Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Kolku treba da si glup da vodis kampanja pod mototo klub na narodot koga do nekni bese privaten, sega e registriran kako akcionersko drustvo i da go poistovetuvas so narodot koj zivee vo drzavata za koja tvrdite deka ve unistuva...ne so ne e jasno, tuku so e ovde jasno?

А бе ти глуп си или тренираш? Вардаре Македонија, што не е јасно тука, и вие до пред распад на Југославија навивавте за Вардар, доаѓавте на запад. Ние се водиме од таа гледна точка, во бивша Југославија каде Вардар беше нешто специјално.

Vakvi bajki mozis na decata pred koperacija vo lisice da mu kazvas...
Za nas vardar e samo reka so teci niz Makedonija, nisto pojke...
Ednas dojdoja od kaj nas pet dusi, da ispratat poraka deka sme zaedno za makedonizmot, vie kako golemi mazi gi napadnavte i odtogas ni dadovte pole da ve tepame kaj so ke stignime...
So vas koga sakate i kaj sakate....glup eden

Goran Bt ќе одмори 30 дена поради провокации во туѓ фан-клуб.
Нека си пишува крокодилот постови (без интерпункциски знаци) за „легендите“ битолски, закачени на општинска цицка.
Ќе пробам да го составиме тимов.

Голмани: Филип Гачевски, Гоце Јовчев (младинец, 19 години), Никола Филевски (младинец, 18 години)

Одбрана: Ненад Мишковски (штопер), Христијан Вецески (штопер), Јорго Папули (штопер), Дарко Глишиќ (лев бек/лево крило), Владица Брдаровски (десен бек), Давид Велковски (десен бек/десно крило), Симеон Здравковски (десен бек, младинец, 18 години)

Средина: Мартин Блажевски (дефанзивна средина), Кристијан Николовски (дефанзивна средина), Ѓорѓи Дошев (дефанзивна средина, младинец, 18 години), Дарко Мицевски (средина), Нијаз Јусуфи (средина, младинец, 20 години), Горјан Цветков (офанзивна средина, младинец, 18 години), Матеј Гаштаров (офанзивна средина, младинец 17 години), Бенјамин Демир (десно крило/лево крило), Дарио Десниќ (лево крило), Матеус Лемос (лево крило), Роберт Митев (лево крило), Лука Трајковски (лево крило)

Напад: Дејан Цветановски (напад/лево крило), Владимир Жоглев, Давор Лефковски (младинец, 17 години), Марко Николовски (младинец, 17 години)

Голем дел од играчите се од младинците, земени за подготовките. Не знам дали ќе се смета сериозно на некој од нив. Секако мора да имаме младинец во прв состав. Јусуфи имаше некоја болест, не знам дали тренира или не.
Ваквиот состаб е преслаб за во лигава, особено во напаѓачкиот дел.
Некаде ко да прочитав дека Дошев и Стојилевски си отишле.

Во поглед на останатите, Митев, Жоглев, Николовски, Папули, па по мене и Блажевски, Велковски, Вецевски и Цветановски, освен за ротација немаат квалитет за прва лига.

Со други зборови кругот на прволигашки играчи би го затворил со Гача, Глишиќ (ако му се погоди ден, инаку просек), Брда, Мишко (ветеран), Лемос и Десниќ (и он повеќе влече кон ротација). Дискутабилен е и Демир, разочара со однесувањето во минатата сезона. Лука е исто енигма, 2 години нена фудбал играно.
Очајно фали добар напаѓач.

Edit: Го избришав Стојилевски, во Брера отишол.
Панта не го ставаш во кругот?:cool:
За Лука си грешка. Сезонава во Победа настапувал, претходната во Борец. Не знам од кај ти инфово дека две години фудбал не играл.
Дошев не го глеам на групната фотографија од Златибор. Веројатно си заминал, а нешто начув дека и глумел лудило на пријателските со Тетекс и Арсими. Ти фали и Педрињо во составот.
Мое видување е дека одбраната е сосем солидна за прволигашки услови, средина исто ок, а нападот е реално слаб. Но има доволно време да се консолидираме.

Нека си пишува крокодилот постови (без интерпункциски знаци) за „легендите“ битолски, закачени на општинска цицка.

Панта не го ставаш во кругот?:cool:
За Лука си грешка. Сезонава во Победа настапувал, претходната во Борец. Не знам од кај ти инфово дека две години фудбал не играл.
Дошев не го глеам на групната фотографија од Златибор. Веројатно си заминал, а нешто начув дека и глумел лудило на пријателските со Тетекс и Арсими. Ти фали и Педрињо во составот.
Мое видување е дека одбраната е сосем солидна за прволигашки услови, средина исто ок, а нападот е реално слаб. Но има доволно време да се консолидираме.
Се подразбира за Панта, најдобар играч во составот :D

Педрињо не е потпишан колку што знам, намерно го изоставив. Со Лука знам дека е при крај работата. Инаку имаше две тешки повреди што го оддалечија по година дена од терените, не знам колку има играно.

Мора да се земе некој напаѓач, оти наебавме...

Педрињо не е потпишан колку што знам, намерно го изоставив. Со Лука знам дека е при крај работата. Инаку имаше две тешки повреди што го оддалечија по година дена од терените, не знам колку има играно.

„Заедно со црвено – црната експедиција, на летните подготовки на Златибор отпатува и Владица Брдаровски, актуелниот репрезентативец на Македонија кој повторно го носи дресот на големиот Вардар, Ласо Фигураедо Педрињо, второто засилување на клубот, кој ни доаѓа од бугарскиот тим Минјор Перник, како и Лука Трајковски, фудбалер кој претходно настапуваше за екипата на Победа Прилеп.“

Ова е од инстаграм профилот, така што веројатно и Педрињо е потпишан, покрај Лука. Искрено, фалат уште барем 3-4 квалитетни засилувања, затоа што сме претенки, Мишковски е во години и не знам дали би пружил исти партии и во прва лига, а Вецески и Мартин Блажевски не ми се најсигурни и пре би ги играл како последни играчи во средина. Манев би бил супер засилување, а искрено и Глишиќ е прашање колку ќе биде стабилен во прволигашково друштво. Средниот ред не е лош, мада губењето на Јаневски е лошо, не знам колку овој Педрињо би ни бил од помош, или пак можеби Лука би играл како 10-ка. Панта ќе биде клучен играч, а веројатно поголема минутажа би имал и Јусуфи како у21 играч, иако со нив двајца некако премеки сме на тој дел од средината. И Лемос би бил одлично засилување, може да игра на двете страни, а со Демир искрено појма немам што се дешава и дали воопшто би бил од помош, 3 трансфер периоди го најавуваме како засилување и дека ќе се врати и наеднаш исчезнува. И шпиц очајно фали, Десниќ и Цветановски не ми ветуваат како прволигашки играчи искрено, а Митев не ни го рачунам, не знам дали сеуште е во составот ама освен како опција за ротација во некои куп утакмици не гледам потреба од него, а ако се донесе и некој солиден шпиц и Жоглев би бил вишок мислам. Ќе биде тешка борба, ама олеснителна околност е очајната лига, реално Тиквеш, Воска, Гостивар, Брегалница, па дури и Пандевци немаат некои сериозни состави и можеме да се натпреваруваме со нив. Работнички солидно се засили, Ѓорче и Силекс се стандардно некоја средина, а другиве се реално недостижни, така да борбата ја гледам со овие клубови

spored mene momentalno zaedno so voska i bregalnica go imate najslabiot sostav od prvoligasite. ne deka poveketo od drugite se daleku pred vas, no sepak individualno gi gledam osetlivo podobri, a isto fizicki mislam deka imaat prednos. transfer periodot trae uste skoro mesec ipol, do togas verojatno ke ima dosta promeni. ako sostavite gore dole ostanat kako sto se momentalno mislam deka kako tim ke treba mnogu dobro da funkcionirate za da gi izbegnete poslednite 3 mesta.

Со Коста Манев нема ништо ново??
a72c5155b959b07d701c6f49fce0e9e7.jpg

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

„Заедно со црвено – црната експедиција, на летните подготовки на Златибор отпатува и Владица Брдаровски, актуелниот репрезентативец на Македонија кој повторно го носи дресот на големиот Вардар, Ласо Фигураедо Педрињо, второто засилување на клубот, кој ни доаѓа од бугарскиот тим Минјор Перник, како и Лука Трајковски, фудбалер кој претходно настапуваше за екипата на Победа Прилеп.“

Ова е од инстаграм профилот, така што веројатно и Педрињо е потпишан,
Не е потпишан, на проба е уште. Ќе биде потпишан ако задоволи на подготовките. Грне го бендисал, ама една утакмица со Арсими не е мерило.

Vakvi bajki mozis na decata pred koperacija vo lisice da mu kazvas...
Za nas vardar e samo reka so teci niz Makedonija, nisto pojke...
Ednas dojdoja od kaj nas pet dusi, da ispratat poraka deka sme zaedno za makedonizmot, vie kako golemi mazi gi napadnavte i odtogas ni dadovte pole da ve tepame kaj so ke stignime...
So vas koga sakate i kaj sakate....glup eden

slusaj gomnar, daj odjebi od temata. so siptаrite ste isti kur, placipicki obedineti vo omraza na se sto e makedonsko i vardar. gledaj si go tamu bugarskiot klub i uzivaj i sledniot pat koga ke rucate so skendija pokazi deka si bar malku pravoslaven, naracaj svinsko ebate toa oktopdot

Па не си го стаил меѓу прволигашките играчи затоа те прашувам:P
Како не е потпишан Педрињо кога има официјална објава од клуб. И лекарски прегледи поминал, заедно со Лука. Во однос на него, знам дека имал тешки повреди, но вреди да му се даде шанса. И онака кошта нешто ситно.
За жал не е повеќе дел од тимот на ФК Вардар. Штета, меѓу омилените мои играчи од ланскиот тим.
Се преценил малку дечкото. Барал плата барабар како Брдаровски, односно да ја задржи сумата што ја потпишал со Цобе, а е тотално нереална за неговите квалитети. Добар ќе беше за во ротација, но ништо повеќе од тоа. Дечкото имаше проблем со физичка спремност во Втора лига, а можам да замислам што би било во Прва.
Со Коста Манев нема ништо ново??
a72c5155b959b07d701c6f49fce0e9e7.jpg

Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Нема ништо од Манев. Не сака да опрости дел од претходните долгови што ги има Вардар према него.

slusaj gomnar, daj odjebi od temata. so siptаrite ste isti kur, placipicki obedineti vo omraza na se sto e makedonsko i vardar. gledaj si go tamu bugarskiot klub i uzivaj i sledniot pat koga ke rucate so skendija pokazi deka si bar malku pravoslaven, naracaj svinsko ebate toa oktopdot
Vie ste obedineti so s.iptarite vo eden grad so se vika Skopje, glaven grad - dvojazicen, ama tebe ne ti smeta to, si izbega od tuka i izigravas kvazi patriot na forum

Vie ste obedineti so s.iptarite vo eden grad so se vika Skopje, glaven grad - dvojazicen, ama tebe ne ti smeta to, si izbega od tuka i izigravas kvazi patriot na forum

ti mi smetas. picka u dusa sto jade so sipci i dozvoli bugarski klub da mu otvorat u sred selo. aj mrsh od ovde gomnaru

Јаневски у прва лига ќе лази. Едноставно е преспор дечкото и ништо не губиме со тоа. Доаѓа Моцарт или Каракамишев за стопер, тоа е задњо.

Јаневски у прва лига ќе лази. Едноставно е преспор дечкото и ништо не губиме со тоа. Доаѓа Моцарт или Каракамишев за стопер, тоа е задњо.
Моцарт колку што знам последно, беше скоро договорен со Тетекс, изненадувачки, но и веќе тренираше со нив, освен ако нешто не се премислил, за да се врати кај нас...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom