Фан клуб: Струмица

• Креатор на темата Креатор на темата Billa Bong
  • Време на започнување Време на започнување
ako ne sakaat da go prezemat sto % klubot togas sponzori ke ostanat gradonacalnikot i ke bide vklucen i ograzden a ako zemat celosno klubot ke ima nova uprava od niv

se planira budzet od 700000 evra inaku za mirakovski e tocno deka ima otvorena ponuda od strumica ako nekoj od forumot go znae ili nego ili brat mu neka gi prasa i e dogovoreno ako ne potpise za nekoj stranski tim ke igra za strumica

Маркус од прееска за кој тим збориш бе не те разбирам со фа за кој зборите за МЗТ или Струмица.. Ти вика тивериопол дека Лукоил ќе биде спонзор ти пак нешто збориш она вона..??

Хммммм...
Иако сум деновиве целосно отсечен од спортските случувања поради обврски, некако пишувањето на Тивериопол ми е преоптимистичко, имајќи ги предвид информациите до кои сум дошол...
Искрено, без навреда, ми делуваат премногу нереални...
Се разбира, би бил среќен да е така.

i na mene ne mi se veruvase ama .......
ke vidime mozebi imam pogresna iformacija a mozebi i ne ke pocekame do vecer da vidime sto ke bide i oficijalno

И уште нешто...
Гледам се потресува народов, клубот ќе го снемало, тоа ќе било, друго ќе било, незнам што ќе било... без кошарка ќе останел градот...глупости!
Кошарка во Струмица се игра 60 години, и уште ќе се игра! Не е од вчера кошарката тука.
Оној кој сака да оди, ќе си оди па макар и во втора или било која лига.
Спонзори, доаѓале и оделе...Сите се минливи, останува спортот.
Многу фирми (и поединци) доаѓале и си оделе. Останувала кошарката.
Барем нема да има во салата од оние помодарите кои доаѓаат само да бидат видени, демек еве и јас идам на кошарка...
Кој си гледал, пак ќе си гледа.

Маркус од прееска за кој тим збориш бе не те разбирам со фа за кој зборите за МЗТ или Струмица.. Ти вика тивериопол дека Лукоил ќе биде спонзор ти пак нешто збориш она вона..??
Па пишувам на фан клуб Струмица и навивам за Струмица..за кого би требало да биде наменет постот за Макаби...Тивериопол или се зафкава или си прави ексурзија ...Каков Лукоил...абе Шел бе ..
А да не тропам и јас глупости да почекаме до вечер..кога точно ќе се знае како ќе заврши ова работа..Ако останеме како клуб со сегашните спонзори може ќе има некој мак. просек...ама ако биде како што напишав во првиот пост денес...

99.9 % Нема кошарка во Струмица.....

110 ,10 strumica sampion naredna sezona

И сега човек да не знаа на кој да верува ???

За информацијата на Маркус не ми треба објаснување, јасно ми е. ама за Тивериопол, дај кажи подетално, и Енерџи кажи каква информација имаш ти ?

Бидејќи сум оптмист верувам тава шо го говоре Тивериопол ама ќе видаме ајде..

И уште нешто...
Гледам се потресува народов, клубот ќе го снемало, тоа ќе било, друго ќе било, незнам што ќе било... без кошарка ќе останел градот...глупости!
Кошарка во Струмица се игра 60 години, и уште ќе се игра! Не е од вчера кошарката тука.
Оној кој сака да оди, ќе си оди па макар и во втора или било која лига.
Спонзори, доаѓале и оделе...Сите се минливи, останува спортот.
Многу фирми (и поединци) доаѓале и си оделе. Останувала кошарката.
Барем нема да има во салата од оние помодарите кои доаѓаат само да бидат видени, демек еве и јас идам на кошарка...
Кој си гледал, пак ќе си гледа.

bravo za ova, normalno koj go saka klubot ke si odi da go gleda, ne zboram za strumica, zboram opsto.

Гледам секој различно пишува ама сепак јас му верувам на Маркус тој дава секогаш прецизни информации немојте да мислите дека сакам Струмица да се распадне сепак еве ви стискам палци да најдете спонзор и да се вратете на старите патеки поздрав вечер чекам и официјален став околу новиот спонзор поздрав.:salut:

Гледам секој различно пишува ама сепак јас му верувам на Маркус тој дава секогаш прецизни информации немојте да мислите дека сакам Струмица да се распадне сепак еве ви стискам палци да најдете спонзор и да се вратете на старите патеки поздрав вечер чекам и официјален став околу новиот спонзор поздрав.:salut:
Никој не рече дека ќе се распадне клубот..ама немање спонзор повлекува отпуштање на добрите играчи , па остануваат само оние кои и така нема каде да одат..Затоа реков дека ќе нема кошарка во Струмица...Ако ништо друго како што најви Струмикс..ќе се видат вистинските навивачи на Струмица...А за спонзор...од калибарот каков што ни тебаше...немааа...

Некогаш оддамна, на оваа тема чинам беше, пишував за кошарката во Струмица...
Еве малку потсетување за оние кои не знаат, едно едукативно четиво:
Кошарка во Струмица се игра од 1947 година.
Започнала како кошаркарска секција при фискултурното друштво Партизан (заедно со одбојкарската и ракометната секција). Во 1948 се формира клубот Струмица.
Се играло на отворено, онаму каде денес е паркингот пред салата „Партизан“, а кога истата сала е изградена, се игра и во неа. (крај на 50-ти, почеток на 60-ти).
Дотогаш, финансирањето било се знае како. Од градот, СОФК, итн...
Во 1971 клубот се преименува во ФОС 71 по тогашниот спонзор, фирма која се занимава со електро опрема, материјали, ова, она...
Кон крајот на 70-тите, клубот се преименува во Струмица поради откажувањето на спонзорството...
Во почетокот на 80-тите клубот е преземен од тогашниот трговски гигант Југопромет и е преименуван во Југопромет. Тоа, за оние кои не го памтат тоа време, а пишуваат и читаат тука, Југопромет беше држава.
90% од продавниците по Струмица и селата беа негови. Новата стоковна куќа во Струмица ја изградил само за да не влезе скопска Скопјанка и да гради стоковна куќа во Струмица. Во план биле и да купат автобус за клубот...
Но, при крајот на 80-тите се откажуваат од клубот, и пак се враќа Струмица...
Во 90-тите спонзор на клубот е Неметали Огражден. Така и се вика клубот.
Зимата 1991 се формира Македонија 91, во кафаната Есенин, денешна Либра.
Имаа и двата клуба солидни екипи, македонски просек, и се полнеше салата на дербито :)
Имаше жестоки дуели, како меѓу навивачите, така и меѓу играчите и управите. Спортско ривалство и полна сала.
После тоа, има стагнација.
Неметали Огражден отпадна, па се врати, Македонија 91 исто така, да не навлегувам во детали сега...
Неметали престана да постои во 2005 чинам, Македонија беше Струмица Табак, Поло Трејд, па сегашната Струмица 2005...
Што ми беше муабетот?
Чисто да видите дека кошарката ќе живее, а другото е минливо.
Има подеми и падови, но нема смрт.
Струмица е спортски град.

Nema kraen rok za naoganje sponzor.Eventualno i da ne se najde sponzor do pocetokot na sezonata moze i posle na polu ili pak na kraj krajava neka se izigra edna sezona prosecno pa zdravje odgodina pak na starite pateki.Em ke ima mesto kade da se iskazat strumickite talenti i da napreduvaat...Zaev,Cvetkov itn

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom