Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Ма ништо од Силекс. Ебати екипата од Дрита Гнилање што губи ко магариња. Плус им се повредил првиот шпиц Горгиев до крај на есенскиот дел. Евентуално Слога, иако и тие се доста лабилни надвор од Чаир.
Немаме квалитетни први 11 ко лани (ширина немавме ни прошлата сезона), тоа е факт, но не сме и до толку лоши да му се невиди. Па уште кога ги читам вечниве пациенти како било катастрофа да не се победи овој утепан Вардар, а тие донеле Санџаклии од Нови Пазар и мислат дека тим напраиле!? Ние сепак имаме неколку играчи што нешто значат во нашава лига.
За децата се слагам. Младиот во одбрана е најслаба карика, иако денес немаше некој испад, но пусто мора да има еден до 21 година у почетен состав. За Велкоски и Чарлс сте прекритички настроени според мене. Дечките одлично одработија со Слога. И денес до 80' Пелистер не создаде конкретна прилика за гол. И пак ќе кажам истите дојдоа по нафрлувања од страничните позиции. Значи изостана поддршката за нив во финалните моменти. Искрено не ми беше јасен потегот на Тетовка да уфрли два шпица од клупа при водство од 0:1, наместо да ја засили средината.
За Шиле и Петковски се слагам, но за Најденов не. Има фудбал во дечкото, игра со мозок, знае да задржи и подели лопта, и верувам дека не му треба премногу за да влезе во повисок ритам. Со него и Петровиќ добивме на потребното искуство и стабилност во играта.

Не знам во кој филм се влезени они, батали, ама далеку се од реалноста очигледно, веројатно навикнаа на втора лига па мислат дека имаат добар состав :D Се слагам за измените, тотално промашени, при тесно водство нема поента од Шиле и Петковски, па и Колевски го стави, а сите од 3-ката напред што почнаа се доволно спремни да изиграат 90 минути. Во Најденов има фудбал, ама цел живот е ваков, тешка мрза на терен, никогаш не бил спремен физички на некое солидно ниво за да направи некаков исчекор. Инаку не дека не изиграа во неколку наврати солидно дечките позади, муабетот ми е дека воопшто не ми влеваат сигурност, реално не е Пелистер мерило за да ги задржиш, со Слога би рекол заслужија пофалби, ама во неколку наврати досега имаше ефтини излетувања, што е и нормално со оглед на неискуството, таква глупост не кошташе бодови во Ѓорче на пример. Велкоски и Чарлс се океј, ама пак ќе кажам, просечни, не доволно добри за да покријат и за децава како што правеа Новак, Тошевски, Најдовски. Штета што од Колевски, Петковски и Колевски пола играч не можеш да составиш, иначе одма би го вратил Попзлатанов на бек.

od toa sto go vidov do sega mislam deka stoperite na vardar funkcioniraat kolku tolku pred se deka vasoski igra so trojca stoperi. da bea dvajca mislam deka odbranata ke bese mizerna. toj brazilecot mi mirisa malku na fake stoper. visok e i onaka na prv pogled izgleda ko stoper, no vo odredeni situacii izgleda izguben. isto do sega krajno slab izgleda koga ja ima topkata, netipicno za brazilski stoper, panici i pasovite cesto mu se corba duri koga nema pritisok.

se na se mnogu daleku se od tosevski i najdovski, za novak da ne zboruvame, tipot bese eden od najdobrite stoperi vo istorijata na 1. MFL, ovie ne mu se ni do kolena. realno duri i mladiot serafimov e za klasa nad aktuelnive stoperi.

kako sto kazaa veke skoro site sreka e za vardar sto ligata e otepana, pa i so ovakva odbrana mozes da ostanes bez primen gol.

Не знам во кој филм се влезени они, батали, ама далеку се од реалноста очигледно, веројатно навикнаа на втора лига па мислат дека имаат добар состав :D Се слагам за измените, тотално промашени, при тесно водство нема поента од Шиле и Петковски, па и Колевски го стави, а сите од 3-ката напред што почнаа се доволно спремни да изиграат 90 минути. Во Најденов има фудбал, ама цел живот е ваков, тешка мрза на терен, никогаш не бил спремен физички на некое солидно ниво за да направи некаков исчекор. Инаку не дека не изиграа во неколку наврати солидно дечките позади, муабетот ми е дека воопшто не ми влеваат сигурност, реално не е Пелистер мерило за да ги задржиш, со Слога би рекол заслужија пофалби, ама во неколку наврати досега имаше ефтини излетувања, што е и нормално со оглед на неискуството, таква глупост не кошташе бодови во Ѓорче на пример. Велкоски и Чарлс се океј, ама пак ќе кажам, просечни, не доволно добри за да покријат и за децава како што правеа Новак, Тошевски, Најдовски. Штета што од Колевски, Петковски и Колевски пола играч не можеш да составиш, иначе одма би го вратил Попзлатанов на бек.
Ех, друже не вреди да се збори за пропалици ко Петковски и Колевски. Стара болка ни е више таа позиција на класичен напаѓач. Од Јове Костовски кога се отиде, неаме шпиц што е способен да даде преку 20 гола. Пола Латинска Америка ја довлечкаа задњиве 5-6 години плус слепцине Миранјан и Максимов, а тука пред нос им беа Влатко Стојановски, детево од Работнички и овој Горгиев што го спомнав, и дозволија екипи како Ренова и Силекс да им ги соберат.

Ех, друже не вреди да се збори за пропалици ко Петковски и Колевски. Стара болка ни е више таа позиција на класичен напаѓач. Од Јове Костовски кога се отиде, неаме шпиц што е способен да даде преку 20 гола. Пола Латинска Америка ја довлечкаа задњиве 5-6 години плус слепцине Миранјан и Максимов, а тука пред нос им беа Влатко Стојановски, детево од Работнички и овој Горгиев што го спомнав, и дозволија екипи како Ренова и Силекс да им ги соберат.
Ништо не е чудно, бидејќи во Вардар работата веќе долги години лица што немаат ни ф од фудбал и негово познавање!

Бојан Колевски си заминал од Вардар. Ќе студирал во САД

Sent from my SM-N950F using Tapatalk
Нека запише ботаничарство, пошто за фудбал е росна ливада.

Заминуцањево за вас како засилување му доаѓа lol

Бојан Колевски си заминал од Вардар. Ќе студирал во САД

Си сфатил на време братот.
Што би рекле србите, нече се леба најести од фудбалов.
Со среќа нека му е :toe:

Со оглед на тоа каков трупец беше како фудбалер, поарно да се посвети на школување. Во 51 настап за Вардар, има едвај 5 постигнати гола?! Иаме одбранбени играчи со повеќе голови од него.
И поарно што си заминува. Вака ќе се отвори повеќе простор за Гео Стојановски кој беше запоставуван ради пуленов на Бајо.

Со оглед на тоа каков трупец беше како фудбалер, поарно да се посвети на школување. Во 51 настап за Вардар, има едвај 5 постигнати гола?! Иаме одбранбени играчи со повеќе голови од него.
И поарно што си заминува. Вака ќе се отвори повеќе простор за Гео Стојановски кој беше запоставуван ради пуленов на Бајо.
Значи какви лешинари се овие нашиве "легенди". Бајо е таква превара...
Секоја чест на Саша Ќириќ. Човек за пример.

Според ова што го читам на порталиве, ќе бидеме без Матеј Цветаноски на денешнава утакмица. Не мораше баш сега. Останува да видиме за кој ќе се одлучи Тетовка ако се знае дека и Шиле, и Петковски не се спремни за повеќе од едно полувреме.

Според ова што го читам на порталиве, ќе бидеме без Матеј Цветаноски на денешнава утакмица. Не мораше баш сега. Останува да видиме за кој ќе се одлучи Тетовка ако се знае дека и Шиле, и Петковски не се спремни за повеќе од едно полувреме.
Ништо не правиме без Матеј.
Да не има корона?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom