Фан клуб: Струмица

• Креатор на темата Креатор на темата Billa Bong
  • Време на започнување Време на започнување
I zaboraviv da prasam dali dokolku Strumica (se nadevam ke najde) nema da najde sponzor ke se igra vo BIBL ili ke se prepusti mestoto?Aj nekoj poupaten neka kaze

Nema kraen rok za naoganje sponzor.Eventualno i da ne se najde sponzor do pocetokot na sezonata moze i posle na polu ili pak na kraj krajava neka se izigra edna sezona prosecno pa zdravje odgodina pak na starite pateki.Em ke ima mesto kade da se iskazat strumickite talenti i da napreduvaat...Zaev,Cvetkov itn
Заев талент??
Еден обичен познавач на кошарката е подобар од него:wink:

За имање во Струмица ќе си има кошарка како шо кажа Струмикс а дали ќее на ниво како оваа година и лани ќе видиме....Нема да испуштам ни еден натпревар па макар да незнаат да одат кошаркарите...Поздрав.....

Некогаш оддамна, на оваа тема чинам беше, пишував за кошарката во Струмица...
Еве малку потсетување за оние кои не знаат, едно едукативно четиво:
Кошарка во Струмица се игра од 1947 година.
Започнала како кошаркарска секција при фискултурното друштво Партизан (заедно со одбојкарската и ракометната секција). Во 1948 се формира клубот Струмица.
Се играло на отворено, онаму каде денес е паркингот пред салата „Партизан“, а кога истата сала е изградена, се игра и во неа. (крај на 50-ти, почеток на 60-ти).
Дотогаш, финансирањето било се знае како. Од градот, СОФК, итн...
Во 1971 клубот се преименува во ФОС 71 по тогашниот спонзор, фирма која се занимава со електро опрема, материјали, ова, она...
Кон крајот на 70-тите, клубот се преименува во Струмица поради откажувањето на спонзорството...
Во почетокот на 80-тите клубот е преземен од тогашниот трговски гигант Југопромет и е преименуван во Југопромет. Тоа, за оние кои не го памтат тоа време, а пишуваат и читаат тука, Југопромет беше држава.
90% од продавниците по Струмица и селата беа негови. Новата стоковна куќа во Струмица ја изградил само за да не влезе скопска Скопјанка и да гради стоковна куќа во Струмица. Во план биле и да купат автобус за клубот...
Но, при крајот на 80-тите се откажуваат од клубот, и пак се враќа Струмица...
Во 90-тите спонзор на клубот е Неметали Огражден. Така и се вика клубот.
Зимата 1991 се формира Македонија 91, во кафаната Есенин, денешна Либра.
Имаа и двата клуба солидни екипи, македонски просек, и се полнеше салата на дербито :)
Имаше жестоки дуели, како меѓу навивачите, така и меѓу играчите и управите. Спортско ривалство и полна сала.
После тоа, има стагнација.
Неметали Огражден отпадна, па се врати, Македонија 91 исто така, да не навлегувам во детали сега...
Неметали престана да постои во 2005 чинам, Македонија беше Струмица Табак, Поло Трејд, па сегашната Струмица 2005...
Што ми беше муабетот?
Чисто да видите дека кошарката ќе живее, а другото е минливо.
Има подеми и падови, но нема смрт.
Струмица е спортски град.

Струмикс браво за постов.Некој нови работи кој до сега не сум ги знаел...Како на пр кога започнало да се игра кошарка во Струмица.

И уште нешто...
Гледам се потресува народов, клубот ќе го снемало, тоа ќе било, друго ќе било, незнам што ќе било... без кошарка ќе останел градот...глупости!
Кошарка во Струмица се игра 60 години, и уште ќе се игра! Не е од вчера кошарката тука.
Оној кој сака да оди, ќе си оди па макар и во втора или било која лига.
Спонзори, доаѓале и оделе...Сите се минливи, останува спортот.
Многу фирми (и поединци) доаѓале и си оделе. Останувала кошарката.
Барем нема да има во салата од оние помодарите кои доаѓаат само да бидат видени, демек еве и јас идам на кошарка...
Кој си гледал, пак ќе си гледа.

Струмикс, зашто вика дека ке го снемало ти текнува? Поради тоа што ако не е конкурентен за нив и не постои. Затоа се потресуваат, за нив просечен тим не е тим...тоа е резултат на дефицитот на спорстка култура и посетеност поради тренд, поради желба да се биде виден...

ti izgleda imas nekoj problem so tolko jades lajna po forumite na site mislam deka ne e ubavo da go pravis toa ako sakas da mi kazes nesto moze i tet a tet a ne preku forumot se uste vazi ponudata isto kako za f.a taka i za tebe

Дали е ова покана за тепање? Сакаш да се тепаш? :vozbud::pos2:

siguren sum deka ne sakas da znaes koj sum

Јас ке ви кажам кој е, знам ке ми се лути што ке го издадам, ама а доброто на форумот. Тивериопол е втор син на Вагит Алекперов

Абе еј шо се занесуват толко тиии ... Се знајале со Грне не ти знам со кој друк... И шо саа јас се знам со Пандев и шо треба саа ? Бог да чува ... Ај доста со глупости туку кажејте нешто околу струмица !

Се испофаливте сите дека се знаете со Грне, а ти не пропушти да се пофалиш дека се знаеш и со Пандев...кого само по ѓаволите го интересира Пандев во кошаркаркса тема?

Абе ај ќе видиме вечерва шо ќе биде утре секако ќе се знае.. Инаку јас одев да гледам кошарка одам и ќе одам без разлика дали ќе играме у 1лига или 10лига..

Значи тивериопол го кажа тоа шо сакав и јас да го кажам оти лукоил бил веке спонзор само не се знајало дали ке биде цел клуб во негова сопственост или некои 60-70% на пример.Така ми кажаа така ви пренесувам.:helou:

А вечерва ли се одржува собранието? Ај штом има првични информации нека ѓи пренесува некој ???

А вечерва ли се одржува собранието? Ај штом има првични информации нека ѓи пренесува некој ???

NAJ NAJ NAJ OFICIJALNO LUKOIL E NOVIOT SPONZOR NA KK.STRUMICA. takvi se prvicnite informacii posle sobranieto mi kaza covek koj igrase golema uloga vo KK.Strumica sega ako se me izlazale mene i jas vas ve lazam , no i eve taka se zboruva , i golem del od kosarkarite potpisale novi dogovori znam samo za Bogoev deka bil eden od niv za drugite koj bile ne sum informiran. pozz se nadevam deka i ova na krajta nema da izleze edna laga taka mi kazaa taka vi prenesuvam veruvam deka e tocno seto toa. pozz

И на мене ме информираа така , оти лукоил е нов спонзор , само ке се знаа дали ке го зема цел во сопственост или 60 , 70 %

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom