила, ама вакви детални работи не сакам да читам зашто ми влијаат на мислењето, а сакам истото да ми зависи исклучиво од крајниот продукт/изведбата на филмот.Иди на Вики за филмов и доле у Motifs имаш објаснувања и за куќата
Ова ја што ти посочив, режисерот објаснува...Немам обичај и избегнувам да читам вакви работи за филмови. Сакам да го конзумирам само тоа што филмот ми го приложува и толку, не сакам експертски анализи, уште помалку сакам квазиекспертски анализи на влогери и јутубери. Сакам да читам лични импресии и интерпретации вака од луѓе на форумов или пријатели, да ми кажат нивна интерпретација на нештото што не сум го сфатила, ама вакви детални работи не сакам да читам зашто ми влијаат на мислењето, а сакам истото да ми зависи исклучиво од крајниот продукт/изведбата на филмот.
Фала во секој случај
Може станувам досаден, ама пак ќе пишам. Режисерот тоа треба во филмот да го објасни, не отпосле во интервјуа и есеи да се правда што сакал да каже. Ако не можел на филм, можел уште отпочеток да си напише книга и да не ни го губи времето со гледање на филмот. Во ред е некоја симболика или детаљ да не се разбере или да се испушти и да се праша за појаснување, ама никако за целиот филм.Ова ја што ти посочив, режисерот објаснува...
А ако, како што викаш, сакаш мислењето да ти зависи од крајниот продукт само, зошто пак бараш интерпретации/објаснувања?