Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Заев талент??Nema kraen rok za naoganje sponzor.Eventualno i da ne se najde sponzor do pocetokot na sezonata moze i posle na polu ili pak na kraj krajava neka se izigra edna sezona prosecno pa zdravje odgodina pak na starite pateki.Em ke ima mesto kade da se iskazat strumickite talenti i da napreduvaat...Zaev,Cvetkov itn
Заев талент??
Еден обичен познавач на кошарката е подобар од него:wink:
:wink:kako tebe na primer, neli ?????
kako tebe na primer, neli ?????
Некогаш оддамна, на оваа тема чинам беше, пишував за кошарката во Струмица...
Еве малку потсетување за оние кои не знаат, едно едукативно четиво:
Кошарка во Струмица се игра од 1947 година.
Започнала како кошаркарска секција при фискултурното друштво Партизан (заедно со одбојкарската и ракометната секција). Во 1948 се формира клубот Струмица.
Се играло на отворено, онаму каде денес е паркингот пред салата „Партизан“, а кога истата сала е изградена, се игра и во неа. (крај на 50-ти, почеток на 60-ти).
Дотогаш, финансирањето било се знае како. Од градот, СОФК, итн...
Во 1971 клубот се преименува во ФОС 71 по тогашниот спонзор, фирма која се занимава со електро опрема, материјали, ова, она...
Кон крајот на 70-тите, клубот се преименува во Струмица поради откажувањето на спонзорството...
Во почетокот на 80-тите клубот е преземен од тогашниот трговски гигант Југопромет и е преименуван во Југопромет. Тоа, за оние кои не го памтат тоа време, а пишуваат и читаат тука, Југопромет беше држава.
90% од продавниците по Струмица и селата беа негови. Новата стоковна куќа во Струмица ја изградил само за да не влезе скопска Скопјанка и да гради стоковна куќа во Струмица. Во план биле и да купат автобус за клубот...
Но, при крајот на 80-тите се откажуваат од клубот, и пак се враќа Струмица...
Во 90-тите спонзор на клубот е Неметали Огражден. Така и се вика клубот.
Зимата 1991 се формира Македонија 91, во кафаната Есенин, денешна Либра.
Имаа и двата клуба солидни екипи, македонски просек, и се полнеше салата на дербито
Имаше жестоки дуели, како меѓу навивачите, така и меѓу играчите и управите. Спортско ривалство и полна сала.
После тоа, има стагнација.
Неметали Огражден отпадна, па се врати, Македонија 91 исто така, да не навлегувам во детали сега...
Неметали престана да постои во 2005 чинам, Македонија беше Струмица Табак, Поло Трејд, па сегашната Струмица 2005...
Што ми беше муабетот?
Чисто да видите дека кошарката ќе живее, а другото е минливо.
Има подеми и падови, но нема смрт.
Струмица е спортски град.
И уште нешто...
Гледам се потресува народов, клубот ќе го снемало, тоа ќе било, друго ќе било, незнам што ќе било... без кошарка ќе останел градот...глупости!
Кошарка во Струмица се игра 60 години, и уште ќе се игра! Не е од вчера кошарката тука.
Оној кој сака да оди, ќе си оди па макар и во втора или било која лига.
Спонзори, доаѓале и оделе...Сите се минливи, останува спортот.
Многу фирми (и поединци) доаѓале и си оделе. Останувала кошарката.
Барем нема да има во салата од оние помодарите кои доаѓаат само да бидат видени, демек еве и јас идам на кошарка...
Кој си гледал, пак ќе си гледа.
ti izgleda imas nekoj problem so tolko jades lajna po forumite na site mislam deka ne e ubavo da go pravis toa ako sakas da mi kazes nesto moze i tet a tet a ne preku forumot se uste vazi ponudata isto kako za f.a taka i za tebe
siguren sum deka ne sakas da znaes koj sum
Абе еј шо се занесуват толко тиии ... Се знајале со Грне не ти знам со кој друк... И шо саа јас се знам со Пандев и шо треба саа ? Бог да чува ... Ај доста со глупости туку кажејте нешто околу струмица !
А вечерва ли се одржува собранието? Ај штом има првични информации нека ѓи пренесува некој ???