Фан клуб: Рафаел Надал

• Креатор на темата Креатор на темата bobi2008
  • Време на започнување Време на започнување
Рафа следниот меч во сингл ќе го игра утре, против победникот од мечот Монтанес-Гимено Травер. Ова ќе биде доста потежок испит за Надал, сепак се работи за релативно добар тенисер, Монтанес кој играше одлично на земја пред неколку сезони, имаше некоја повреда па го снема... но верувам дека ќе пружи добар отпор доколку дојде до меч со Рафа. Од друга страна Гимено Травер знае да одигра исто така многу добро, го намачи Ѓоковиќ минатата сезона во Мадрид, му зеде и сет..

Рафа по дуелот во парови призна дека сè уште го боли повреденото колено, но дека е среќен што добил можност да се натпреварува.
„Што се однесува до коленото, реков кога дојдов овде. Би сакал да не се зборува околу тоа. На крајот на денот докторите рекоа дека сè е ок. Нема ризик дека состојбата ќе се влоши. Мене коленото и понатаму ме боли. Но фактот дека играм овде ме исполнува со радост. Не сум на сто отсто, потребни ми се неколку седмици. Ако боли, боли. Јас сум овде за да играм тенис, со или без болки.. Среќен сум што одиграв официјален меч, иако беше меч во парови“, рече Надал.
:cuc:

Рафа по дуелот во парови призна дека сè уште го боли повреденото колено, но дека е среќен што добил можност да се натпреварува.
„Што се однесува до коленото, реков кога дојдов овде. Би сакал да не се зборува околу тоа. На крајот на денот докторите рекоа дека сè е ок. Нема ризик дека состојбата ќе се влоши. Мене коленото и понатаму ме боли. Но фактот дека играм овде ме исполнува со радост. Не сум на сто отсто, потребни ми се неколку седмици. Ако боли, боли. Јас сум овде за да играм тенис, со или без болки.. Среќен сум што одиграв официјален меч, иако беше меч во парови“, рече Надал.
:cuc:
Tek sega imam nenormalen respect za tipov!

Рафа во 22 часот денес против Gimeno-Traver. Повторно нема да можам да го гледам мечов, то е...:гомце:

Рафа по 7 месеци неиграње тенис и со една нога ќе победи 90% од тенисерите. Фантастичен е, каква пасија има човеков према тенисот тоа е нешто неверојатно. Вечерва беше супер, далеку посигурен од првиот меч, се пушташе без проблем и во долги релија, и што е многу битно сервисот му е фантастичен! Искрен да бидам, ме изненадува Рафа во позитивна смисла после паузава, и тоа премногу, изгледа како воопшто да не паузирал. Не дека нема простор за напредок, но ипак, делува супер.
Само коленото да му е во ред, за РГ може да сонуваат сите до еден, едноставно нема човек што може да го победи во три сета на земја.

Toa i mene mi bese mubaetot, skoro vikam epten nijansa deluva kako da ne igral tenis 7 meseci, znaci se plasev deka ke go gledam rafa stegnat uplasen rasean ama ne.Uste malku da ja usovrsi igrata (so tek na mechevite i toa ke bide) i se ke bide vo red so nego.SAMO TOA KOLENO DA GO DRZI, inaku trca kako sto trcase, udira silno i sto mi e najubavo ima oset na mreza koga da dojde.Samo treba i pocesto toa da go pravi.
--- надополнето: 9 февруари 2013 во 00:11 ---
Рафа по 7 месеци неиграње тенис и со една нога ќе победи 90% од тенисерите. Фантастичен е, каква пасија има човеков према тенисот тоа е нешто неверојатно. Вечерва беше супер, далеку посигурен од првиот меч, се пушташе без проблем и во долги релија, и што е многу битно сервисот му е фантастичен! Искрен да бидам, ме изненадува Рафа во позитивна смисла после паузава, и тоа премногу, изгледа како воопшто да не паузирал. Не дека нема простор за напредок, но ипак, делува супер.
Само коленото да му е во ред, за РГ може да сонуваат сите до еден, едноставно нема човек што може да го победи во три сета на земја.
mislis vo 5 seta? :)
--- надополнето: 9 февруари 2013 во 00:12 ---
Kaj gledate be na streamovi? Ne bev vo moznost da gledam nieden mec, pak si e top Rafa a?:D
jas gledam na streamhunter

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom