Фан клуб: ЖРК Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата bobipp
  • Време на започнување Време на започнување
Ау Кастратовиќ со тај маутов слично како лани против Будуќност :facepalm:

Која незналица е оваа Кастративиќ. Се додека ја има Вардар на клупа нема да направи нешто позабележително. Дај нека и дадат шут карта и нека постават вистински тренер. Ова е исто ко Самсоненко кога си играше играчки со мажите додека не го донесе Раул.

Голот беше надвор од време (да продолжеше без тајм-аут). Како само раздаваа по 2 минути за Вардар, а Турингер требаше ептен жесток фаул да направат да им даде (од тоа што гледав). Исклучувањето на Николиќ на крајот смешки, и двете се влечеа, а вторава Германка и влета на неа.

На страна тоа, колку пенали утнаа? 3 или 4. Плус чисти шанси од контри само во прво полувреме имаше две мислам.

Голот беше надвор од време (да продолжеше без тајм-аут). Како само раздаваа по 2 минути за Вардар, а Турингер требаше ептен жесток фаул да направат да им даде (од тоа што гледав). Исклучувањето на Николиќ на крајот смешки, и двете се влечеа, а вторава Германка и влета на неа.
Како и да е, имаше шанси да се даде гол. Со тајм-аут од центар за 3 секунди знаеш дека не постои начин да се даде гол? Не знам зошто се обидуваме да браниме нешто што не се брани, жената не е за прв тренер на ваков скап тим. Нека земаат јак тренер и нека биде помошен ако веќе мора да биде таму, доста се глупираат.

Ќе правиме муабет догодина. Кога они со Туринген се мачат екипа со само еден бек шутер јасно е колку е саатот. Тоа што минатата година се случи беше по некоја инерција. Ова година Ф4 е под огромен знак на прашалник. Добар тренер ја усовршува играта а како што гледам кај Вардар работите назад одат цела групна фаза беше влечење и благодарение на кваилитетот на играчите.
Ова денес беше класичен шах МАТ од страна на тренерот на Туринген за Кастратовиќ.
и да треба да се прај тебе ќе те снема ко пиче ко шо те нема у темана за Субрата, ајт ;) инерција било тоа лани, што не ќе чуеш.

Без разлика дали измина или не измина времето... Кастратовиќ нема никаков осет за играта. Не мора да значи дека ако била добар играч, ќе биде и добар тренер. Преголем залак е ова за нејзе. Нека и се даде друга позиција во клубот, нека се донесе врвен тренер. Богдан Маковеј или Владимир Радиќ чуда ќе правеа со ваков состав.

промашуваме пенал за победа и го јадеме после, ко Вардар Веспрем.... а бе махери сме за од готово вересија...

Коментаторите на алфа по кој знаке кој пат кобат, почетни 3 минути коментаторот вика сега вардар може да го реши натпреварот и наместо гол турингер дури и пресврт прави. Не ми е јасно зашто мора вака да коментираат.

А играчите на вардар на крај си промашија пенал и зицери еден куп од крило.

Жално е на ваков начин да се губат злато вредни бодови за наредна фаза. Реално, јасно е дека е потребно во еден тим да има слога и да функционира како семејство, меѓутоа Кастратовиќ изглеа само тоа успеа да го наметне во оваа екипа. Нема никаков авторитет, на промашени зицери никогаш не повишува глас. Тајм аут говорот више на памет и го знаеме а се состои од: Немамо густина девојке, густина нам фали и раширите и направите позицију за Пенка. На оваа екипа и фали тренериште со авторитет и сосема друга песна ќе се пее. Тоа што минатата година со среќа ни се потрефи да идеме на фајнл -фор, тоа е друга песна.

Богдан Маковеј или Владимир Радиќ чуда ќе правеа со ваков состав.

Да, ако бевме 2003та година. :D

Краузе
Утепаните крила на Вардар

Кастратовиќ
Ете ги причините за поразот.

Краузе и утепаните крила е исто бе! :D Ги затвори, им еба мамата.

Краузе
Утепаните крила на Вардар
Кастратовиќ
Ете ги причините за поразот.

За крилата да учествуват во напад треба да има дорбо изработени акции. Вардар тоа го нема. Врти сучи играта им делува како да собереш 10 квалитетни играчи да им вфрлиш топка и им кажеш ај сега играјте. Туринген не победи со 2 класи послаби играчи, 100% заслуга на нивниот тренер кој цело време ја менуваше играта и тактиката.

Sto e Indira kriva? Pa ovie ziceri utinjaat penal utnat sto sakaat ? Sergej neka se zamisli na kogo dava plati i neka gi stekne pomalce da se ebat nema smisla ova epten gi razgali :)

Mnogu loso igraat u napad ne smee da se sluci ziceri da se utinjaat

За крилата да учествуват во напад треба да има дорбо изработени акции. Вардар тоа го нема. Врти сучи играта им делува како да собереш 10 квалитетни играчи да им вфрлиш топка и им кажеш ај сега играјте. Туринген не победи со 2 класи послаби играчи, 100% заслуга на нивниот тренер кој цело време ја менуваше играта и тактиката.
Druze ja glease li ti utakmicata kolku akcii za krilo imase ?
10 pati promasija krilata, 2 gola dade samo Chernoivanenko...
Sekoja cest za golmankata na Turinger, od 20 odbrani 90% ziceri bea :cuc:

Ideme sledna faza i tamu treba da bideme 4-ti za da igrame cetvrtfinale so prviot od drugava grupa.....Bitno e togas da pobedat a Vardar ima tim sekogo da pobedi dali ke bidat sea prvi ili u drugava grupa 4 ti niso ne menuva .. neka redat porazi sea a da se sredat togas koa najmnogu ke treba a toa e u final four a vardar ide tamu sigurno.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom