Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Da ima 6000 publika puta 500 denari = 49 000 evra nekade, baegi pari ke naprat od kartive.. etogo spicot za so Kopenhagen.

Da ima 6000 publika puta 500 denari = 49 000 evra nekade, baegi pari ke naprat od kartive.. etogo spicot za so Kopenhagen.

А замисли секое коло во МФЛ да има по 10.000 публика и карта по 100ден. Само од тоа можат да купат супер напаѓач за 250-300.000€ ;)

Од тие 50, 10 треба да ги фукнат за рентање на стадионот. Мислиш на Вембли играат. Типична македонска работа...

Brat daj ne se dupi be, samo od publika Vardar ima pari ?
ne kazav deka samo od publika ima pari, no spored tvojot komentar covek ke pomisli deka sakas da kazes za tolku pari se nosi kvaliteten spic, nesto sto ne e tocno.

treba sega veke na site da im e jasno deka na vardar ne mu se trosat povise pari odnosno popoleka duri izgleda deka go namaluvaat budgetot (so popov zamina najskapiot igrac, sepak ne donesoa skap igrac). ocigledno tolku im se vlozuva i povise nema da ima osven ako stignat do play off so sto bi vlegle golemi pari (za nas standard) vo klubot.

drug problem e sto dobri centarfori se sekogas najbaranite igraci na pazarot, internacionalno, ne samo vo makedonija. kade i da zboruvas so agenti, dali evropski ili vo azija ili tunguzija, sekoj odma te prasuva dali imas dobar centarfor na raspolaganje odnosno nekoj koj bi go predlozil. pogledni ja 1. MFL, so besart ibraimi ima samo eden centarfor koj e podobar od balotelli, site drugi se na ist level ili poslabi. duri koga ke poglednes vo hrvatska, bosna, srbija, slovenija itn prvo sto ke primetis e deka nemas golem broj na dobri centarfori, a tie malku koi gi ima, mislam tie navistina izvonrednite, tie ne se dostapni za klub kako vardar. vardar moze samo da eksperimentira i da kupuva nekoj kako balotelli i da se nadeva deka ke im se pogodi i ke bide napagac koj ke postignuva sekoja sezona 20+ gola. ako nemas golema sreka ke ispadne OK transfer kako so balotelli.

tuka sekogas vazi "praviloto" trevata e pozelena na drugata strana. balotelli se kritizira demek bil slab i imal slaba realizacija, realno za standardot na vardar e sosema OK centarfor. on da bi mozel od 2-3 sansi da postigne redovno barem 1 gol ne bi igral vo 1. MFL, ili da bi potpisal od nekoja vukojebina za vardar najkasno posle 12-18 meseci bi si zaminal.

Иначе и за вториот дуел Вардар ќе биде без Велковски и Џигуари кои уште биле повредени. Уште ми е енигма повредава на Џаба пред се оти по 100ти пат се случува ова кај Вардар - преку ноќ од нигде-никаде играчи да испаднат повредени. Разбирам дека може да се повреди некој на тренинг ама што к.. праат тие на тренинг ако по стоти пат им се случува некој туку-така да испадне повреден?

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Иначе и за вториот дуел Вардар ќе биде без Велковски и Џигуари кои уште биле повредени. Уште ми е енигма повредава на Џаба пред се оти по 100ти пат се случува ова кај Вардар - преку ноќ од нигде-никаде играчи да испаднат повредени. Разбирам дека може да се повреди некој на тренинг ама што к.. праат тие на тренинг ако по стоти пат им се случува некој туку-така да испадне повреден?

Проблемот е што не известуваат на време, некад воопшто и не известуваат. Имаа пишано мак. спорт пред некое време и за него дека се здобил со некоја повреда на подготовките, дали на утакмица или тренинг не знам, мислам и испушти некои утакмици, последната сигурно не ја играше, ама нашиве тогаш ништо не пишаа, за ден-два пред утакмицата со Малме кажат дека е повреден и дека нема да игра. Со Глишиќ само како известуваа кога имаше тешка повреда, се врати, заигра, после тоа добил некоја нова друга повреда, нашиве нормално немаа известено ништо, и дечкото пак го снема на 2-3 месеци. Никад не пишуваат за повредени играчи, не знам зошто, и за време на сезона воопшто не известуваат, едино македонски спорт ако пишат, иначе често се дешава да на една-две утакмици снема некој од составот без да кажат дека се работи за повреда

Проблемот е што на 3-4 дена пред првиот дуел со Малме објавија дека само Велковски и Петковски се повредени и дека сите останати се спремни, така да затоа е чудна целава ствара оти ако бил веќе повреден тогаш прашање е зошто не го спомнаа, вака испаѓа дека отпосле се повредил ама прашање каква е ситуацијата, и мене ме нервира што ич не информираат за вакви работи

_m90ErGbSLSzhJ68NyMN4g.png
[DOUBLEPOST=1500119593][/DOUBLEPOST]Бројкава е супер,одлично :)скоро е се дадено ,рачунајќи дека има уште неколку дена да се купи .... Доказ дека надвор од скопје,има публика ....:ROFLMAO:

[DOUBLEPOST=1500119593][/DOUBLEPOST]Бројкава е супер,одлично :)скоро е се дадено ,рачунајќи дека има уште неколку дена да се купи .... Доказ дека надвор од скопје,има публика ....:ROFLMAO:
Луѓето од другите градови немаат баш често прилика да гледаат вакви натпревари така да... И тоа си го прави своето. Плус и резултатот е поволен 1-1, со Бате 30.000+, АПОЕЛ 25.000+ и Динамо Загреб иако беше прв меч тука 20.000+, со Стеауа беше се јасно уште таму и публика имаше околку 7-8.000. :)

Од каде доказ ???
Па у Струмица Вардар им е најомразен клуб, нема да ме чуди и некој инцидент да избиие.

Моментално Малме игра со Сириус. Да се надеваме на уште некоја повреда.:sneaky:

Ако е 6к капацитетот, 5 се пуштени заради гостински навивачи.

А замисли секое коло во МФЛ да има по 10.000 публика и карта по 100ден. Само од тоа можат да купат супер напаѓач за 250-300.000€ ;)

Железничар од Сараево живее од сезонски еве неколку години, а оваа година дигнаа и трибина од тие пари. Нивната лига е тука негде со нашата истиот квалитет на играчи а со посетеност мислам дека никад нема да ги стигнеме, они и Сараево имаа по 10к просек. Иначе добро ќе ни дојдеше Лендриќ од кај нив за утакмициве :)

Ако е 6к капацитетот, 5 се пуштени заради гостински навивачи.

Железничар од Сараево живее од сезонски еве неколку години, а оваа година дигнаа и трибина од тие пари. Нивната лига е тука негде со нашата истиот квалитет на играчи а со посетеност мислам дека никад нема да ги стигнеме, они и Сараево имаа по 10к просек. Иначе добро ќе ни дојдеше Лендриќ од кај нив за утакмициве :)
Ма кој те излажал дека од сезонски и публика живеаат.
Они имаат буџет сличен на Вардар, далеку дека од сезонски карти толку ќе соберат. Босанското првенство е многу поатрактивно, кај нас нема кај топка да се шутне, они имаат 5-6 екстра стадиони за наши услови.
ПС. Сеа видов дека и кај нив просекот на гледачи е мизерeн, 1,700 по натпревар.
Најгледан е Жељо со просек од 5 500 иљади, Сарајево со 4 500.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom