Фан клуб - РК Вардар

Тоа беше за ЛШ, у првенство немало такво нешто.

Всушност, прв кој за „доброто на македонскиот ракомет“ попушташе утакмици беше Металург. Неколку купа им земавме во годините кога не доминираа во првенство на тој принцип. И тогаш нашите со Вујо се маваа во гради дека поставиле феноменална тактика, бла, бла..., стандардните муабети кои сега ги даваат во Автокоманда, а кога ќе дојдеше првенство и битка за титула и пласман во ЛШ ќе не победеа убедливо. Е сега каков е договорот, ако воопшто го има, за оваа година не знам ама е преочигледно дека нема никаква борба од наша страна во дуелите со нив. Преку даден куп може и да се помине, али ако им поклонат титула во првенство за „доброто на македонскиот ракомет“ ќе биде моежби и најголема дамка во историјата на клубов.

Подобар подарок од ова за Вуко здравје! :) Одлична игра денеска, посебно играта во одбрана што многу ме радува бидејќи сезонава тој сегмент генерално беше слаб. Десната страна добро ја отсече Веспрем во позиционен напад, али затоа Кањељас и Вуко искинаа. Тимур и Чупиќ напред-назад 60 минути, Арпад на ниво. Исто така, позитивно е тоа што Фереира напредува доста брзо, бев многу голем скептик околу неговиот трансфер. Има доволно време до првиот меч со Фленсбург, верувам дека Раул ќе си ја заврши домашната задача и ќе ги подготви максимално. Добра почетна точка е финалето од купот што се изигра денес помеѓу Кил и Фленсбург.

Со години го чекавме моментот, повторно да бидеш прво место...
На овие буљаши им се одмаздифме, сега швабите се на рет.

Imame uste odmazduvanje za ovie u finale na final 4. Ne e se zavrseno :D

Искочија квотите за дуелот Фленсбург - Вардар во сабота , Фленсбург е фаворит со квота 1.50 што според мене Вардар е малце потценет ..
Очекував да биде мал фаворит Фленсбург но со квота над 1.70 , со Мешков ништо не изиграа и поминаа на мускули ..
Фленсбург е јак но не е непобедлив , Вардар има тим сега и зрелост да се носи со нив , поразот на Фленсбург од Кил со 9 разлика пред 5 дена јасно кажува дека се ранлив тим ...
Едно е јасно Вардар ја има сега шансата , да се врати со добар резултат од Германија и на реваншот во Скопје да обезбеди final four ..
Сега или никогаш
Утре прес на РК Вардар во 12 а ке присуствува и Самсоненко :)

Последно уредено:
Самсоненко: Ако има црни сценарија против Флензбург ќе се повлечам од ракометот

„Имаме лоши информации, судиите за првиот меч се од Данска, истите кои пред три години ни судеа против Барселона. Се плашиме од црни сценарија и не ми е јасно зошто тие судии се делегирани кога Флензбург е преполн со дански играчи и има спонзор од Данска. Сакам да кажам дека ако се случи такво нешто какво што најавувам, јас ќе се повлечам од Вардар. Клубовите нема да ги оставам, но да инвестирам 7 милиони евра годишно е безмислено. Ќе работиме со млади школи и домашни играчи. После секој пораз и секоја неправда лежам болен по два три дена, нема повеќе тоа да си го дозволам“, смета Самсоненко.

Мхм...

Не ја сфаќам потребата од негово искачање у јавност вака пред дуелот и да се праат вакви филмови а дојдени сме до најбитниот натпревар у последните 3-4 години сигурно.

Ако повеќе не сака да вложува тоа е тоа, нека си бега, клубот ќе остане со супер инфраструктура и сигурно ќе се најде некој друг што ќе сака да вложува 3-4 сезони.

Нема ни пролично некој да вложува како него ако си иде, 7 милиона и титула да се земе пак тие пари у ракомет неможе да ги поврати. Така да ова е само изговор, какви судии курци палци.

Самсоненко: Ако има црни сценарија против Флензбург ќе се повлечам од ракометот

„Имаме лоши информации, судиите за првиот меч се од Данска, истите кои пред три години ни судеа против Барселона. Се плашиме од црни сценарија и не ми е јасно зошто тие судии се делегирани кога Флензбург е преполн со дански играчи и има спонзор од Данска. Сакам да кажам дека ако се случи такво нешто какво што најавувам, јас ќе се повлечам од Вардар. Клубовите нема да ги оставам, но да инвестирам 7 милиони евра годишно е безмислено. Ќе работиме со млади школи и домашни играчи. После секој пораз и секоја неправда лежам болен по два три дена, нема повеќе тоа да си го дозволам“, смета Самсоненко.

Мхм...

Не ја сфаќам потребата од негово искачање у јавност вака пред дуелот и да се праат вакви филмови а дојдени сме до најбитниот натпревар у последните 3-4 години сигурно.

Ако повеќе не сака да вложува тоа е тоа, нека си бега, клубот ќе остане со супер инфраструктура и сигурно ќе се најде некој друг што ќе сака да вложува 3-4 сезони.

Pravi pritisok vrz ehf ;)

После оваа изјава, кај да е, ќе почнат и теориите на заговор, ќе си оди - не си оди, бара алиби предвреме и чека да види што ќе биде со политичките пајташи, а можеби и преку Начевски ги излобирал данците да судат на реваншот па да има причина да си оди... WTF, нека го решат Фленсбург па да се замараме за одење во Келн, а не со евентуално одење на Самсоненко.

Абе ако се рачуна на Вардар на некој начин како на државне проект, не е проблем да се обезбедат тие пари повторно. Па до негде и сега гледајте колку фирми се водат како спонозори на Вардар. 2 - 3 појаки фирми не е никаков проблем да се обезбедат овие пари.

Но незнам дали е ова само притисок врз ЕХФ а и да е кој ќе го чуе а можеби и баш да е контрапродуктивен. Ама стварно со кој памет ги доделија овие судии и мене не ми е јасно. Да не испадне само да мора да има Германска екипа на ф4 турнирот а најлесно им е тоа да го изведат преку Вардар. Ама како и да е не треба сега уште пред мечот да си бараме алиби туку треба да се фокусираат само на мечот.

Мислам дека сепак е обид за да се направи некаков притисок. Сепак фрла огромни пари (за ракометни стандарди) и сигурно ЕХФ не би сакала да го ‚‚изгуби‘‘. И присуството и обраќањето на Михајло како прв човек на СЕХА на прес-конференцијата го гледам во таа насока. Колку е паметно не знам, само времето ќе покаже.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom