Фан клуб: ЖРК Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата bobipp
  • Време на започнување Време на започнување
Голови:

Стојановска 2
Алтхаус 1

Плата:

Стојановска ~400-500 евра
Алтахус ~4000-5000 евра

Тоа е таа разлика :)

Како и да е трите нема да спијат вечер :D
Готово фрлени се во оган што се вика нема сега назад.
Си добија шанса си ја искористија максимално.Само се плашеа да шутнат освен еднаш кога проба Митова.Да беше Керамичиева ќе беше подруго.Ќе прими топка и гледа да ја бапне одма не мисли многу многу она.Така се станува голем играч, и онаа мала шанса што ти ја даваат мора максимално да ја искористиш.Нема тука трема,страв.. пред 3000-4000 публика играат треба тоа да им биде мотив плус секогаш.
Не ми е јасно Гакидова за што ја земаа кога Инди не ја ни земала во тимот.Едно време со Јованка игравме на пикер :facepalm:
Луѓе идат да гледаат ракомет а не да гледаат импровизации.

Ова со картиве па, видоа гага и шуто и сакато отиде на ракомет.Старци еден куп само дремат и ништо не прават.
На Комити трибината ставиле деца некои ги облекле сигурно беа од ракометниве школи.

Околу играта може уште да се подобрува.Добрата одбрана во второ резултираше со одлепување и тотална доминација на Вардар.
Ја изгубивме Пино но тука е Пенезиќ да покрие.Добри блокади од нејзина страна а и доста клучни голови даде.
Леќи на ниво какво голче ќе дадеше за малце :P
Ихнева растура мора да добива поголема шанса.
Стари секоја чест и за тебе :cuc: ќе ни требаш во ваква форма и во вториот дел од натпреварувањето.Доста совети и дава на младата Петковска.Капитенски..Вистински профеционалец, голем човек пред се :cuc::cuc:
Ајде веќе добивам надеж дека може да падне и големиот Будуќност во Скопје.
Веќе сум оптимиста и мислам дека со добра и цврста одбрана(без Алтхаус се разбира) може да славиме макар и минимално.

Иначе ми падна смешно Хмирова кога дојде и она да се поздравува со публиката со едното раче другото неможе да го крене.
Како оние ретардиранине од "Златен Сремец" ми делуваше :pos:

Оваа ако е голманската иднина, јас сум Хајле Гебреселасие :)

Многу се разочарувам кога ги гледам нашиве помлади играчи...
Пример вчера тие девојчињата до 16 години, веќе неколку години тренираат заедно, прво кај Кастратовиќ, после продолжија во Вардар, постојано имаат подготовки на највисоко ниво, ги носат по турнири во странство цело време, тренинзи секој ден и повторно НЕМААТ НИЕДНА СМИСЛЕНА АКЦИЈА.
Едно е да се дрва не видени, друго е тренерот да нема никаква тактичка замисла, ниту пак ракометарките да немаат никаква идеја. Сфаќам дека дел од ракометарките им беа префрлени во повисока категорија, ама сепак ниту една од нив не игр не бековска позиција, што значи бековите им останале тука.
Никаква акција на крило, тренерот не знае да постави акција во која бекот ќе навлече играчи, па крилото ќе влезе, а имаа еден бек со потенцијал да ја работи таа работа.
Само на сила, сто пробивања и технички грешки направија.
Да не правиме муабет што мечот заврши со 15-20.
Тренерон мртовец, ни да викне ни ништо, па вака да ми играат со такви услови за тренинг, се на шамари ќе раздигам бе. Тренерот на Струга ГО УТЕПА нашиов. Една од нивните ракометарки која им ја донесе победата, еднаш шутна нерезонски, и се раздра цела сала грмеше. Водат 5 разлика на минута до крај, он уште ги предупредуваше да не се опуштат.

Ништо поасални не се ни ЖРК Вардар (вториот тим), еден посериозен меч имаа со Металург, го земаа како баба внуче.
Јас не знам што се работи, за кого се фрлаат пари.
Ова е веќе трета година откако влезе Самсоненко, уште НИЕДЕН играч не е изваден.
И таа што е најдобра во ЖРК Вардар, не е наша ракометарка, туку од РК Кастратовиќ, па на Металург.
Стојановска и Митова, не се ништо посебно, може ние си се радуваме дека играат некои Македонски во составот, ама тоа е само мачкање очи, далеку се од потребниот квалитет од идни носители на играта иако може да се изделкаат во некои просечни играчи.

Со оглед на тоа што го гледав првенството за ракометарки до 18 години, каква само разлика има од нашиве помлади мајко мила. Имаше 16 годишни ракометарки, што беа пробивни и имаа шутеви со јачина како и сениорките. Нашиве не можат до голман да дофрлат, а во одбрана се трагедија невидена. Немаме ракометарки за во два правци, или имаме некои дибеци што играат само одбрана (Металург ги има еден куп такви :D), ама во напад се камења, или некои што се посолидни во напад, ама одбрана хаварија.

Последно уредено:
Супер изигра Јуле денеска. (y)
Последните 10 мин од првото полувреме доека беше на терен ја напраивме таа разлика од 5+.
Не видов како се повреди. :confused:

Nema seuste info za Nikolic ? Mada sansite se golemi da bide najlosoto scenario. Epten ne gi saka srekata godinava so povredite. Sezonata samo sto zapocnuva sto se vika a oni se so minus 4 rakometarki od prvicno predvideniot sostav za sezonava. Kmirova, Begona i Nikolic povredeni, Pino raskin, loso loso, klupa nemaat sto se viika, pa i germankava katastrofa se pogodi u pm.

Igrata osven kilavite prvi 15 min bese solidna. Standard sezonava loso go zapocnuvaat sekoj mec, ostanatite 45 min dobri si bea i mislam deka od natprevar vo natprevar samo ke ja krevaat formata. Ovoj tim moze poveke od ova. Samo da prekinat malerite so povredite.

Germankava epten e katastrofa, a dobar glas ja biese pred da premine vo Vardar, dobro bedigre imase. Ona kutrata eden asalen bloka ne znae za bekovite da napravi, a pa za otvaranje da primi topka, da si sozdade sansa za gol, toa ni so policia ne go moze, bar u odbrana da bese dobra, ni za toa ne ja biva.
Lani Vardar imase dobra igra za pikerite, Djokic odlicna si bese, sega so ovaa nemaat nikakva igrta, Begona za ovaa mi izgleda kao Loke.

U sala dobra posetenost. Koga ke se izeme delot za komiti, ostanatite tribini bea edno 90% polni, centralinite bea skoro skroz napuneti.

Абе ја имаше Јуле во преносот, ја покажуваа на клупа, се смееше момата... :)
Веројатно не станува збор за скршеница или посериозна повреда.
За голманката, не знам што да кажам, некако ситно ми делуваше на голот, треба да се потрудат да ја донесат Наташа Антиќ од Металург.

Невервам дека е до толку сериозно. Барем според движењето на Протјанко, слободно се движеше без поголем проблем колку што можев да видам на тв.

Не дека е важен првотимец но лошо ќе биде ако се работи за нешто сериозно затоа што ќе останеме без висина на бековската линија, ќе мораме да ги играме Лекиќ и Пенезиќ цели утакмици.
Сликава многу зборува. Тоа се тие големи играчи како Лејно и Суслина. :cuc:
10698642_528810517255490_1621123855634880254_n.jpg
Лејно и Суслина се големи луѓе пред се, поготово вторава. Му помага на ова детево Александар што руши рекорди на Параолимпијада, му дава влезници, опремата му ја подарува. Секоја чест, луѓе како Суслина треба да се центар пажња со нивниве дела а не таму некои си самопрогласени „ѕвезди и влијателни“ на социјални мрежи.

За тоа што сте пишале дека нема кај нас некои надежи, тоа е пред се` зошто немаат става девојчињава. Не е само тренингот, треба да си се затворат во теретана малку поЧе. Видете ги какви фигури имаат Лекиќ, Пенезиќ, Горбиц, Дамјановиќ, Булатовиќ, Аморим, Неагу... Нозете на Лејно и Суслина се како шпагети, кога се загреваат по тренерки тоа најубаво се гледа, како вајани се. Кај нас или се преситни, или прениски, или предебели. Нема средина. Едини што личат на ракометарки во права смисла на зборот кај нас се Бајрамоска и Штериова, но првава ја отепаа повреди иако е класа ракометарка а вторава е во тежок филм влезена така да не очекувам кариера да направи. Ќе заврши како некој ЛГБТ активист во Шведска.

Абе ја имаше Јуле во преносот, ја покажуваа на клупа, се смееше момата... :)
Веројатно не станува збор за скршеница или посериозна повреда.
За голманката, не знам што да кажам, некако ситно ми делуваше на голот, треба да се потрудат да ја донесат Наташа Антиќ од Металург.

Dobro cim e takva rabotata. Koga ja krenaa u race si vikam otidoa ligamentite i kaj nea. Cim se smeela ok e.

ЖРК Металург – ЖРК Вардар 23:19 (10:8)

ЖРК Металург:Антиќ, Серафимова, Ивановска, Каранфиловска, Пеовска, Белеска 3, Јовановска 2, Николиќ, Стојковска, Николовска, Дабевска, Ливриниќ 4, Саздовска 3, Ципушева, Величковска и Ристовска 11. Седмерци: Исклучувања: 2 минути.

РК Вардар:Белмезова, Прленда 1, Петревска, Ангевска, Трпковска 2, Николовска, Чанкуловска, Бојаџиска, Ладева, Грбиќ 2, Тодоровска 5, Младеновска, Нолевска 2, Трајчевска, Керамитчиева 7 и Мишевска.

Седмерци: ЖРК Mеталург 10/12 ; ЖРК Вардар 3/3.

Пак изгубиле од Металург овие бе, јас се жалев за првата утакмица, а они веќе и си го забетонирале пласманот на трето место :rolleyes:
Ладева имала 12 одбрани, добра е малата, од нејзе имам некои очекувања, иако и она нема никаква градба за голман. Тие голманките на Холандија со 16-7 години со нога ја фаќаа пречката, како Штербик се тегнеа, нашиве колку се ситни, ни 5% од голот не фаќаат. Ама од тоа што сум гледал, оваа Ладева барем има некој рефлекс, за разлика од Петковска која што не ми оставила некој впечаток иако е вистина дека имаше некој добар меч за Македонска младинска репрезентација :icon_mrgr:

Стандардно, Керамитчиева дала 7 гола, си држи просек. Трпковска е далеку од млада надеж, Тодоровска мислам дека истотака ја земаа од Металург, врти сучи скоро ништо не погодиле младите во тимот :)
Оваа Итана Грбиќ, изгледа исто ништо посебно не е. Не ги гледав мечевите на Црна Гора, ама во групата во Скопје имаше еден куп ракометарки што во ваква Македонска лига би имале комотно просек од по 10-тина гола. Кај баш нејзе ја нашле :facepalm:
Битно одма на ФБ ставила слика од денешната утакмица.
Што спортисти ќе беа човече, не ми е јасно... Да изгубам вака битна утакмица, една недела во депресија ќе паднам, а не да земам одма слики од утакмицата да споделувам :вонзем:

Ристовска крилото на Македонија 12 гола ни дала, мада веројатно повеќето од пенал, пошто 12 пенали имале и 10 погодиле :icon_mrgr:
Ја критикував бајаги кога ја гледав прв пат, ама испадна најголема надеж е на Мак ракометов :pos:
Брза е и добро реализира, само треба еден тон работа.
Е нејзе треба да ја донесат во Вардар :)

Добра добра утакмица за разлика од прошлите,исто така фино беше што им се даде шанса на младиве(y).Него потегон Не Лекиќ кога проба од позади грб :vozbud:,штета што не влезе,ама затоа после им лупна две три томакавки:cuc::cuc:.

Ристовска крилото на Македонија 12 гола ни дала, мада веројатно повеќето од пенал, пошто 12 пенали имале и 10 погодиле :icon_mrgr:
Ја критикував бајаги кога ја гледав прв пат, ама испадна најголема надеж е на Мак ракометов :pos:
Брза е и добро реализира, само треба еден тон работа.
Е нејзе треба да ја донесат во Вардар :)
Ги гледав сите натпревари на европското во Струмица таа генерација на Ристовска. Убедливо најдобра е, нај културна, нај спортски се понаша. Другиве со тренерот се расправаа, глумеа некој големи играчи, срамно.

Иначе Сара е многу интелегентна, левак е и има многу добра реализација. Е сега кога Македонија играше со противници кој немаа толку високи играчи во одбрана, играше и на десен бек многу добро, штета што не е малце повисока. И да се согласувам, најголема надеж е. Освен од некој помали девојчиња ако има некоја подобра, нив ги немам гледано и не можам да зборам.

Ги гледав сите натпревари на европското во Струмица таа генерација на Ристовска. Убедливо најдобра е, нај културна, нај спортски се понаша. Другиве со тренерот се расправаа, глумеа некој големи играчи, срамно.

Иначе Сара е многу интелегентна, левак е и има многу добра реализација. Е сега кога Македонија играше со противници кој немаа толку високи играчи во одбрана, играше и на десен бек многу добро, штета што не е малце повисока. И да се согласувам, најголема надеж е. Освен од некој помали девојчиња ако има некоја подобра, нив ги немам гледано и не можам да зборам.

Dzabe minimum 175cm treba da e za da bide nesto vo rakometot. Problemot kaj nasite devojki e visinata i ponasanjeto. Nemoze u rpv plan da im e da stavat sliki kako se trtat ili kako se poziraat kao holivudski zvezdi. Psihata gi jade i ne davat 100% od moznosttite da se posvetat na sportot tuku 100% davaat za da se sliknat za na fejsbuk ili instagram

И тоа што го наброја Грофот но и храброст треба за ракомет, те маваат, ако, идеш на шут, после ќе мислиш на болката. Кликовац е најдобар пример, шамари и удираат оваа глеа рацете да не ги испушти од дресот на бекот, после ќе се мачка со виксови, ќе става пудра на модриците :D Менталитет неаме, што ги краси Србинките, Црногорките, Хрватките.

Иначе од младинското требаше да ја земат таа црномурестата од Холандија, се играше таа, нозете 2 метра, убрзање како Ламборгини во едносмерна :D

25 голви од подравка се итоа каков показател

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom