Фан клуб - РК Вардар

WOW fantasticna igra, na dushebaev da mu go prodolzat dogovorot odma za uste 5 god. da ne ni gi grabne nekoj. BRAVO...

Секоја чест, каква одиграна утакмица. Убаво рече Кастратович, ова се ХЕРОИ. :cuc:

да пуштетеше лазаров едно голче при крај:icon_lol:

Не знам дали го приметивте, ама кога беше најголемиот земјотрес у сала го покажаа како глеа нагоре накај трибина со еден поглед шо заменува 1000 зборови, му идеше и тој да почне да скока... :D

Ко Кастратовиќ што скокаше. :pos: Не знам дали спонтано му дојде тоа или сакаше да го имитира Вујо малку.

Секоја чест и за играта и за атмосферата! (y)

Не збориме многу ама БРУМЕН е ИГРАЧИШТЕ. Секоја чест имаше и подобри од него ама дечково е толку консистентен да буквално знаеш стално ќе има свој ден. Браво ВАРДАР, браво СКОПЈЕ најракометниот град во СВЕТОТ :pipi:

Брумен, Караџиќ, Дибиров, Тоскиќ, Душебаев и голманите на моменти.:drk: Секоја чест за цел тим, за Зоран како ги врати и публиката...

Bravo za Vardar!
Na covek da ne mu se veruva deka imame vaka dve super kvalitetni kluba vo nekoe natprevaruvanje vo Liga na Sampioni!

Skopje! - Prv grad vo koj vo edna sezona nastapuvaat dva kluba vo LS.

Ovaa grupa , i natprevarite ke se raskazuvaat vo narednite 50 godini kaj nas!

Штета навистина ја имаа утакмицата во раце. Како и да е секоја чест за дечките. А за комитите немам зборови, така се навива за својот клуб. Во секој случај го гледав натпреварот без коментатор и можам само да констатирам дека од сега тоа ќе ми стане правило кога се во прашање македонски екипи зошто вакво навивање е подобро да се слуша отколку било кој коментатор.
другар како може да се гледа пренос без звук од коментаторот, а да се слуша атмосферата од сала ?
озбилно ја немам ваква опција на телевизорот ? или нешто не сум разбрал ?

Каков меч, каква атмосфера, каков бод на Вардар :vozbud:
Е сега останува горчлив вкус затоа што Вардар во два наврати ја имаше победата во свои раце во финишот ама реално, ако некој пред мечов им понудеше нерешено ќе потпишеа со по две раце и две нозе.
Како и да е јас сум презадоволен и истовремено горд што навивам за овој тим. Само вака да се продолжи во групава, да се собираат планираните бодови а секој ваков (непланиран) со задоволство ќе го прифатиме.

Не знам дали го приметивте, ама кога беше најголемиот земјотрес у сала го покажаа како глеа нагоре накај трибина со еден поглед шо заменува 1000 зборови, му идеше и тој да почне да скока... :D

Ко Кастратовиќ што скокаше. :pos: Не знам дали спонтано му дојде тоа или сакаше да го имитира Вујо малку.

Секоја чест и за играта и за атмосферата! (y)

милиќ коа го одбрани пеналот:cuc:

Лапај си иксче :icon_mrgr:

Е ова е веќе правиот тим на Вардар секоја чест момци како изигравте :cuc::cuc:
Утакмицата ја почнавме многу добро ги отворивме на контри и поведовме мислам со 3-4 разлика.После следуваше тајмаут и тука веќе Барса почна да не силува и си замина со солидни 4 гола предност.

Е веќе второ они малце паднаа како нашите комшики Металург(Велес) а Вардарци понесени од атмосферата дојдоа до комплетен пресврт.Штета стварно за последните 2 клучни напади со кои можевме да го решиме победникот.
Душебаев ауууу какво лудо детиште, какво играчиште ќе стане само да потпише едно 5 годишен договор, убави пари ќе извадиме од него.Мора да му направиме натурале за во репрезентација и така ќе бидеме т'нки после Кирца :D Карачиќ одигра маестрален натпревар убави влезови и удари од 7-8 метри.Петриќ многу млитаво изигра се креваше на шут ама како пичка некоја нејќеше да упати удар.Многу слабо изигравме и преку пикериве значи мора Кастратовиќ да проба некои акции со нив.Па Брумен даде 2 гола од бековска позиција кога ќе видиш а наш Филипче ниеден :pos:
Штербиќ му го најде лекот во второ полувреме на Растворцев го утепа све му фати.Нашиве голмани солидни Малумбрес се здиве човекот.Па на таа атмосфера и Груевски,Мукаетов,Михо,Вујо и Самсоненко урлаа рипаа не па овој мајмунов :D
Уште еднаш браво момци, гиневте за светиот дрес, ова е тоа што никоја друга екипа во светот во ракомет ја нема.Се вративме од мртвите што се вика против еден гигант Барселона.Одлично навивање бројка 1500+ во второ полувреме следуваше ерупција.
Можам да замислам само што ќе биде и против ПСЖ во Борис :vozbud::vozbud:
--- надополнето: 21 септември 2013 во 20:48 ---

И да напоменам само уште нешто дека сум куртон и ај утре,ај задутре има време не си купив карта на време и влегов со стара карта Македонија-Шкотска зелена беше истата нескината само ја свиткав и така ми ја скинаа :pos::pos:

АЈДЕ АЈДЕ АЈДЕ ВАРДАРЕЕЕЕЕ!

Леле! Ле-Ле! Јас подобра атмосфера на ракометен натпревар не сум почувствувал, ниту пак некаде сум гледал.
Комити го диктираа темпото, ама па и цела сала постојано ги пратеше. Адреналинот пукаше до максимум. Особено на два-три наврати, прво кога ги водевме 8-4, па после на двапати кога им се вративме. После третото израмнување, јас мислам дека ќе се срушеше и запалеше салата. Добро што викна тренерот од Барселона тајмаут. Фантастично! Во оваа сала и со ваква публика, може да падне секој.

А, Вардар успеа да му земе бод на големата и страшна Барселона. Можеби и најсилната во Европа. Дури и на крај ја имаше утакмицата во свои раце, штета тоа од Дибиров што не влезе.
Играта не ја коментирам, 29 гола, успешен напад, додека во одбрана игравме многу послабо, ама со тек на време верувам дека тоа ќе се корегира.
Пофалба за Шпанчето, секоја му чест. И кога не беше влезен во игра, му даваше совети постојано на Милиќ, а и цело време стоеше и викаше од линија, одма до Кастратовиќ. Потоа влезе и имаше феноменални одбрани, им фаќаше и зицери, го послужуваше и среќата. После секоја одбрана, скокаше како зајак од радост и се вртеше накај публиката, да ја дигне на нозе.
А и на другата страна во второ полувреме, Штербик си имаше свое мини шоу.

Од една страна сум многу задоволен, да ми понудеше некој пред мечот ваков резултат ќе го прифатев одма. Од друга страна пак, криво ми е што не ги победивме, имавме два-три напади кои можеа да го решат натпреварот, ама што е, тука е.

Само да продолжат вака, на овој начин и ќе ги поминат групите. Јас верувам!

другар како може да се гледа пренос без звук од коментаторот, а да се слуша атмосферата од сала ?
озбилно ја немам ваква опција на телевизорот ? или нешто не сум разбрал ?

livestream

Што се радувате бе изгубивме 2 бода...

Растворцев и Петриќ не беа за игра против ваква одбрана... тие може да играат на утакмици кај што се тегнат со одбранбениот 60 минути. Која брзина ја имаме со Карачиќ и Душебаев... Дибиров е ѕвер немој некој да го критикувал... за тој шутот не му замерувам само за оние моменти кога изиграваше среден бек треба да пие некој чакмак...

Што се радувате бе изгубивме 2 бода...

Растворцев и Петриќ не беа за игра против ваква одбрана... тие може да играат на утакмици кај што се тегнат со одбранбениот 60 минути. Која брзина ја имаме со Карачиќ и Душебаев... Дибиров е ѕвер немој некој да го критикувал... за тој шутот не му замерувам само за оние моменти кога изиграваше среден бек треба да пие некој чакмак...

Претпоставувам дека така му било кажано да игра, зошто на сите утакмици до сега скоро секогаш така влегувал како среден бек, ги гледав и сликите од тренингот пред утакмицава исто така беше стациониран, најверојатно тоа му биле инструкции...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom