Фан клуб: Рафаел Надал

• Креатор на темата Креатор на темата bobi2008
  • Време на започнување Време на започнување
Леџенд. Две финалиња. Браво.

Рачунај 2 титули од старт, да не ја тупиме. :D

моќно изигра, се подобар и подобар е
единствен мал пад имаше во првите два гема од вториов сет ама брзо се врати
Игор Ј. да не си админ на фан страна на фејсбук?

Да и јас и тој сме.
Еве ти кажа шефов. :D

Kolku sto pamtam Rafa ke igra na uste 2 ili tri zemjeni tereni(spored mene ne bi trebalo da se maltretira so indian wells i miami iako se obavezitelni turniri posto se iljadarka masters) znam deka ke igra na brazil open i akapulko koj e atp 500 turnir.
--- надополнето: 10 февруари 2013 во 15:39 ---
Абе знае некој што турнири ќе игра Рафа во следниот период? Јас разбрав дека три по ред ќе игра и тука ќе видел како ќе изреагира коленото, еве првиот веќе го игра во Чиле, е следните два кои ќе се. Веројатно во Сао Паоло ќе игра, друг појак турнир на земја не гледам на резултати.ком. За тие што не знаат, вечер од 02:00 часот почнува дуелот со Шарди, нема да бидам во можност да го гледам мечот, така да не ќе е лошо да напишете како играл Рафа. :)
The 26-year-old Nadal plays another clay-court event next week in Sao Paulo, and plays later in the month in Acapulco, Mexico -- all aimed at getting ready for France. He said earlier this week he was "light years" away from being ready for Roland Garros.

Kolku sto pamtam Rafa ke igra na uste 2 ili tri zemjeni tereni(spored mene ne bi trebalo da se maltretira so indian wells i miami iako se obavezitelni turniri posto se iljadarka masters) znam deka ke igra na brazil open i akapulko koj e atp 500 turnir.
--- надополнето: 10 февруари 2013 во 15:39 ---

The 26-year-old Nadal plays another clay-court event next week in Sao Paulo, and plays later in the month in Acapulco, Mexico -- all aimed at getting ready for France. He said earlier this week he was "light years" away from being ready for Roland Garros.
Акапулко ќе биде јак турнир, 500ка е тој, таму играат подобри тенисери, лани Ферер го освои откако во финалето го победи Вердаско. А Сао Паоло очекувам лагано да го освои исто како и овој во Чиле. Вечер од 22:00 стартува финалето, мераци, вечерно тениско уживање.

a тебе кој те праша? :P (се зезам)

Не бе, Петар е основач на фан клубот, јас станав админ неколку месеци подоцна. :)

nadal-kje-igra-vo-dve-finalinja-121260.jpg

Шпанецот Рафаел Надал, избори пласман во сингл и дубл, на турнирот од серијата 250, кој се игра во чилеанскиот Виња дел Мар.
Надал, во полуфиналето во сингл, лесно се справи со Жереми Шарди од Франција, победувајќи со 6:2, 6:2.
Негов противник во финалето ќе биде Аргентинецот Орасио Себалос, кој во второто полуфинале беше подобар од неговиот сонародник Карлос Берлок со 6:3, 7:6.
Во дубл, Надал со партнерот Хуан Монако, во финалето ќе игра против италијанската комбинација Паоло Лоренци и Портито Стараче.
Надал по седуммесечна пауза, оваа недела се врати на тениските терени, со турнирот во Виња дел Мар, на кој забележа шест победи (сингл и дубл) за пет дена, а на своите противници не им препушти ниту еден сет.
извор : Kajgana.com

ke mu bide turbo sezonava na zemja, sega eden turnir posle uste 2 pa idat trite mastersi na zemja (rim, monte karlo i madrid) i plus barcelona open atp 500 i toa se vo 3 meseci, ne znam bas dali treba na se ova da ucestvuva.Znam deka saka da se iznaigra za da stekne forma ali koj i da e volku turniri ne znam dali e pametno.

Првиот изгубен сет на Надал после неговото враќање, 7-6 6-7 во финалето, се очекува одлучувачкиот сет.

прв изгубен сет на турниров
ќе биде жустро последниов сет
и :cuc: за враќањето на 6-6, игра со јајца дечково

кај ви е сега Надал... тоа што зборев дека противниците му беа големи ботови со еден куп грешки... малку посилен противник одма проблеми сега за сега одличен тенис тука некаде се според игра имаше некои изворедни поени... ми се допаѓа играта и двајца леваци длабоки удари со многу спин сличен стил имаат... ќе биде интересно во трет сет

кај ви е сега Надал... тоа што зборев дека противниците му беа големи ботови со еден куп грешки... малку посилен противник одма проблеми сега за сега одличен тенис тука некаде се според игра имаше некои изворедни поени... ми се допаѓа играта и двајца леваци длабоки удари со многу спин сличен стил имаат... ќе биде интересно во трет сет

Ај молим те не го тупи. Ко ќе видиш фан на Надал да се избаци во тема за Ѓоковиќ со ваков муабет слободно да пријавиш.

Он топик: Супер финале, добро игра дечково макар што не сум го гледала како игра досега.

Да, ама со 30% и не беше лошо тоа што го прикажа, сеа ќе видиш во третиов сет кога ќе се разлути. :)
--- надополнето: 11 февруари 2013 во 00:23 ---
Ај молим те не го тупи. Ко ќе видиш фан на Надал да се избаци во тема за Ѓоковиќ со ваков муабет слободно да пријавиш.

Он топик: Супер финале, добро игра дечково макар што не сум го гледала како игра досега.

Играше на Ролан Гарос 2012 против Надал, загуби 6-2 6-3 6-2 така нешто, како магаре. :D

Да, ама со 30% и не беше лошо тоа што го прикажа, сеа ќе видиш во третиов сет кога ќе се разлути. :)
--- надополнето: 11 февруари 2013 во 00:23 ---

Играше на Ролан Гарос 2012 против Надал, загуби 6-2 6-3 6-2 така нешто, како магаре. :D

Не заебавај сега и ти, мразам муабети од типот изгуби ко магаре исто ко што ме нервира стилот на пишување на фил ајви. Изгубил, изгубил, жив здрав.

Муабетов ми беше топ игра на земја човеков, нема тука збор. Мене ми се допаѓа неговава игра. (y) Нормално стискам палци, Рафа побргу да го заврши натпреваров. :)

Не заебавај сега и ти, мразам муабети од типот изгуби ко магаре исто ко што ме нервира стилот на пишување на фил ајви. Изгубил, изгубил, жив здрав.

Муабетов ми беше топ игра на земја човеков, нема тука збор. Мене ми се допаѓа неговава игра. (y) Нормално стискам палци, Рафа побргу да го заврши натпреваров. :)

Да, ама како да се опушти после брејкот, поубаво нека загуби и нека научи лекција. На 2 поени до меч беше, а сега се плетка уште еден сет тука, а после ова има и дубл финале. :)

Муабетот ми беше за Ролан Гарос дека Рафа го пикна в шише што се вика. :)

Да, ама како да се опушти после брејкот, поубаво нека загуби и нека научи лекција. На 2 поени до меч беше, а сега се плетка уште еден сет тука, а после ова има и дубл финале. :)

Муабетот ми беше за Ролан Гарос дека Рафа го пикна в шише што се вика. :)

Тоа во дубл мислам дека лесно ќе го добијат со Пико. Ама за ова ќе треба да се испоти малку повеќе, што не е така лошо за него. Мислам дека не би било реално да очекуваме никој да не му пружи отпор, ни тој ни ние не знаеме на колку му се цртките засега. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom