Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Јa сум зaдoвoлен oд штoперoт, дoдекa oд шпицoт не сум ни oд клипoт. Мислaм декa пo пoтребнo ни е левo крилo мoментaлнo пoшo нaпред е Мaксимoв, a тукa се и Берсегјaн и Кoлевски.
Инaче Кoстa Мaнев пoрaнo игрaше кaкo лев бек.

Barsegyan - Willian/Maksimov
Levo krilo - Bitang - Micevski - Juffo
Manevski/Brdarevski- Novak - Heranz - Tosevski/Brda
Gacevski/Kirovski

Da go imavme Felipe vo timov ne bi bile nishto poslabi od lanskiot sostav, Micevski zasega najprijatno me iznenadi, dosta dobar so topka, pametno igra, iako bev skeptik za nego ispadna 2pati podobar od Gligorov, Najdovski zasega nishto ne pokazha iskreno, Juffo isto dobar e, Bitang dobro igra so Micevski, samo vo defanziva nekako poslab, ke vidime koj ke donesat za levo krilo, da mozhat da go soberat Ricardinho od Sheriff bi bilo TOP. Se na se ako se ostvarat najavuvanite transferi super timce ke sklopime so budzhetot koj ni e na raspolagajne.

Barsegyan - Willian/Maksimov
Levo krilo - Bitang - Micevski - Juffo
Manevski/Brdarevski- Novak - Heranz - Tosevski/Brda
Gacevski/Kirovski

Da go imavme Felipe vo timov ne bi bile nishto poslabi od lanskiot sostav, Micevski zasega najprijatno me iznenadi, dosta dobar so topka, pametno igra, iako bev skeptik za nego ispadna 2pati podobar od Gligorov, Najdovski zasega nishto ne pokazha iskreno, Juffo isto dobar e, Bitang dobro igra so Micevski, samo vo defanziva nekako poslab, ke vidime koj ke donesat za levo krilo, da mozhat da go soberat Ricardinho od Sheriff bi bilo TOP. Se na se ako se ostvarat najavuvanite transferi super timce ke sklopime so budzhetot koj ni e na raspolagajne.

Nemat mesto za stranec pojke

Мислам дека треба да се сконцентрираат нашиве на Афричкиот пазар. Има млади црничиња по 19-20 години кој се доста добри и за малку пари би дошле кај нас да им бидеме одскокна даска за во Европа. Само што треба малку и мозок кај управата за вакви работи али тоа малку потешко во Вардар. А може доста и да се заработува... 1 од 5 да се погоди ќе ги вади парите за сите :)

Шкупи земале така 4 црнци од Сенегал....Еден е голман ....Сите се на проба

Голмани: Гачевски, Кировски, Илиќ
Одбрана: Тошевски, Брдаровски, Попов, Најдовски, Новак, Херанц, Манев, Маневски
Средина: Мицевски, Битанг, Цветановски, Попзлатанов, Жуфо, Исени, Талески
Напад: Максимов, Барсегјан, Лира, Колевски

Ако не ги броиме ко странци Кировски, Талески и Манев(овој може и има мк пасош), тогаш има право на уште еден странец, кој би бил 8ми.

Извадок од правилникот на ффм 17/18:
Во записникот од натпреварите на првата лига можат да бидат запишани најмногу 8
(осум) странски фудбалери.

Ајде Вардаре, изненади не со некоја бомба за крај.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

manev sigureno ima makedonsko drzavjanstvo bidejki e izrasnat vo makedonija, ne e klasicen diasporec. kolku sto znam tek kako tinejger ima izvadeno finsko drzavjanstvo. edino ako vo finska e zabraneto dvojno pa da se otkazal od naseto, ama kolku sto znam vo finska e dozvoleno dvojno drzavjanstvo (calvin n'sombo na primer ima dvojno).

taleski i da nema sigurno ke izvadi bidejki on uste pred 9-10 meseci koga se preseli prviot pat vo makedonija za da trenira so mladincite na vardar mi kaza deka se nadeva vo idnina da zaigra za makedonija, taka sto verojatno i veke izvadil makedonsko za da bide dostapen vo slucaj da dobie povik od U19 (taja generacija e).

kirovski i da nema so lesnotija ke izvadi bidejki makedonskite koreni ne mu se dalecni, znaci mu sledi po zakon.

Ова што потпишуваат играчи е добар знак, значи и не е се така црно. Ама се освен титула е џабе...

со неполни 19 год.прв стрелец во прва ЈУ лига. И најмлад до тогаш голгетер и за сите времиња. Име....????????

Ми се чини или Мицевски игра како плејмејкер (САМ) денес? По секоја логика он би требало да игра како ДМ со Битанг а Жуфо (и сега Исени по замената) како офанзивен везен ама некако цело време Мицевски го гледам напред излезен, позади Максимов.

Вардар игра фудбал....За у селска лига .... Очобол
Имаме проблем да изнесеме топка, али ајде пријателски се, се пробува нова тактика, играат различни играчи, кои релативно не се знаат меѓу себе, тоа можеби ќе се подобри, реално на моменти со некои тимови и игравме добро(денеска многу малку гледав) но секако се гледа дека на некој позиции ни е неопходно засилување..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom