Фан клуб - РК Вардар

Леле луѓе еве 5:40 е сабсјле а јас уште сум во неверување што направивме, ги срушивме Барса и ПСЖ за два дена :)

За тие либералите што плукаат по Стојанче... Одете испушете му го на капитенот, а притоа и мадињата до под да му ги излижите, дека само за тоа сте способни мамицу ви ебам ваша.

Радувајте се Комити
Радувај се Скопје
Радувај се МАКЕДОНИЈО

Античка македонска крв тече кај сите ракометари, остајте тоа што излагаа со знамиња од други држави, знаеме да препознаеме што си е наше :LOL:

:oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe:

Последно уредено:
Ебати европскиот првак што со СУДИИ го победува Металург на Лино Червар ехехехехехехехехехехехехехехехехехехехехехеххе. ГРМЕ СТАРОТО ЕХЕХЕХЕХЕХЕХЕХЕХЕХЕХЕЕХ

Ништо не е случајно. КОМИТИ 30 години, РК Вардар ЕВРОПСКИ ШАМПИОН! Следна цел ракометарките на врвот на Европа, и ФК Вардар во групи на Лига на шампиони. Се надевам дека следната сезона ФК и РК и ЖРК Вардар ке имаат незапамтена атмосфера на трибини, бидејки тоа е бренд кој сам по себе заслужува да се гледа, а не според тоа против кој игра. Убаво е чуството да се разбудиш како шампион на Европа, а најубаво е кога нашиот Вардар ни го подари тој филинг. До следната година, до следните големи борби во Вардаровите арени. Овој пат како ЕВРОПСКИ ШАМПИОНИ! На здравје вардарова фамилијо!

Pff ko vie nekoj konkurenti da mu ste na Vardar "cestito titula", :pos: abe site ste za Vardar ne priznavate, pak slusham dobar del od bitolcani za PSG navivale :facepalm:
Е од вакви патиме.
Само за Пелистер навиваме, другите не ни се битни.

Честито титула Вардарци!
Секоја чест на играчите и на Раул, лавовски се бореа за Вардар и го искачија на тронот на Европа. :bravobe::bravobe::bravobe:
Радувајте се и славете ја оваа титула голема како планина!
Пречекот и прославата овде ќе биде лудница :D
:oeoeoe:

Честито момции, одекна името Вардар низ цел свет!!!
Да победиш екипи како ПСЖ и Барселона за само два дена, а прв пат играш финале во историјата и тоа против ѕверови од ПСЖ, и да ги искинеш не е мала работа. Се радува секој македонец, затоа што Вардар од секогаш е бил синоним за македонштина!
:oeoeoe:
18740804_10155795204505348_8066004964613028324_n.jpg

Пички циркузантски.

п.с Кајгана Тим Ф4 дали си на прием ? Повторувам, тим Ф4 дали си на прием ?
wiypd.jpg

NJUK KUPTOJ бе море хеј :icon_mrgr:

Сами да си го фантазиравме Ф4 турниров во Келн, немаше да режираме ваква завршница.
Како од филм, како од сон, две победи во последна секунда.
Како кога си правиш филмови како мал, шутираш на кош во маало и си броиш 3-2-1 и пуцаш тројка за победа :icon_mrgr:
Прво, да напоменам дека посакував ПСЖ да го имаме во финале.
Многу подобро да играш со ПСЖ како на домашен, отколку со Веспрем како на гостински терен. Унгарците се најбројни и најбучни со тоа реквизитите, така да се знаеше дека тимот кој ќе го одберат они ќе игра како дома.
Ми беше страв од Барса, а за финале бев сигурен дека ќе тепаме.
Највеќе се плашев од тоа бековите ала Жалуз и компанија, кои бушат од секаде.
Но, за разлика од лани овојпат Раул ги утепа со одбраната 5-1.
Искуството на Кањељас истотака се покажа клучно во одбрана, заедно со одличниот Мораеш. Кога ќе го додадеме и Криштопанс од наредна сезона, ќе имаме уште погранитна одбрана.
Секако, сите почести одат за ИЛИЈА АБУТОВИЌ.
ЦАР!!!
Одбраната ни ја донесе титулата, мора да ги пофалиме и Македа, како и Штербик кој беше главен играч во финалето, конечно покажувајќи се во одлично светло, после ланското фијаско во нокаут натпреварите.
ПеСеЖето пробаа да играат со 7 играчи во напад, за да не принудат да се вратиме на 6-0. Но, во клучни моменти им зашибавме два гола на празен гол и Сердарушичот се премисли.
Секоја чест за секој играч, сите одиграа максимално. Се бореа лавовски и сосема заслужено ја носиме титулата во Скопје.

На денот кога се славеше четвртото место во кошарка во 2011 година, им реков на едни од моја населба, еден ден ќе се собереме на истово место кога Вардар ќе освои ЛШ.
Зборев за фудбал, освоивме во ракомет.
Нормално, сите се паѓаа од смеа, па остана само да си фантазирам како би изгледало нешто такво.
Во секое добро има и малку лошо. Не биваа да освојат титула кога Комити сеуште функционираа како група?
Најдоа да освојат баш во сезоната кога доживеавме целосен распад, кога нема никаква хемија меѓу играчите и клубот :popce:
Многу ми е криво, срце ми се кине. Да имаше 500 Комити во салата, со сигурност сите ќе влезевме на терен. Дури и да не бевме во сала, ќе гореше цело Скопје вчера.
Не дека и вака не гореше, ама се беше спонтано, без никаква организација.

Знаев дека Циндриќ ќе експлодира кога тогаш.
После периодот кога не тренираше никаде, станував скептик дека ќе врати форма, ама се случи и тоа. Човекот е вистинската личност за решавање на натпреварите.
Вардар го доби финалето благодарение на трите бекови и пеналџијата Чупиќ.
Ете што значи да се има добар пеналџија во тимот. Десет пенали погоди во двата натпревари.
Да игравме лани Ф4, ќе утневме пола пенали, ќе изгубевме како магариња.
Ах, да го имавме барем Тоска за напад.
Акциите по крило и пикер се сведоа на минимум, дали десетина ги имавме на број.
Некако се се сведе на играта во одбрана. Раул ја научи лекцијата од претходни години и се реши цела одбрана да ја фокусира на науетрализација на противничките бекови, што нормално резултираше со разбивање на пикер во полуфиналето, но сепак мора да се даде и некоја жртва.
Кире, извини за сите пцовки кои ти ги упатив вчера, ти ебам тоа :toe:
Играта на Барса се сведе на Кире, играта на ПСЖ на Карабатакот.
Штом Дибиров го промаши ударот за победа на минута до крај, одма ми се вратија црни сценарија во глава.

Јовчевски (ваљда?) против Магдебург, Марковиќ во полуфинале со Металург, Марковиќ против Фленсбург, Дибиров сега.
Секогаш во ситуација со играч повеќе.
Си викам не пак, јебем ти сунце калаисано.
Дибров одигра одличен натпревар, целосно се искупи за слабото полуфинале. Украде три-четири топки и тоа баш во моментите кога ПСЖ се враќаше во игра. И он и Шишкарев беа на ниво во текот на целата сезона.
Единствено Карачиќ недостасуваше со своите голови на завршниот турнир. Се познава падот во неговата форма и воскреснувањето на Циндриќ.
ВУКОТ:ojeaa:
Правилно засилување, сите Металурзи што ги донесовме беа оправдани трансфери, освен Деки Бој.
Деки бој>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Дибиров :kuracc:

Да се вратиме на натпреварите.
Дел од Љамче фанс собрани на Пржинско тло. Надвор се спојуваат небо и земја.
@Vardarec 47 во секој момент очекува колата да си ја види колата како му запловува по удолниците. Али, Вардар игра толку добро што никој не размислува на ништо друго :icon_mrgr:
Се пее од време на време, се пцуе цело време.
Моментот беше што од десетина телевизори во кафичот, сите беа на различна секунда. Прво полувреме ние касневме 2-3 секунди. Сите скокаат и се дерат, ние чекаме и сме ООООООО ГОООООООООООООООООЛ :icon_mrgr:
После се сменија работите. Нашиот ТВ се забрза.
Летаат пцовки кон Лазаров. Се пее уби, уби, уби каура :pos::pos::pos:
Тргнуваме во последна акција и сите сме на нозе. Циндриќ дава гол и...
images

Исклучување од реалноста. Којзнае колку време не знаев што правам. Скокав како морониште некое, фрлав со работи насекаде. Грми играј Вардар ти за нас, Љамче фанс :kuracc: Се јавува татко ми, пее АЈДЕ АЈДЕ АЈДЕ ВАРДАРЕЕЕЕЕЕЕ.
Мајка ми кршела по дома :pos: Комшијата што до вчера беше љубител на темната страна, излегол да пука со пиштол:icon_mrgr: Не се знаело дали слаат полуматурантите од локалното училиште или се слави пласманот во финалето.

2011-2014 Вардар е само река. Само еден Металург, Вардар не е Македонски тим. Моето срце е радосно, Вардар пушти фантастично.
2014-2016 Ракомет, што е тоа???
2017 (Сите облечени во дрес Вардар, ставиле 37 лајва и 195 слики од пред телевизор) Леле луѓе што направивме, МОЈОТ (оу мај факинг гад, ар ју факинг кидинг ми) Вардар влезе во финале исаухдисахди Радувај се Македонијооооооо!!!

(n)(n)(n)(n)(n)
Грујове, Жернове???
Патак Дача што ја растури цела тифо сцена и типот што навиваше за Металург до вчера???
Затоа ги поштувам Битолчани, затоа што до крај си останаа доследни, затоа што повеќето се изјаснија по порталите дека ќе бидат анти-Вардар :icon_mrgr:
Затоа и ги испоштувавме на плоштад, ако се чудат која е причината :icon_mrgr:

Сабота кон недела, не се спие. Рже не се држе.
Се сеќавам на суеверието од 02.06.2013 кога правев триста работи за да донесат среќа.
Овојпат, се одлучивме само да не го смениме кафичот каде што ќе гледаме.
Од едната страна, млада екипа Пржинци, околу 20 на број, се пеат песни од надорешната тераса. Ние разгоруваме ситуација од внатре. Се свири на нападите на ПСЖ, мислиш во сала сме :kuracc:
Почнуваме да губиме и гледам дека не седиме во истиот распоред како вчера. Одма прераспределба на местата, оставање на чашите и мобилните на истото место како и за полуфиналето. Вардар прави пресврт и во еуфорија ги размрдуваме шишињата од масата. Право ПСЖ пресврт, земаме ги враќаме во првобитна положба и Вардар го задава крајниот удар.
Оди ПСЖ во напад за израмнување, Нарцис гаѓа за паѓање во депресија...
Колку пати само скандиравме расистички за време на викендов. Да бевме во сала, ќе ни забранеа доживотно да присуствуваме на европски натпревари :icon_mrgr:
Оди Вардар во решавачки напад.
6-5-4-3-ВЛАГА ЧУПАДИНОТ-2-1 и
giphy.gif

giphy.gif
bottles-525x375.jpg

giphy.gif
images

Се понатаму е историја... :icon_mrgr:
Пушке и пиштоље, распукала Водно планина, ми потфатила пијани Пржинци :icon_mrgr:
Со години го чекавме моментот. Се тресев како епилептичар и на двата натпревари.

Ја чекавме титулата, многу се израдував дека станавме шампиони. NOT!!! :icon_mrgr:
Чекавме ваков момент за да го покажеме сељачкото во себе.
Се качуваш во кола и почнуваш да свириш, да пееше, да урлаш, да викаш ЧКССССССССС и ЧУНКШШШШШШ :цицки:
Улиците преплавени уште од самата завршница на натпреварот.
Старо младо, машко и женско, на нозе се кренало ко што каже стара Македонска химна :icon_mrgr:

Два моменти сакам да издвојам:
1. Едно старче што со бастунот парадираше сред улица и пееше за Вардар.
2. БУТИН ти си наша икона. На делење на медали типчето си застанало со мобилниот во рака и оди лајв на ФБ :pos::pos::pos:
B.jpg

You are the real MVP!!!

И Јања зема медал. Јањо Војводиќу.
И Орце Камчев :pos::pos::pos:
Во секое време очекував и некој од Ѓулистана Марковска, Кастриот Хаџиреџа или Јагнула Куновска да се појави да земе медал :facepalm::facepalm::facepalm:
Срце да те изеде, пизда ти материна.

Забавата траеше цела вечер. Низ Пржино и Водно фрчеа коли и мотори со знамиња минимум до 3 часот :icon_mrgr: Што ќе биде на аеродром... Дај нека кажат официјално време, нека не си играат со животецот.

И сега што?
Освоивме ЛШ и? Како да ми завршил животот :icon_mrgr:
051677af16d106980678d6d5be1e629fb49906-wm.jpg

Ни знам кој сум, ни што сум, ни што е локална самоуправа.
Сериозно ми оди да си пуштам Чудовиштата од нашиот град, и да се обидам да ја сфатам поентата на серијалот.

Претходно, само да го одбележам О'Бранаган или како и да се вика. Да му постават статуа во Кендеро на градо.

п.с. СПАВАШ ЛИ МИРНО ЖАРЕ АНГЕЛОВСКИ??????????????

п.п.с. го заборавив министАро за одбрана. Ако фатеше некој пенал, особено оној последниот на Чупиќ. Нареден натпревар на репрезентација, ќе влезев со штрафцигер во терен и ќе му го набиев око живец во долна тројка, да пцовиса во тешки маки.

Чисто процедурално Јовчевски го утна со магдебург.

Иначе пречекот утре ќе има продолжение во среда во Јане Сандански против Борец. Ќе дигаме четири пехари од еднаш. Столе воспаление на бицепс :vozbud:

@Colt Willcox колку те фати целосно аранжманот, превоз, карти, сместување, пошто тука пишуваа некои и дека до илјада евра ќе требаат?

@Colt Willcox колку те фати целосно аранжманот, превоз, карти, сместување, пошто тука пишуваа некои и дека до илјада евра ќе требаат?
Богами скапо е од пржино до центар да дојдеш. Не е баш блиску :D

Кур да ми пушат ирена ти ебам зорица брунцлик фризурата ристиќ и влатко кур и то да пушиш дете мое васиљ што мислат дека Вардар е само река. Сигурно овие простаци беа дел од тие што викаа дека во 2015 по онцидентите на стадион треба на сите јајцата да ни се исечат. Се ви ебам. Едино достигнување ви е пушење кур и твитер акаунт. А Вардар, Вардар ја обои Европа во светите бои.

Вчера гледам му го даваат на Столе пехарот да го дигне и позади иде We are the champions, и си викам "не бе нема шанси, сеа кај и да е ќе се разбудам за на работа".

Уште не ми се верува освоивме Лига Шампиони ејјј.

:vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom