Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
која глупост, клубовите да пријавуваат дека некој не стаил играч до21 година
делегатите кур ми држат

Sent from my iPhone using Tapatalk
Делегатите како и секогаш кога се игра во Тетово, се прават 'не сум чул, не сум видел, ја незнам!'

Според таа логика, може некој тим да стави играч и во 2мин да го извади и во 44та пак да пушти друг?(иако нема логика тоа да го направи некој тим) Така започнал и завршил со играч до 21година.
Да, тоа во случајов е дозволено по правилата.

Нема логика у тоа правило, јасно е дека треба да изигра 45минути, т.е прво полувреме.
Тоа што нема логика правилото и што они си го замислувале поинаку не значи дека не е вака дефинирано и дека ова е прекршок судејќи според дефинираните правила.

Тоа е и целиот проблем, што ФФМ многу аматерски го дефинирал правилото и сега не може да кажат "знаеме што пишува ама јасно е дека ние поинаку го мислевме". Што си мислеле они си е нивни проблем, битно е како го дефинирале. Така да во случајов стварно смее уште во прва минута да го извадат младинецот и во 44та да пуштат нов во игра, точно дека тоа нема логика и дека поентата на правилата им била цело полувреме да игра ама не значи дека ова е прекршок кога правилата де вака непрецизно форумилирани. И за голманот правилото они си го мислеле за во случај на повреда да не мора резервниот голман да биде младинец па гледаш дека Победа често го злоупотребува и тоа не се рачуна за прекршок иако правилото поинаку било осмислено ама кога вака го дефинирале тогаш не е прекршок од страна на клубот.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Според таа логика, може некој тим да стави играч и во 2мин да го извади и во 44та пак да пушти друг?(иако нема логика тоа да го направи некој тим) Така започнал и завршил со играч до 21година.. Нема логика у тоа правило, јасно е дека треба да изигра 45минути, т.е прво полувреме. Они 15мин играле без играч до 21година, така да не мора бодовно но нека добијат парична казна. Правилото е исто за сите.
На нас тие 3бодови помалку, ако би им ги одбиле, не би требало да ни вршаат никаква работа, со оглед на тоа како играме.
e pa ne e jasno bidejki nigde ne pisuva 45 minuti ili celo poluvreme. vo makedonija ocigledno e deka mnozinstvoto na navivacite na shkendija praviloto go tolkuvaat vo nivna korist, dodeka kaj tie koi ne se simpatizeri na vardar e naopaku, no toa e pred se deka ljugeto se subjektivni. da mu se slucese toa na vardar ke bese obratno (mozda so malku razlicen procent). eve jas vo germanija od togas navamu so dvajca poznati zboruvav koi se golemi fanovi na fudbal no nemaat dopirna tocka so makedonija, im go objasnav slucajot i po nivna logika nema prekrsok bidejki pravilnikot ne im e dovolno jasen za da mozes odposle da obvinis nekogo za poteg kako sto go napravi shkendija.

inaku normalno deka covek ustvari kaj takvo pravilo povise misli deka e za toa vneseno za eden mladinec da dobie celo poluvreme, tuka se soglasuvam, no zborot mi e deka pred sud ili komisija potrebno e da imas pojasni pravila za da izrescis kazna. ne mozes da ozudis deka edno pravilo moze da se tolkuva na eden nacin. pravilnikot treba da se napravi za da nema potreba od tolkuvanje i tuka tie FFM ja utnale rabotata. loso e i sto sega kako i da se odluci situacijata ke se politizira kako odluka za/protiv makedoncite odnosno za/protiv albancite.

Nisto posebno. Ako e posebno osven paricna kazna treba i odzemanje na bodovi. Vtor pat im se slucuva na ugnetenive. Dali bile 10 15 ili 30 minuti najmalce e bitno. Odma posle crveniot izmena treba da napravat da vnesat mladinec , a ne od tipot ma ja neznam nisam odavde

во никој правилник не пишува такво нешто, не измислувај.

Да ви се изнаебам на правилникот, се знае одлуката у која корист ќе иде...
Дно од лига, дно од Федерација....

Знаеш колку треба да лежат што инвестираат у фудбал... никој не се буни за тоа од другите клубови. Не се замараат со тоа, битни им се успесите на клубот, ама кај нас све почитичари и ако не се од твојата партија све најлошо за нив.

Поддршка за Самс, фала и за толку... ама за твое инфо и мака, нема да си оди и нема да си лежи.

Вардар над се!

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
Ироничен ми беше коментарот баш за тие политичките измеќари кои што ги спомна.

Читам коментари по порталиве во врска со тужбата на Пандевци и сите се сведуваат на тоа дека Пандевци се жалат за да му помогнат на братскиот Миравци. Значи кога ќе прочитам "Миравци" од некој индијанец, можам некако да сфатам, сепак нема училишта низ планините во Западна Македонија па се е тоа неписмено и полуписмено ама кога истото ќе го прочитам од некој македонец, одма го замислувам како со јазикот лиже некој неизмиен арнаутски чмар додека овие му ставаат лајкови.

Тројца шверцери денес нападнале 16 годишен комита со нож и 3 пати го прободеле во стомакот. Бог да чува.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Соопштение од фудбалскиот клуб Вардар.
Не знам колку ова ќе е во полза на клубот, да видиме како ќе се одвиваат работите во овие денови, но на убаво не мириса.

Не само Вардар и другите клубови треба да бојкотираат. За Шкендија нема правила. Делегатот не видел, заспал, не пријавил, а сега си најдоа и дупка у правилото за кое сите знаеме дека целта на правилото е да се игра со младинец.

Ете сега шанса Победа, Академија Пандев, Тиквеш, и уште ред друг незадоволни да застанаат на страна на Вардар, да се бојкотира првенството и ФФМ.
Само што мислам дека и позади ова стојат многу големи политички игри, но како и да е без тоа у Македонија не може.

Соопштение од фудбалскиот клуб Вардар.
Не знам колку ова ќе е во полза на клубот, да видиме како ќе се одвиваат работите во овие денови, но на убаво не мириса.
Соопштението служи колку да се направи притисок пред возвратниот дуел од купот.
Нашиве целосно се откажале од титулата (дознав некои работи од прва рака), така да соопштениево е ветер и магла. Сто пати имаа шанса да се бунат досега (но не го направија тоа), кога со камења ни ги гаѓале играчите во Тетово, кога лани не ја казнија Шкендија и ред други работи, ама во моментов нема никаква основа за нешто такво. Дури и да ја казнат Шкендија, Вардар не добива апсолутно ништо. Шкендија игра одлично сезонава, веројатно и ние ќе бевме конкурентни за титулата, но случувањата во клубот си го сторија своето.

Очајно соопштение, од моја гледна точка. Како што кажа Colt, многу пати досега имале поосновани ситуации каде можеле да се бунат, они тоа решија сега да го направат, не ми е ни јасно што пробуваат, дали да тргнат некаков притисок ради лошите резултати, или евентуално вршат притисок пред купот, не знам, ама ако веќе ги напаѓаат ФФМ, нека ги напаѓаат за лошата организација, смешно дефинираните правила и никаквото залагање за напредок на фудбалот, а не дека местеле титули и слично.

Очајно соопштение, едвај дочекаа причина да бојкотираат. Ако се решат на бојкот, јасно е дека ова претставува само изговор за излез од клубот поради суспензија на истиот. Ако не се лажам на слога и мѓп им се случи истото пред десетина години, ги исфрлија ради бојкот.
Ако го читаме правилото онака како што е напишано, тогаш шкендија не треба да биде казнета!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom