Сакав вчера нешто да пишам за утакмицава, ама заглавив и не успеав. Еве утро по утакмица, уште ме држи еуфоријава. И така отидов болен на утакмицава, останав тотално без глас по неа. Ама ако, не е проблем за тебе.
Ова е веќе нешто. Една од нашите најдобро изиграни утакмици. Разноврсни во напад, одлични во одбрана. Засилувањата топ, Лацковиќ и Штербик мотивирани ко да имаат 20 години, а не како да се при крај на кариера. Шишкарев одлична замена за Брумен и ако не иде на едниот, на другиот сигурно ќе му иде. Горбок ги избуши "своите". Kој мерак ми се направи човече. Карачиќ се враќа во одлична форма, оној на кој сме навикнати. Прибак малку изгубен и по исклучувањето веќе не доби многу минутажа.
Лавовиве се изгубија. Топката од раце им паѓаше. Само Петерсон некако не се исплаши од атмосферата и беше одличен. Може требаше малку Растворцев да се проба во одбраната, ама добро се затворија сите останати играчи. Мирхол дуел не можеше да добие. Ду Риц по неколку влеза во први 10 минути му се влезе агресивно и при секој пресинг топката од раце му паѓаше. Кога влезе цигото Ларсен, знаев дека тоа е тоа. Врска нема, знаев дека ќе играат како со играч помалку. Генсхајмер и Гретски комплетно отсечени. Ландин во многу поразлично издание на кое сме навикнати. Како пиленце некое, а не оној Ландин што го знаеме против Македонија на свој терен.
Навивањето чиста 10ка. Комити беа во доста голема бројка, ама на почеток некако полошо делуваа отколку против Чеховски. Може ради некои новини на Вардар, како пуштање на цеде на некои навивачи песни? Мислам дека смета тоа, барем според мене. Али после топ беше, а и обичната публика многу се запали. Кај мене на блок 15ка не седнавме и постојано вршевме притисок. Среќа океј дечки има позади мене и они стоеа, па нема никакви проблеми кај нас. Јас искрено ќе си земев карти за стоење, ама го носам татко ми со мене, а човекот си има проблеми со нозете па од време на време сака да седне.
Паркингот шта речи, иста ситуација ко и минатата утакмица, а најверојатно вака ќе биде и секогаш. Така да преку локалниот паркинг од лево на салата, ставање колата на тротоар и боље отколку да бидам паркиран во сала.
П.С. Лино, оваа е таа душа и срце за која ти зборуваш, а не ја покажуваш ни со Загреб.