Фан клуб - РК Вардар

Јас тебе те сфаќам АМА неможе вистински навивач да седи дома. Ебате навивачот ако некој таков те избркал од сала. Јас сфаќам да речеше еве неможе до карти да се дојде или нешто слично ама тоа е само изговор. Се смени народот ОК, ама голема кривица имаат и навивачите кој се повлекоа ако реално збориме.
Џабе е, кога ќе видиш дека никој не ти враќа на песна, никој не се мотивира, туку само тие 500-600 души, тогаш ти доаѓа да си одиш. Не знам ама мене тоа ме нервира и немам сила да пробувам да мотивирам некој што земал си гледа сликички. Што е најтрагично таквите се агресивни, ќе им речеш стани навивај, ќе ти рече кој си бе ти што сакаш. И што треба да се тепам со некој таму. Нема навивање додека не се средат.
Прашањето е зашто седи пред тв ?

Според мене Комити имаат најголем удел во тоа. Познавам еден куп фаци што како деца идеа во Расадник а после продолжија низ годините во Кале и во Борис, но еве сега уз муабет викаат, што ќе правам, Комити исто како да ги нема, нема атмосфера, од дома ќе гледам...

А и нема што некому да му се замери, навикнати на убава навивачка атмосфера, и одеднаш најверните де факто ги нема, сета таа убава атмосфера која го красела РК Вардар изчезнува и паѓа у вид на театар, едноставно немаат ни волја да идат..
Но од друга страна, нема што некој да се љути што лугево од другите градови им ја пунат салата зашто без нив ептен ќе биде брука, ептен ќе биде празно, ни 2000 души нема да има у сала.

Со Фемили слично, од кога почнаа да бојкотираат на трибини кај обичната публика нема ни 5% од тие што идеа со години, едвај на прсти се бројат...
Некако врзано си е сето тоа.

Што знам, мислам дека кога ќе се вратат Комити во добра бројка и во добра екипа, ќе се вратат и оние што долго време го следеле РК Вардар и биле присутни на трибини низ годините наназад.

За мечот со Фленсбург, 50-50 е, остајте тоа дека Вардар е некојси фаворит.Играат одличен ракомет дечките, имаат одлични играчи, на доста натпревари у Лш играа со пола сили и со испомешан состав, али кога играат играат атомски ракомет. Први се у Бундес,иако два три клучни играчи им беа доста време повредени, мислам на Лауге, Јакобсен и главниот дефанзивец Тобиас Карлсон.

Топ состав имаат, два одлични голмани, посебно Матијас Андерсон, одлични крила во Егерт, Ласе Сван, Хампус Ване и Кентин Мае,богами и Радивоевиќ не е за фрлање, офанзивна линија во Гландорф, Јакобсен, Лауге, Могесен, Готфридсон кој има одлична сезона, Петар Џорџиќ,плус Мае кој често игра на бек, на линијата со Хенрик Тофт Хансен, неколку тепачи во одбрана, едноставно имиња и тим за голем респект.

Тешко ќе биде
Не знам која е причината што не навиваат Комити ама целосно ги поддржувам, луѓето кои тие треба да ги мотивираат не им враќаат. Тоа треба да се смени. Еве со Фленсбург ќе видиш какви фаци ќе има, научиле една песна и толку е. Не знам стварно ама не мислам дека ќе има некоја јака атмосфера со Фленсбург.

Ако ги тргнеш на страна тие 100-200 Комити останатиот дел од салата единствена песна што ја знае е ‘Ајде Ајде Ајде Вардарееее‘ и толку и како сакате да се направи атмосфера, не може тоа е тоа. Не сваќаат дека можеш да навиваш и да пееш иако не мора да си член на Комити и да седиш на запад. Песните што се пеат 90% се истите со години и секој ги има чуено и имал можност да ги научи. Па ни химната на Комити освен Комити друг никој не ја знае и не ја пее, што повеќе да се очекува.
На пример у Белград имав можност да го посетам дербито и на неутралната трибина, обичната публика која не е дел од навивачките групи, значи деца со родители, рандом ликови и сл., можеби не пееа константно цело време ама повеќето песни ги знаеа и им се придржуваа на пеењето на навивачките групи.

Ако ги тргнеш на страна тие 100-200 Комити останатиот дел од салата единствена песна што ја знае е ‘Ајде Ајде Ајде Вардарееее‘ и толку и како сакате да се направи атмосфера, не може тоа е тоа. Не сваќаат дека можеш да навиваш и да пееш иако не мора да си член на Комити и да седиш на запад. Песните што се пеат 90% се истите со години и секој ги има чуено и имал можност да ги научи. Па ни химната на Комити освен Комити друг никој не ја знае и не ја пее, што повеќе да се очекува.
На пример у Белград имав можност да го посетам дербито и на неутралната трибина, обичната публика која не е дел од навивачките групи, значи деца со родители, рандом ликови и сл., можеби не пееа константно цело време ама повеќето песни ги знаеа и им се придржуваа на пеењето на навивачките групи.

Химната на Комити не ја знаат ни самите Комити, а не па неутралната публика.

Комити пеат :
Црвено црна е во мене
црвено црна е за тебе
црвено црна ќе се вее
за тебе наш вардаре

Химната на Комити е :
Црвено црна крв во мене
црвено црна е за тебе
црвено црна ќе се лее
за тебе наш вардаре

Mene mi e mnogu glupo sto lesno se demotivirate zasto nekoj tret ne peel. Odi urlaj, pravi si merak za sebe koj gi ebe. So tek na vreme ke sfatat. So upravara na Vardar treba da se poraboti na taa tema i na temata delenje karti na sponzori bez vrska ama za toa da se sluci treba nekoj da sedne i zbori so niv a ne bojkoti i gluposti pravenje. Sto znam, mene najglupo nesto mi e da bojkotiras nesto sto go sakas za koe vikas deka duri i postoish. Fakt e deka ne sekogas duri bi rekol i retko od uprava se vo pravo bar za temite koj ne zasegaat nas kako navivaci ama pa od druga strana ne nie ne sme nekoj sto objasnuva mnogu mnogu, sto dava solucii, sto raboti transparentno ili se pridrzuva na nivni baranja. Sum bil koga se zborelo na primer za koreografija i nivniot odnos bil dajte faktura ke ja platime, odogovor bilo dajte pari nie ke sredime ili ti vadat fakturi od kazni i ti vikaat ova ova ne moze istiot den podocna toa se pravi... Svetot se menuva, toa sto bilo porano denes moze i ne pominuva treba da se sfati toa. Za pesnite se sto treba e da se ispecatat i ostavat na stolcinjata, edna inicijativa za zazivuvanje na Vardar fanzinot bar za evropski utakmici e dovolno. Ako se objasni deka ke pomogne za sozdavanje atmosfera em i reklama ne gledam zosto ne bi prifatile. Sega fintava e koj da go sraboti toa, porano nasi decki so zadivolstvo od ljubov pravea takvi raboti, na forumot ni e deckoto sto go rabotese maktifo na primer... Denes takvi luge imame ili svetot se smeni pa treba da naplatime ili ke vikame klubot taa rabota...

Борозан:vozbud:братов е хаубица, само треба да го погоди голот и чао

Тоа е проблемот, не баш често го погодува голот туку мрежата позади него. :D

Убаво било ова во 50та минута да имаш сигурна победа против некои си маџари таму небитни. :icon_lol:
Лино нека си го тинка дека победиле у шталата. Кој ги ебе секако ќе изгубат од некои радовиш или пехчево или вотевер. Ние со шваби и маџари ќе се такмичиме :cool:

Со години го чекавме моментот, повторно да бидеш прво место...
На овие буљаши им се одмаздифме, сега швабите се на рет.

Како само рутински го ишамараа Веспрем а во шталата успеаја да изгубат. Да не му се верува на човек дека ќе треба да се потат за титулата дома.

Како само рутински го ишамараа Веспрем а во шталата успеаја да изгубат. Да не му се верува на човек дека ќе треба да се потат за титулата дома.

Кој ќе се поти за домашната титула жити све. Голема е веројатноста до крај Металург да киксне. А и да не се деси тоа, секако на реваншот (доколку важи истиот договор што важи минативе години - да им попуштаат „ради доброто на македонскиот ракомет“, но да не дојде титулата во прашање) ќе ги тепаат со доволна разлика.

Со години го чекавме моментот, повторно да бидеш прво место...
На овие буљаши им се одмаздифме, сега швабите се на рет.
И после Металург следува во Јане. Треба со едно 15 разлика да ги заќутат. И да му се затне устата на Лино. Ама проблемот е тоа што ракометарите не се замараат кога играат со нив. Сега дај боже да им се одмаздат и на немците. И така денес Кил ги уби.

Кој ќе се поти за домашната титула жити све. Голема е веројатноста до крај Металург да киксне. А и да не се деси тоа, секако на реваншот (доколку важи истиот договор што важи минативе години - да им попуштаат „ради доброто на македонскиот ракомет“, но да не дојде титулата во прашање) ќе ги тепаат со доволна разлика.
Не знам јас за овој "договор" :)

Не знам јас за овој "договор" :)

Па уште кога им се деси егзодусот се изнапиша за тоа, дека е ургенција од РФМ, да им попуштаат.

Дали сериозно мислите дека на сите први средби досеа Металург вадеше резултат по нивна заслуга и дека играа против стопроцентен Вардар?

Ај да беше еден меч ќе испаднеше дека е само муабет, но ова е веќе преочигледно.

Па уште кога им се деси егзодусот се изнапиша за тоа, дека е ургенција од РФМ, да им попуштаат.

Дали сериозно мислите дека на сите први средби досеа Металург вадеше резултат по нивна заслуга и дека играа против стопроцентен Вардар?

Ај да беше еден меч ќе испаднеше дека е само муабет, но ова е веќе преочигледно.
Абе можно е, не викам не ама па од друга страна, зошто Барса не им попушта у шпанско "за доброто на шпанскиот ракомет"?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom