Фан клуб: Рафаел Надал

• Креатор на темата Креатор на темата bobi2008
  • Време на започнување Време на започнување
Ајде нек се угоде, прв потпис на камера. Позитивен е, тоа ми се допаѓа. Цело време се смее, се смеам и јас со него. :)

Не се набилдал туку се угoил, пуштил стомак упм. :eek:

Се гледа отсуството, правеше неколку почетнички грешки, но тоа ќе го поправи сигурно, само да го држат колената.

Сепак ми фалеa неговите суеверни потези, колку и да ме нервираа порано. :D

А чек малце, кога играше, еве гледам на резултати.ком утре игра. :unsure:

Ааа дубл, океј. :D

Шо вака слабо активност во темава? :unsure:

Шо вака слабо активност во темава? :unsure:

Гледаме младичу. Не смеам да му утнам ниту еден поен. Брише линии бе, браво!

Ај да се вратам сега на мечот. :pipi:

Dobar e , mislam poveke upasen bese kako ke izigra otkolku da ima nekoi fizicki problemi, vo sekoj slucaj ocekuvav i poloso taka da ke ima vreme solidno da se izbilda uste poveke i da se vrati na starata forma.

6:3, 6:2

tumblr_lltzgnHi5F1qzib3wo1_400.jpg

7922832.bin

Конечно тој ебан филинг кога со сласт гледам тенис, кога Рафа е на теренот, кога вистински уживам во глетката на екранот. По 7 месеци, еееј 7 месеци, назад на теренот, Grande Rafael Nadal. Како за прв меч по толкава пауза одличен беше, нормално имаше поени каде каснеше со поставување на нозете но пред се изигра добро за негови стандарди, без многу грешки и доста сигурно против Дел Бонис. Двете најбитни работи што ги спомнав пред некој ден, неговото колено и говорот на телото на Рафа, првата не можеме да ја знаеме никој, тоа само Рафа го знае, а за втората работа може да кажам дека говорот на телото на Рафа изгледаше одлично. Делува спремен, делува гладен за победи, се радуваше на поените, имаше емоции на неговото лице. Да се надеваме дека се е во ред со тоа негово фамозно колено и дека од денес стартувата одисејата по мноогу нови титули. VAMOS!!!!

Мене ми се чини или Рафа е многу понасмеан од порано. Се гледа дека е пресреќен што се врати.

Иначе пак да си ги пофалам Македонски фан клуб на Рафаел Надал апдејт на информации имаат во секунда, башка ми постираат стримови од натпревариве од Рафа. Браво дечки.

П.С: Што е со Хуан Монако? Изгубил во два сета од некој што е 98 место на АТП.

da sum na negovo mesto samo na zemja bi igral ovaa godina, nema potreba da se optovaruva so tereni na koi i taka ima problemi i moze uste poloso da mu bide na kolenoto.spored mene bi trebalo samo na zemja ovaa godina da igra.
--- надополнето: 7 февруари 2013 во 00:16 ---
http://www.youtube.com/watch?v=eeurmzFDtnA

Само што се вратив од Скопје, бев на утакмица... јебига, не можев да го гледам Надал. Како ја оценувате неговата игра каков прв сингл меч после големото враќање? Јас мислам дека ќе се врати сепак во форма до Ролан Гарос и дека ќе биде доволно спремен да го освои по рекорден 8ми пат. :)

Pa iskreno i poloso ocekuvav, sekako ne e ONOJ ONOJ nadal ama mislam deka ke bide ok so nego, kolenoto ne vidov deka nesto go macheshe, trchashe i imashe dolgi relija no sepak rano e da se kaze , ke vidime denovive koga ke poigra povekje mechevi inaku ne beshe losh za pocetok, malku nervozen no sepak ok bese

Само што се вратив од Скопје, бев на утакмица... јебига, не можев да го гледам Надал. Како ја оценувате неговата игра каков прв сингл меч после големото враќање? Јас мислам дека ќе се врати сепак во форма до Ролан Гарос и дека ќе биде доволно спремен да го освои по рекорден 8ми пат. :)
Шо знам, нормално не е оној стариот Рафа, имаше поени каде што каснеше со поставување на нозете и го тераше топчето два метра во аут но искрен да бидам ме изненади, очекував послабо издание од него со оглед на тоа дека не играше 7 месеци. Чистеше линии, доста беше сигурен, малку грешеше и што е најново во неговата игра доста миксаше, значи играше и дроп шот, бекхенд винери, форхенд винери итн итн. Ритернот му е малку слаб но верувам дека со понатамошно играње ќе си дојде на место тоа, впрочем Рафа го знаеме како човек кој првите неколку кола на турнирите игра слабо и фаќа ритам а најдоброто од себе го прикажува на самата завршница на турнирите. Се на се, јас сум многу позитивно изненаден и сметам дека Рафа ќе биде оној стариот, па дури и појак.
Не знам кои му се целите за оваа година, нормално покрај тоа да остане здрав, но да сум на негово место ќе се насочам стрикно кон Ролан Гарос, таму не смее да дозволи некој друг да му го превземе тронот, а за понатака што биде нека биде, и така не брани ништо освен второ коло на Вимблдон и трето коло во Хале, се што ќе направи после РГ ќе биде само плус за него. Значи во вториот дел од сезоната ќе влезе тотално растеретен, без никаков притисок и со можност за напредок на ранг листата а и на формата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom