Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
и за ова се криви ФФМ и Илчо сите оставка!!!
Леле чоек АМАН ВЕЌЕ со тоа твое тресење глупости, Илчо бил сеа крив и морал одма да си поднесе оставка ради поразов. Демек он треба да сноси одговорност што Вардар играат вака слабо и што не ангажираа подобри играчи и што имаат повредени и што Максимов не успеаа да го регистрираат. Ај и Мрме и Милевски да не се криви и да не треба исто да си поднесат оставка ради поразов на Вардар? Дај не забегувај.

https://sport1.mk/pacienti/incident-kaj-bitpazar-kamenuvan-avtobus-so-komiti

добро бе племе едно нецивилизирано, а тоа што мајки, мали деца, се возат во автобусите... Со кој делам воздухов бе, грам мозок да имаа... До кога мајките ќе стравуваат да си ги пуштат сами по автобуси своите малолетни деца кои живеат во населби после Бит Пазар, пошто некое племе си игра гта ако му стапнеш на “негова територија“

Porano koga se igrase fudbal kaj mene vo maalo, na vakvite ligusi kako Felipe im se prebacuvase so komentar “Ako ne ti se igra iskoci”.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Изгледа само Вардар и Келн ќе немаат бодови, по ова коло, во LE.

... едино на овие простори вредеше Катанец, се сеќавам како тренираа, ....
Бора Милутиновиќ со Коста Рика, САД, Нигерија влезе во нокаут фаза на Светско. Мексико го донесе до четврт финале, а и Кина ја протна на Светско.

Подобро да играме со тројца у одбрана него со глишиќ/брда/хоф... исто како да ги нема, гзот не знаат кај им е у мк лига а не па у лига европа. Замените прејаки, го вади Николов, ама го остава Глигоров што почина уште у 30 мин ... после Вања влага викам фала богу, он место Итало

Последно уредено:
Незнам што да кажам, очигледно е дека сме 2-3 класи послаб тим од Сосиедад, али многу ме нервира што не гледам борбеност, жар, дуел игра скоро ич нема. Како лагано си ги пуштаа да се шеткараат со топка околу шеснаесетник. Очигледно преголем успех е пласманот во групиве, многу многу повеќе квалитет треба за нешто повеќе.

Ова што го прикажаа денес ‘‘фудбалериве‘‘ на Вардар е срам за спортот како целина, срам за црвено-црниот дрес на кој се помочаа сите од прв до последен, срам према оние што трошат време и пари за да гледаат нешто што личи на се, но не и на фудбалска утакмица. Факт е дека Сосиедат е 10 класи над Вардар и никој не очекуваше денес да излеземе на терен и да ги добиеме шпанциве, но ти од прва минута само да чекаш да заврши утакмицата во најмала рака е срамно. Градски е стадион кој што има претрпено порази кога играле Вардар или Македонија колку што имаат стадионите во Гибралтар и Андора, но вака не патмам некој да не прегазил. Во второ полувреме буквално не мелеа со одење и фала им за тоа, бидејќи ако запнеа малку и да играа со втора брзина ќе пукнеше резил од невидени размери. Тоа што се пласираа до тука не смее да биде никакво оправдување за ваквото играње курташак, иако самото учество во групната фаза од ЛЕ е успех, но некој онака да си игра курот на терен не иде. Сосиедат не напаѓа, а нашиве ко телиња зјапаат во нив...никој да излезе да збрка напред, никој да фаулира на центар, никој да се пушти со клизач ... борбеноста во минус отидена. Друга работа, Чеде. Ако сме реални ќе признаеме дека до овој момент Чеде не само што нема направено ништо повеќе од Гоце во поглед на играта, туку е и послаб за цела класа. Кој што сака нека збори за коњарецов кој и мене не ми беше ич по ќејф, но со него барем во дефанзива личевме на стабилна екипа. Се на се премногу сум разочаран од тоа што го видов денес, односно од тоа што не видов желба за борба кај нашите играчи, мотивација до максимум, крв во очите за да се скине бод доколку е тоа некако можно, а и да не е, голем кур, барем да видам дека се борат па ако сакаат и 16:0 нека изгубат. И за крај само ова ќе го кажам, Љамче, Деспот и рандом пензионер од автобус на ЈСП за Глишиќ, Глигоров и Џигаури се Марсело, Пирло и Кристијано Роналдо.

Сосиедад оваа сезона игра тотал офанзивен фудбал, во шпанска лига се трет тим по ефикасност позади Барса и Валенсија со 19 гола на 8 утакмици. Дури и од Реал имаат повеќе голови дадено. Можда резултатот изгледа превисок, и јас не очекував 6, али 4 да. Единствено шо боли во оваа утакмица е пристапот на Вардар, пасивно до бола, се друго искрено ми беше според очекувањата.

Изгледа само Вардар и Келн ќе немаат бодови, по ова коло, во LE.

Бора Милутиновиќ со Коста Рика, САД, Нигерија влезе во нокаут фаза на Светско. Мексико го донесе до четврт финале, а и Кина ја протна на Светско.
мислам за кај нас

Катастрофа.. Чеде со ништо досега ме нема убедено дека е добар избор за Вардар, кога го назначија не знаев што да очекувам, за репрезентација кога беше имавме некоја игра ама резултатите пак беа тие, истите ко и увек, во Белгија водеше претежно клубови од долниот дел на табелата, можда е посилно првенството таму, ама да бидеме реални нема некој белег оставено ни таму. Глишиќ, Глигоров?????? Озбилно???? Вања за што го земаа? Демири како и да игра е подобар од Глишиќ, у секое време. Па боље со отворен гард, со Исени или некој друг младинец него мучењево со Глигоров везњак, ај што е пропаднат и во години, па и нема минута одморено, секоја утакмица е стартер.. Без желба, без душа, без жар. Единствено што ме израдува беше навивањето последните 10-15 минути, поготово што се приклучи и јужна и останаа на нозе и они

Да почнам од почеток, управта не ја коментирам ради тоа што наназад имаме пишувано и пишувано за нејзините грешки, и во најмала рака глупи потези.. Се виде денеска колку голем и професионален клуб е Реал Сосиедад, тотално бевме разоткриени, и тактички надмудрени, не убија по десната страна.. Глишиќ не е материјал за било која екипа од горниот дел на табелата во мак лигата а не па за Лига Европа... Гачевски еден на еден одличен, на нафрлени не постои! Николов под водство на Чеде е тотално непрепознатлив и невидлив на терен.. Јас не видов денеска борба, желба, знаење.. Едино сњ прашувам ако влезеше една од шансите на Барсегјан,Итало и Николов каков епилог би имал овој натпревар.. Но бевме уништени во секој поглед. Да најавуваш победа, бодови и да бидеш декласиран пред своја публика, не знам што да кажам.. И сепак не жалам за потрошеното време, пари, нерви.. Вардар едноставно е навлезен длабоко во срцето, колку и да беше мачно да се гледа како немоќно, неорганизирано се брани и прима 6гола, сепак ова е искуство за сите нас, ова.тешко време треба да не направи посплотени, појаки! И да изгубите нема да ве оставиме! Дајте само прави луѓе на вистински позиции, да се работи правилно со план, да не лутаме и да сме топовско месо за сите. Нека се ситат душманите, но Вардар е повеќе од клуб!

Телма бе, гласноговорник на со(животот) хаха, ебете си матер колективно.

Нема оправдување, прво учество ни е или толку ни бил квалитетот. Па не игравме против Реал, Барса, Ман Јун или некоја топ европска екипа. Колку и да се добри сепак се Реал Сосиедад. Едноставно од авион се гледаше, страв, дезориентираност и никаква борбеност на терен со исклучок на некои моменти. Па они пред наш шестнаестеник играа шах, имаа време да се наместат и да размислат кој да проиграат. Нашата одбрана беше статична

Prvpat dozivljaj na ZAPAD, uuu kakov adrenalin coveche.. isfrliv toa "negativnata energija" cel zhivot sho sum ja berel.. od fudbalot ni f ne vidovme sho se veli zborot.. radi to sho celo vreme bev fokusiran na vodachite, vo 93 minuti natrepvar mozhda KOMITI navivavme 90% od vremeto, posle 75 do 90 min se javi del i od juzhna i zaedno peeshe so KOMITI, GRMESHE stadionot vo bukvalna smisla na zborot, a vo toj moment beshe samo 30% poln, edno od pojakite navivanja od Bate pa navaka, ako imam edna zabeleshka vo pogled na navivanjeto e to sho mislam deka prvite 20 minuti dur se nashive pod pritisok, mora nie da preme pritisok vrz protivnickite igrachi (uaaa, pcujaj karaj) ustvari rabota koja treba da si ja vrshat semkarite od JUZHNA, vaka nie navivame, peeme pesni, gostite si igraat opushteno bez nikakov pritisok (a treba da mu se tresat nozete pa makar i Real Madrid bile), na JUZHNA spijat i protivnikot lesno dava golovi toa e toa. Sho se odnesuva do igrata do nekoj stepen tolku ni se moznoshtite ama i pak za 0-6 ne sme, neznam kako be vo edno vakvo natprevaruvajne ostanavme so igrachi ko Gligorov i Glisic? :toe: Pa Vanja ko vleze se vide deka e 100 pati podobar od Gligorov vo sekoj aspekt, pobrz, pocvrst, posiguren so topka, mnogu povekje trcha.. Nikolov ne deka go pratev mn, ama ko izguben da beshe.. ima pad vo formata i kaj nego ocigledno e, ke recham shteta sho Maksimov nemashe pravo na nastap malku povekje da gi "razmrdavme" pa barem da se radvevme na gol ili 2, ZASLUZIVME. I pokraj "visokiot poraz" od 0-6 ova ke mi ostani vo sekjavajne kako edno od najubajte dozivuvajna voopshto.. i da ne zaboram druga rabota ko begavme od stadion, vo cela taa guzhva gledam edno 15tina deca(so prosecna vozrast od 10-12 godini) mali zagrabeni so shaloj od KOMITI vo eden glas peat, EDNA LJUBOV, EDEN ZHIVOT :love: Mi se ispolni srceto vo bukvalna smisla na zborot. :oleee: Toa e toa, odime so Rosenborg na pobeda, pa od vgodina so pojak sostav ke padnat i Zenit i Sociedad :oeoeoe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom