Фан клуб: ЖРК Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата bobipp
  • Време на започнување Време на започнување
Ту, можеа и да тепаат. Вака и Барселона се спаси од мажите на крај. Море кога ќе видам од какви негативи се враќаа нашиве женски денес, ова е одличен резултат. :) Браво.

Штета ја имавмо победава у рака,ама и од ова сум задволен.Нека биде ова еден мотив плус,публикава да се врати на женскиот ракомет.

Само ние знаеме да примиме гол за пола секунда :facepalm:

Можеби најреален резултат ама секако заслужена ќе беше победа на Вардар. Секоја чест, кога ќе се намалат техничките грешки и коа ќе се уиграат има да кинат девојкиве. Се надевам од сега натаму на поголема подршка во салата.:cuc:

Има уште работа, ама како за комплетно нова екипа не е воопшто лошо. Мислам дека покажаа солидна ментална издржливост, а и одбраната проработи во последните 20 минути, добро се прилагодија на норвежанките. Блиску беа до победа ама и вака е ок.

П.С. Мислам дека Кастратовиќ доста солидно го водеше натпреварот, не знам што се жалите од неа. Тајмаути во право време. Ја ротираше правилно екипата. Ги мотивира соодветно на полувреме. Има уште за учење нормално и треба искуство и неа, ама засега ок е.

Спикеров ајде ајде ајде Вардарееее Вардарее Вардареееее :pos:

Е добро де што има везе,малце публика имаше,без навивачка група,проба некако да ја крене атмосферата.
Па на Металург и со пуна сала и со навивачка група(ако воопшто може да се нарече група),пак спикеров им го води навивањето со фамозната "Излези момче"

Ауууу каква утакмица :vozbud::vozbud: штета што не беше посолидно исполнета салава, женскиве го заслужуваат апсолутно тоа.
Со овој бод веќе 80% сме во наредната фаза т.е во осумте најдобри екипи.

Гледам некој погоре на незавршена утакмица одма со негативни коментари како требала Индира да лета,па зошто Вардар бил фаворит у кладилница,Бегоња да се избрка :facepalm::facepalm:

Многу лошо почнавме и по првите 5 минути немавме постигнато гол.Одма следеше тајмаут и смена на Суслина со Лејно.Фати неколку топки и одма се разиграа нашите.На полувреме заминавме со 3 негатива.

Во второ полувреме повторно почнавме лошо.Од тие што највеќе стравував Бланко и Хамерсенг не изрешетаа упм.Пријатно ме изненади младата Мерк за која исто немавме лек.Ларвик се всушност спој на млади и доста искусни ракометарки.Го негуваат оној брз Скандинавски ракомет ама доста и грешат.Но сепак ми се чини дека на крајот ние имавме повеќе технички грешки.
Тие и ни ствараа проблеми кои Ларвик успешно ги претвораа во полу/контри и не полнеа.На моменти имаа и 5 гола предност.Многу се бутавме во средина, а Ларвик убаво ја згусна средината.Во второ изгледа Индира им сугерираше па малку развлекоа и одма се осети разлика.
Почнавме да фаќаме приклучок и да ги стигаме од кога влегоа Дембеле и Црвенковска.Хмирова тотално ме разочара, дефинитивно не е во форма девојкава.Леќик си изигра на ниво.Зебиќ малце и прогледаа низ прсти имаше по некој престап ама на крајот беше најефикасна со 7 гола.

Како и да е наредна сабота играме дома против Подравка.Не би требало да имаме тука проблеми.Очекувам веќе луѓево со овој бод и оваа добра игра на Вардарки ќе сфатат дека вреди овој тим и да дојдат во Борис Трајковски на следните мечеви.
--- надополнето: 11 октомври 2013 во 21:37 ---

Да додадам и дека Николиќ исто така ме разочара.Шлапна некоја од далеку ама само во голманот.Очекувам наредна година да лета и истиов тим само да се надополни со лев и десен бек.

Odamna ne sum se chuvstvuval vaka na utakmica. Neshto kako u nedela u 12 u rasadnik na Vardar- kumanovo. Ubistvo. Se zbuniv totalno kaj sum na pochetokot. Razocharuvachka beshe posetata, nemashe ni pola sala polna i toa shto beshe beshe doshlo chisto da se provetri. Mislam deka ovoj tim zasluzhuva da dobie daleku pogolema podrshka od deneshnata, koja ne ni mozhe da se nareche "podrshka". Naprotiv vo nekoja mera beshe razocharuvanje i za devojkive. Ne znam kakvi bea propoziciite na EHF za LS, ama mislam deka vo Kale, ako gi ispolnuva, bi bilo podobro da igraat bidejkji tehsko deka neshto kje se pormeni so posetata naskoro. Nekade mislam deka 6-7 godini ne sme igrale LS i tehsko se vrakjaat nekoi raboti.

Utakmicata rezultatski zadovoluva, igrachki ne mi se dopadna, iako iamvme i odichni momenti koi samo ukazhuvaat na toa deka imame ogromen potencijal. Treba seushte da se napravi tim od ovie induividualci, koj kje se postavi nad ovie individualni podemi i padovi. Pino e fantastichen igrach, no za da ja chitaat drugite i da se realizira preku niv potrebno e povekje vreme. Vaka pravi eden kup greshki. Isto Hmirova se upropastuva na desen bek. podobro neka menuva minutazha so lekic, pino, nikolic otkolku da igra desno.
ali ok. vo sekoj sluchaj ima mnogu pozitivni i negativni raboti da se izvlechat od mechov. posledniot od grupata go igrame mislam tamu za nekoj mesec i pol ili slichno, pa ima vreme za podobra podgovotvka i atak na prvo mesto vo grupata.
--- надополнето: 11 октомври 2013 во 23:02 ---
a da...za vo idnina ne e losho ako e mrak u sala spikerov ili koj i da e tamu da psuhti malce muzika ili bilo shto shto pravi buka...

Од следново коло мислам дека малку од малку ќе се зголеми посетеноста. Сепак популарноста на женскиот ракомет во Македонија моментално е 0. Ние практично 5 години немавме женски ракомет во државава. Плус викендов е продолжен па можеби и тоа играше улога.
Веќе во втората фаза сигурен сум дека салата ќе биде над 50 % исполнета.

Следното коло мора да ги издоминираме Подравка и да ставиме печат на пласманот во втора фаза. :)

Па со оглед колку е паднат женскиот ракомет добра беше посетеноста,долните редови и на двете страни беа скроз исполнети ( m1,m2,m3,m4,m12,m13,m14,m15),цел блок 4 и 12 беше исполнет,на другите блокови по неколку гледачи.Беше отворен и фан шопот на Вардар СЦБ,со ова игра што ја прикажаја денес се надевам дека во Сабота ќе има поголема посетеност.​

Голем бод е овој, на страна тоа што имаме екипа и за меѓу 4 најдобри во ЛШ, барем според играчки кадар, но тимски треба уште да се работи, за да се дојде до тоа ниво, па овој бод на домашен терен против екипа од рангот на Ларвик и тоа како е битен и значаен за понатамошниот дел од лигата. Не го гледав мечот, не би можел да заклучам што и како го биднало за да се дојди до овој резултат, но како што читам многу малце публика имало во БТ, е сега, ако тим како Ларвик, и тим на ЖРК Вардар во кој играат доста познати и квалитетни ракометарки, денеска барем 80% не ја исполни салата, не очекувам за со Бера Бера да има нешто повеќе од ова, или пак на дуелот со Подравка, доста послаби противници се овие екипи, но се надевам дека барем за ЖРК Вардар ќе дојди публиката, бидејќи заслужуваат.

И прекинете со мислења и тука на тема „Металург - Вардар“, бидејќи за џабе ќе ви бидат, како што може да приметите. Сконцентрирајте се на насловот на темата, за да нема плачки.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom