Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
so koj mladinci ke igras, so tie od U19 na vardar? 80% se drvca, so niv ako igras vo 1. MFL fk skopje ke gi potopi so 5:0. treba da imas kvalitetni mladinci pa da igras so niv.
Iseni, Todoroski, Berisha, Matej, daj mu shansa na eden od Aleksovski/Ilich (ako vistina imaat sho da pokazhat) vo kombinacija so Felipe, Bitang, Maksimov nema da imame nishto poslaba igra od segashnava, barem ke se potat mladive, ova e vistinski moment da igraat i da se razvijat vo ushte podobri igrachi.

Колевски за младата до 19години со три гола, a Стојчевски со еден.
Колевски за Вардар еднаш и доби шанса и тоа против Шкендија у гости, не можевме баш да го видиме неговиот квалитет, со оглед на тоа што Вардар немаше многу шанси тогаш. Некој да го гледал за младите денеска, како изиграл?

Последно уредено:
Колевски за младата до 19години со три гола, a Стојчевски со еден.
Колевски за Вардар еднаш и доби шанса и тоа против Шкендија у гости, не можевме баш да го видиме неговиот квалитет, со оглед на тоа што Вардар немаше многу шанси тогаш. Некој да го гледал за младите денеска, како изиграл?
Igrashe i za pripremite ne pokazha nishto, za negovata pozicija ushte fizicki e slab za da mozhe da igra vo prv tim.

Него ФФМ ја одложиле одлуката за петок во случајот Шкендија. Што мислите каков ќе биде исходот?

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Него ФФМ ја одложиле одлуката за петок во случајот Шкендија. Што мислите каков ќе биде исходот?

Ја незнам што се замарате со таа одлука, и 15 бода да им одземат џабе е. Едноставно сезонава се подобри од нас и ќе ја освојат титулата...

Nisto posebno. Ako e posebno osven paricna kazna treba i odzemanje na bodovi. Vtor pat im se slucuva na ugnetenive. Dali bile 10 15 ili 30 minuti najmalce e bitno. Odma posle crveniot izmena treba da napravat da vnesat mladinec , a ne od tipot ma ja neznam nisam odavde

Абе какво одземање бодови, по болно ке биде така да ја освојат.

ама ако сеа не ги казнат нив у иднина нема логика никој друг да казнат за истово
преседан ке се направи

Sent from my iPhone using Tapatalk

po nikoja logika ne mozat da i odzemat na shkendija bodovi, ako go storat toa togas shkendija najkasno pred CAS bi gi dobila bodovite. procitajte go ubavo pravilnikot, nigde ne pisuva deka celo prvo poluvreme mora da se igra so U21 igrac, edinstveno se bara so U21 igrac da se zapocne i zavrsi poluvremeto, a toa go stori shkendija. edino pisuva uste deka ako izvrsis zamena moras da stavis drug U21 igrac, ama nisto ne napisale za slucaj da ima crven karton, taka sto se se vraka na toa da zapocnes i zavrsis so U21 fudbaler.

inaku i nema sansa da se zloupotrebi toa bidejki za da go zloupotrebis toa bi trebal da mu naredis na U21 igracot namerno da dobie crven, i sto od toa? ke igras so igrac pomalku mesto U21 igrac :D znaci nema tuka nikakov "presedan" bidejki ne moze da se izvleci korist od toa. btw toa sto se desi protiv akademija pandev nema vrska so stariot prekrsok na shkendija. togas mesto so makedonski U21 igrac igraa so stranski U21 igrac. za toa trebaa da im gi odzemat poenite i ke nemase nikakva dilema, ama problemot togas bese sto nikoj ne go prijavi slucajot na vreme, im tekna tek od koga pomina rokot zazalba. togas mislam deka protiv sileks bese i tie ednostavno ne ja primetija greskata odnosno ja primetija posle nekolku nedeli ili kako i da bese, a morase da se podnesi zalba vo rok na nekolku dena (ili mozda i 24 saata, ne sum siguren) za da bide prifatena.

kazna treba da dobie toj koj go napisal pravilnikot bidejki covekot ne si ja zavrsil pravilno rabotata.

Според таа логика, може некој тим да стави играч и во 2мин да го извади и во 44та пак да пушти друг?(иако нема логика тоа да го направи некој тим) Така започнал и завршил со играч до 21година.. Нема логика у тоа правило, јасно е дека треба да изигра 45минути, т.е прво полувреме. Они 15мин играле без играч до 21година, така да не мора бодовно но нека добијат парична казна. Правилото е исто за сите.
На нас тие 3бодови помалку, ако би им ги одбиле, не би требало да ни вршаат никаква работа, со оглед на тоа како играме.

Смешки од организација се ффм, типичен пример за неспособноста во државава. Една ебана одлука за суспензија на играч, или во случајов клуб, не знаат да донесат на време, на првата седница по истекот на колото, мора тоа да се развлекува, јер Македонија, играчи добивале црвени картони и чекале по 1-2 недели да добијат одлука колку утакмици ќе мора да паузираат, а веќе прошло по некое коло, исто и со суспензија, се дешава инцидент, проаѓаат 2 кола, па тек после тоа клубот добива казна празни трибини :tapp: Едно ебано правило не знаат да смислат како што треба, скроз нејасно во случајов, и на крај веројатно и ќе се извлечат Шкендија иако и според мене ситуацијава е дискутабилна и воопшто не се мислело на вакво нешто, ете добива црвен картон, па за да влезе нов играч сепак треба да пројдат барем 2-3 минути додека се спреми, нема ни време за загревање дури, а играта ќе треба да биде во прекин за џабе, така да и да пројде случајов без казна за мене нема ништо скандалозно, во споредба со она што се деси минатата сезона, кога играа без у21 играч во состав, ама не добија казна заради тоа што ни еден клуб не пријавил на време :vozbud:, па се извадија со „не виде судијата“.

Според таа логика, може некој тим да стави играч и во 2мин да го извади и во 44та пак да пушти друг?(иако нема логика тоа да го направи некој тим) Така започнал и завршил со играч до 21година.. Нема логика у тоа правило, јасно е дека треба да изигра 45минути, т.е прво полувреме. Они 15мин играле без играч до 21година, така да не мора бодовно но нека добијат парична казна. Правилото е исто за сите.
На нас тие 3бодови помалку, ако би им ги одбиле, не би требало да ни вршаат никаква работа, со оглед на тоа како играме.
http://www.gol.mk/fudbal/pobeda-poradi-mladinskoto-pravilo-menuvashe-po-samo-deset-sekundi

Еве имаше Вардар-Победа кога играа го извадија голманот во 20 секунда поради правилото за U21

која глупост, клубовите да пријавуваат дека некој не стаил играч до21 година
делегатите кур ми држат

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom