Фан клуб - РК Вардар

^^^
:facepalm:
Сум отидел на натпревар, сум платил и сакам да гледам ракомет, да уживам у истиот и да прокоментирам некоја акција со другарче. Шо, гласни жици да вадам?

Преку тасета од таквите кои нон-стоп имаат да „кажат“ нешто за „останатата публика“. Сами не сте доволно гласни пошо имате постари луѓе и деца, па и женски на трибина. Па и она очајното каде шо само кај нас го има „ајде цела сала - ајде цела сала“. Оф.
Што е толку очајно во „ајде цела сала“? Напротив, тогаш публиката се фокусира и сите ја пеат песната што ќе ја почнат Комити. Против РНЛ и Веспрем одлично функционираше тоа.

Што е толку очајно во „ајде цела сала“? Напротив, тогаш публиката се фокусира и сите ја пеат песната што ќе ја почнат Комити. Против РНЛ и Веспрем одлично функционираше тоа.

Очигледно не знае дека на Вардар се навива, а коментирање, анализи се прават после утакмица на пиво/кафе. Нека иде на Тинекс, ни гласни жици да вади, ни нерви да кине...

Не ви била убава атмосферата, затоа што и врска немате што е добра атмосфера, без навреди ;)
За мене добра атмосфера е кога подолго време се пее некоја песна, она што вие го викате фудбалско навивање. Бидејќи вчера не беше нешто којзнае колку напната утакмица, имавме можности подолго време да пееме некои подолги песни. На моментите кога беше потребен притисок, истиот и се направи, а во тие моменти се вклучуваше и целата сала.
Целата сала се приклучува на свирежи, на Ајде ајде ајде Вардаре, или па на некои песни каде што ќе можат да тропаат со рацете.
Комити се пред се фудбалска навивачка група, и НЕ СМЕ ПРИТИСОК НАВИВАЧИ, како што се некои групи кои навиваат само во сала во државава.
На пример Чкембари најчесто друг филм тераат и константно прават притисок со свирежи на противнички напади, ама па затоа после е тешко да се фати песна на твој напад.
Вчера бевме во помал број, затоа и е потешко да се тера некоја песна.
Затоа што додека ние пееме, остатокот од салата свири на противнички напад, и ако не ни е полн цел дел, нема шанси да се надвикаме со цела сала.
Друга работа беше што дебилите Словенски свиреа на вувузели и чукаа на тие тракатанците, што создаваат дебилска бука од која ти се одмилува животот.
Таков е дебилскиот начин на навивање во тие земји, каде што освен што се скандира од време на време името на клубот, цела геријатрија на трибина чука со дебилските кастањети и тропалки, што да се однесува до мене, би им ги начукал во гз, па нека свират колку сакаат :icon_mrgr:
Атмосферата во Скопје ја сајаат сите, бидејќи баш е убаво да се игра пред некој што цело време навива.
Затоа и Унгарците рекоа, дека атмосферата била спортска-пријателска и дека сто пати подобро би играле пред ваква публика, отколку пред старци што трескаат со тропалки.
Е сега, каков ќе биде начинот на навивање, највеќе диктира самата утакмица.
И сами гледате дека кога на тимот не му оди, правиме притисок и ја креваме атмосферата на наши напади, па доста често се случуваат пресврти само по наша заслуга.
Ама такво навивање НЕ МОЖЕ да има цело време, ниту пак нашиот тим може да изигра цел натпревар во таква еуфорија.
Тоа се МОМЕНТИ од мечевите, кои вчера ги имаше три пати и траеа пократко, бидејќи баш во тие моменти се бараа тајм аути, а на другите мечеви траеа и подолго и беа побројни.
И вие баш со тоа сте оцениле дека не било добро навивањето.
За мене добро навивање е што имаше голема забава на трибината и што секој мускул од телово ме боли од скокањето.
Бројката беше лоша, но реално тоа и е нашата бројка, баталете ги другите што доаѓаат на поважни утакмици.
И нема да ви се скрши курот ако станете да навивате кога ве повикуваат со АЈДЕ ЦЕЛА САЛА.
Ако го сакаш клубот, НЕМА ПОТРЕБА НЕКОЈ ДА ТЕ МОЛИ ДА СТАНЕШ, ТУКУ САМ ЌЕ СКОКАШ НА СЕКОЈ ГОЛ.
Ама јебига, уште нема таква култура...

Затоа најубава атосфера ми е на СЕХА лига и на фудбал, колку и да е празно.

Очигледно не знае дека на Вардар се навива, а коментирање, анализи се прават после утакмица на пиво/кафе. Нека иде на Тинекс, ни гласни жици да вади, ни нерви да кине...
не дека судам ама не знам како можат во таква стрес утакмица муабети анализи да прават, крв немаше у мене против РНЛ и Веспрем :D највеќе иритираат оние што дремат на телефони по цела утакмица, дај седни си у Капитол прај си муабет, седи си на телефон.За муабет има лигашки утакмици, сеир на кило.
иначе двајца Словенци што ги знам биле вчера на утакмицата и велат дека да не беа тие трубачките глупости нивни ќе биле комплетно надвикани, признаваат пораз на тој дел :) затоа и сега користат такви реквизити поголемиот дел од публиката во светов. Онакви труби мотор од Ф1 успеваат да надвикаат не па човечки глас.

Не ви била убава атмосферата, затоа што и врска немате што е добра атмосфера, без навреди ;)
За мене добра атмосфера е кога подолго време се пее некоја песна, она што вие го викате фудбалско навивање. Бидејќи вчера не беше нешто којзнае колку напната утакмица, имавме можности подолго време да пееме некои подолги песни. На моментите кога беше потребен притисок, истиот и се направи, а во тие моменти се вклучуваше и целата сала.
Целата сала се приклучува на свирежи, на Ајде ајде ајде Вардаре, или па на некои песни каде што ќе можат да тропаат со рацете.
Комити се пред се фудбалска навивачка група, и НЕ СМЕ ПРИТИСОК НАВИВАЧИ, како што се некои групи кои навиваат само во сала во државава.
На пример Чкембари најчесто друг филм тераат и константно прават притисок со свирежи на противнички напади, ама па затоа после е тешко да се фати песна на твој напад.
Вчера бевме во помал број, затоа и е потешко да се тера некоја песна.
Затоа што додека ние пееме, остатокот од салата свири на противнички напад, и ако не ни е полн цел дел, нема шанси да се надвикаме со цела сала.
Друга работа беше што дебилите Словенски свиреа на вувузели и чукаа на тие тракатанците, што создаваат дебилска бука од која ти се одмилува животот.
Таков е дебилскиот начин на навивање во тие земји, каде што освен што се скандира од време на време името на клубот, цела геријатрија на трибина чука со дебилските кастањети и тропалки, што да се однесува до мене, би им ги начукал во гз, па нека свират колку сакаат :icon_mrgr:
Атмосферата во Скопје ја сајаат сите, бидејќи баш е убаво да се игра пред некој што цело време навива.
Затоа и Унгарците рекоа, дека атмосферата била спортска-пријателска и дека сто пати подобро би играле пред ваква публика, отколку пред старци што трескаат со тропалки.
Е сега, каков ќе биде начинот на навивање, највеќе диктира самата утакмица.
И сами гледате дека кога на тимот не му оди, правиме притисок и ја креваме атмосферата на наши напади, па доста често се случуваат пресврти само по наша заслуга.
Ама такво навивање НЕ МОЖЕ да има цело време, ниту пак нашиот тим може да изигра цел натпревар во таква еуфорија.
Тоа се МОМЕНТИ од мечевите, кои вчера ги имаше три пати и траеа пократко, бидејќи баш во тие моменти се бараа тајм аути, а на другите мечеви траеа и подолго и беа побројни.
И вие баш со тоа сте оцениле дека не било добро навивањето.
За мене добро навивање е што имаше голема забава на трибината и што секој мускул од телово ме боли од скокањето.
Бројката беше лоша, но реално тоа и е нашата бројка, баталете ги другите што доаѓаат на поважни утакмици.
И нема да ви се скрши курот ако станете да навивате кога ве повикуваат со АЈДЕ ЦЕЛА САЛА.
Ако го сакаш клубот, НЕМА ПОТРЕБА НЕКОЈ ДА ТЕ МОЛИ ДА СТАНЕШ, ТУКУ САМ ЌЕ СКОКАШ НА СЕКОЈ ГОЛ.
Ама јебига, уште нема таква култура...

Затоа најубава атосфера ми е на СЕХА лига и на фудбал, колку и да е празно.
Тоа е тој муабет(y),никој не може да очекува од жени и деца да навиваат ко комити,ама основниве работи ко не се исполнуваат,не ни треба да идат у сала.Ете еднаш еден ми рече да не сум му се дерел толку на уше:facepalm:,мислим шта речи.

Абе јас кога пишав дека Комити не беа на ниво не мислев дека глупи песни се пееле или нешто слично. Најпрвин мислев на бројката која беше најмала досега, ама па ете се испостави точна претпоставката дека Цеље сепак не бил доволно атрактивен противник. :) Втора работа е тоа што седев спроти Комити и евидентно беше дека на некои песни не пее цела група, туку имаше и многу гледачи. На ајде, ајде, Вардаре и некои такви се јавуваше цела група, како и цела публика, која беше уште полоша.

Сфаќам дека секој си платил за место за седење и ако сака може да си гледа како во кино и театар, ама па и секој треба да сфати една битна ствар. Вардар не е Барселона, па да не зависи од атмосферата. На Вардар атмосферата му е повеќе од потребна. Не за џабе многу пати сме ги виделе Прибак и Карачиќ како ја повикуваат цела публика. Епа кога веќе сите сакаме Вардар да победи, тогаш пожелно би било да се направи јака атмосфера и заедно да дојдеме полесно до победа. А за тивки муабети ене го хотел Русија или Капитол во близина.

Не знам зошто цело време муабетот ви е жените не можеле да навиват како мажите.:rolleyes:
На последнава утакмица околу мене еден куп мажи и само јас му редам на судијата и мајки и шајки и се по ред, па дури и почнаа да ми се смеат колку жустра сум била на утакмици. После секоа утакмица гласот ми е фатен. Јес да има пуфли дојдени оти чуле дека сега кул е за Вардар да навиваш и не ни тропаат со рацете за да не си ги скршат ноктите, ама немојте да генерализирате ќе ве молам и да не не ставате сите у исти кош.
Иначе утакмицава требаше најмалку 5 разлика да тепаме, ама коа сме глупи и не знаеме да искористиме прилика кога имаме два играча плус, тоа е. И Караѓич да беше помалку глумец на терен. Башка и Столе не ми играеше. Тоскич супер утакмица, Брумен добро е постигна гол против матичниот клуб, за разлика кога играевме таму и не даде ни еден гол мислам. Најјак ми беше Чупирин кога му досудија на словенецот две минути за тоа што го фати у клинч и словенецов гледа кон него со кренати раце у воздух као демек од кај сега две минути, а овој со раката му покажува ајде брат излевај од терен не туку се чуди. :pos::pos::pos:
Принцезата нека си седи на клупа не знам ни зошто ја пуштија прво полувреме да игра. На Штербик не му беше денот, а и Дивиот ништо посебно не покажа.

Последно уредено:
Не знам зошто цело време муабетот ви е жените не можеле да навиват како мажите.:rolleyes:
На последнава утакмица околу мене еден куп мажи и само јас му редам на судијата и мајки и шајки и се по ред, па дури и почнаа да ми се смеат колку жустра сум била на утакмици. После секоа утакмица гласот ми е фатен. Јес да има пуфли дојдени оти чуле дека сега кул е за Вардар да навиваш и не ни тропаат со рацете за да не си ги скршат ноктите, ама немојте да генерализирате ќе ве молам и да не не ставате сите у исти кош.
Иначе утакмицава требаше најмалку 5 разлика да тепаме, ама коа сме глупи и не знаеме да искористиме прилика кога имаме два играча плус, тоа е. И Караѓич да беше помалку глумец на терен. Башка и Столе не ми играеше. Тоскич супер утакмица, Брумен добро е постигна гол против матичниот клуб, за разлика кога играевме таму и не даде ни еден гол мислам. Најјак ми беше Чупирин кога му досудија на словенецот две минути за тоа што го фати у клинч и словенецов гледа кон него со кренати раце у воздух као демек од кај сега две минути, а овој со раката му покажува ајде брат излевај од терен не туку се чуди. :pos::pos::pos:
Принцезата нека си седи на клупа не знам ни зошто ја пуштија прво полувреме да игра. На Штербик не му беше денот, а и Дивиот ништо посебно не покажа.

Има исклучоци но на последниве две околу што имаше повеќе беа на фб со чекови и фотки него ли на утакмица не па да викнат нешто :D

Сега гледам Маркусен играл во Скјерн демек го сакале во Пик Сегед, него да го лапнат после повредава на Лацкович би било топ :D

А јас кога ви викав оти на утакмици кога ќе видам уфирцани, нашминкани и испеглани цури со штикли многу се нервирам, вие сите ме нападнате оти биле убави за око. Е па еве ви ги сега у голем број таквите, гледајте си ги и престанете да се жалите како останатата публика не навивала на утакмици. Не може и јаре и паре да имате. :P

За шо да дојде Лазаров бе? Да троши топки? Башка слабо проигрува на крило. Мани ги таму и него и брад му.
Хмм, нешто си помешал ти пријателе.. ако Лазаров троши топки зошто е во топ стрелци тогаш? Не ти држи муабетов .. Светска класа е, да не продолжуваме понатака со муабетов сувишен е ..

Хмм, нешто си помешал ти пријателе.. ако Лазаров троши топки зошто е во топ стрелци тогаш? Не ти држи муабетов .. Светска класа е, да не продолжуваме понатака со муабетов сувишен е ..
Ироничен му е коментарот, бидејќи еден друг член на кајгана постојано го критикува Лазаров :)

На негова возраст и можност истото би го изјавил..невидено промашен трансфер,за парите потрошени за него можеа да земат 2-3 со голема иднина пред себе...сакам да грешам

Не се сложувам дека трансферот на Лац е невидено промашен трансфер, јебига, што се повреди се повреди.. ама во натпреварите во кои играше беше битен фактор во одбраната. Па ние на клупа ги имаме Растворцев (кој сигурен сум дека исто така зема добра пара, а во Вардар има помал придонес и од Мите Стоилов лани) и Терзиќ (кој е еден од ретките антиталенти кои го облекле црвено-црниот дрес, ама барем за маскота е добар кога веќе го избркавме шпанскиот скакулец).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom