Фан клуб: Рафаел Надал

• Креатор на темата Креатор на темата bobi2008
  • Време на започнување Време на започнување
извинете во упаѓам тука, но ми треба едно ваше НЕНАВИВАЧКО, туку ОБЈЕКТИВНО мислење за финалево со налбандијан. сакам да играм на победа на рафа за 100 евра, па сакам да слушнам мислење на оние кои ептен пратат тенис. позз

Друже ризик јак, мила душа е работата. Никој уште не е сигурен колку е подготвен Рафа. Не го знам меѓусебниот скор во дуелите со Налбандијан, но земи предвид дека е прилично стар во споредба со Рафа, а Рафа пак последователно губеше по еден сет на последните два натпревари. Може треба да ја изиграш плус гемови.

извинете во упаѓам тука, но ми треба едно ваше НЕНАВИВАЧКО, туку ОБЈЕКТИВНО мислење за финалево со налбандијан. сакам да играм на победа на рафа за 100 евра, па сакам да слушнам мислење на оние кои ептен пратат тенис. позз
Не сум фан на Надал, но мислам дека треба да играш да победи Рафа. Не губи две финалиња со ред (2011 настрана) :)

Како играше Рафа во Сао Паоло? Не му гледав ни еден меч, само што видов дека тепал во финале со Налбандијан 6-2 6-3...

Како играше Рафа во Сао Паоло? Не му гледав ни еден меч, само што видов дека тепал во финале со Налбандијан 6-2 6-3...

Солидно. Во финалево во втор сет губеше со 3-0, па го доби со 6-3. Уште има пат пред него, ама ова веќе почнува да личи на Рафа.

551460_553599801326519_1216972046_n.jpg

Одлично! Добро е што после толкава пауза многу брзо освојува пехар, без разлика на тоа што е 250ка турниров. Не бев во можност да го гледам финалето но резултатот ми делува доста убедлив, се надевам дека ова бил неговиот најдобар меч во овие две недели.
Само нека продолжи вака и нека му се множат титулите. ВАМОС РАФА!

Sega primetiv gledajki na youtube, nadal mnogu razgovarshe so sudijata na kraj koga se pozdravuvase i mi licheshe kako nezadovolen nesto nadal, ne znam dali se slucuvalo nesto na mechot sto bi predizvikala reakcija . p.s kolku mi bese na dusha milo koga ja vidov reakcijata na tatko mu na Nadal koga pobedi, kako da osvoil grand slam, toa e dokaz samo kolku im znaci ovaa pobeda prvo za samodoverba vtoro deka Nadal e na prav pat do vistinskata forma.

Игор Ј. сменете профил слика на фан клуб. Одамна не сме го виделе Рафа да гризне пехар. :)

Аууу како се наежив коа ја видов сликава со пехарот. Идеме ЦАРЕ!!!

Акапулко, следната недела.

Таман да се уигра до Монте Карло, ќе му треба доста време на терен да помине за да биде спремен со топ 10 тенисерите да се соочи. Нема да бидам разочаран ако не го освои, голема беше паузава. А ако сепак успее да направи нешто посериозно на земјенава сезона вклучувајки и Р.Г тоа би било неверојатно нешто, тотал респект би добил у светот на тенисот (не дека сега го нема ама..)

Акапулко е 500ка, таму играат појаки тенисери, мислам дека и Ферер и Алмагро го имаат пријавено овој турнир. Сега има недела дена пауза, т.е. недела дена пред него за напорна работа и подигање на формата. Се надевам дека со титулата во Сао Паоло самодовербата му е на повисоко ниво од претходно, т.е. сигурен сум, сега само треба да се надградува. Две недели по ред играше тенис во висок ритам, покажа дека може да се носи и со подобри тенисери после повредата. Има уште многу работа пред Рафа но сега за сега е супер и многу сум задоволен од него, ретко кој после ваква повреда во своето враќање би изиграл две финалиња по ред и би победил во едно. Ова е уште една причина која докажува дека Надал е голем играч, еден од најголемите што го заиграл овој спорт.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom