Фан клуб: Рафаел Надал

• Креатор на темата Креатор на темата bobi2008
  • Време на започнување Време на започнување
382262_581355111876671_1541792243_n.jpg

625494_581355121876670_1384618098_n.jpg

Прав јебо. :icon_mrgr:

Почнавте и вакви слики да прикачувате, ејј, немате што да кажете за неговата игра против Алунд? Јас гледав, Алунд премногу грешеше, но Рафа не беше лош, значи не беше ни нешто посебно, но јас мислам дека е спремен за освојување на титулава, без разлика што ќе има потешки испити во полуфиналето и финалето. :)

6-0 6-4 победи Рафа, заборавив да кажам, за тие што можеби не знаеа. :)

Во многу лоши термини игра во Акапулко, а немам изгледано ниеден негов меч после паузата. Ќе пробам денес да го гледам ако не заспијам.

Во многу лоши термини игра во Акапулко, а немам изгледано ниеден негов меч после паузата. Ќе пробам денес да го гледам ако не заспијам.

Подобро речено ако успеам да се разбудам, ако јас се прашувам. :D Голем луксуз е да се чека до 4 часот ова време, а камо ли уште сат и пол минимум после тоа гледање тенис. :D

Од Рафа очекувам експресна победа и против Мајер, да не се заебаваме... :cool:

Da sum ja rafa ke otkacam toa indian wells i miami.Zosto da se napregam dodatno? I taka cela prolet posle se igra na zemjeni turniri site se mastersi, monte carlo, madrid rim , neka cuva sila za tamu pa posle 2 nedeli rolland garros.

Игор што имаш ти против сликите бе?? :D Не сум геј не се секирај. :D Инаку ја гледав снимката од мечот со Алунд, во првиот сет супериорен беше Рафа, во вториот некако како да успори, можеби тоа е и најголемиот проблем на Рафа во моментов-неконстантноста. Пример, ќе изигра страшен прв сет и во вториот за две класи ќе му опадне играта. Но, за мене тоа е нормална ствар, но со се повеќе одиграни мечеви очекувам тие падови се повеќе и повеќе да се смалуваат за на крај и скроз да се искоренат. Има разлика од турнирот во Сао Паоло ако судиме по првите две кола во Акапулко и тоа на подобро, а тоа е вест што ме радува мене ко фан на Рафа а и сите останати секако. :) За вечер очекувам победа против Леонардо Маер, и тоа во два сета.

Како и што се очекуваше Рафа во два сета подобар од Маер. За мене мечов беше реприза од мечот со Алунд, во првиот сет супериорен и доминантен Рафа, во вториот опадна неговата игра, почна повеќе да греши и не доминираше толку многу. Но, што е тука е, вечер против Алмагро не пред 04:00 часот, пеколно тешко ќе биде, Николас е во одлична форма, вчера не му дозволи ниту една брејк лопта на Зебаљос, се на се мислам 6 или 7 поени загуби на свој сервс во цел меч, а во првиот сет немаше промашено прв сервис!!! :eek:
Прв меч годинава за Рафа против тенисер кој е во топ 15, многу ме интересира како ќе се покаже во овој дуел.

Nadal go pobedi i almagro 7-5,6-4 i ke igra vo finaleto protiv ferrer koj se izmaci so fognini. Bravo Nadal, ova mi vleva verba deka se vrakja na starite pateki.
--- надополнето: Mar 2, 2013 10:28 AM ---
Sega gledav klipovi na youtube, ova definitivno e najdobriot mech na Nadal od negovoto vrakanje. Kralot na zemjata i na odbranata mu vleze vo glava na Almagro, ne znam sto se ne vrakashe, almagro napagjashe so strasen behend no da vi kazam iskreno ako vaka trcha nadal, ne bi trebalo da se plashime za negovoto kompletno vrakanje.
--- надополнето: Mar 2, 2013 10:59 AM ---
Ne znam dali ste go videle klipot protiv mayer, kako sto vika komentatorot, it reminds me of.... no one, no one can hit that shot:)
http://www.youtube.com/watch?v=eYzb7nicqRE

Nadal go pobedi i almagro 7-5,6-4 i ke igra vo finaleto protiv ferrer koj se izmaci so fognini. Bravo Nadal, ova mi vleva verba deka se vrakja na starite pateki.
--- надополнето: 2 март 2013 во 11:28 ---
Sega gledav klipovi na youtube, ova definitivno e najdobriot mech na Nadal od negovoto vrakanje. Kralot na zemjata i na odbranata mu vleze vo glava na Almagro, ne znam sto se ne vrakashe, almagro napagjashe so strasen behend no da vi kazam iskreno ako vaka trcha nadal, ne bi trebalo da se plashime za negovoto kompletno vrakanje.
--- надополнето: 2 март 2013 во 11:59 ---
Ne znam dali ste go videle klipot protiv mayer, kako sto vika komentatorot, it reminds me of.... no one, no one can hit that shot:)
http://www.youtube.com/watch?v=eYzb7nicqRE

Што се однесува на твоето видео, не е нешто посебно да се одигра тој удар и многу други сум видел да го одиграат, повеќе спектакуларност би му дал на онај против Монфис во Токио пред 2-3 сезони.

За тие што не го гледаа мечот против Алмагро, еве го целиот и тоа со солидна слика доколку го гледате на 720p HD. :)

Што се однесува на твоето видео, не е нешто посебно да се одигра тој удар и многу други сум видел да го одиграат, повеќе спектакуларност би му дал на онај против Монфис во Токио пред 2-3 сезони.

За тие што не го гледаа мечот против Алмагро, еве го целиот и тоа со солидна слика доколку го гледате на 720p HD. :)
ama jas ne sporeduvav so prethodnite sezoni, togas kakvi se ne poeni ke izvadime od nadal, ti zboram za od koga se vrati, znaci talentot si e tuka, udarite se tuka uste da si bide fizicki 100 posto, toa zborev.

Бравос еј, искрено ме плашеше Алмагро и тоа многу, но шампионот останува шампион, и после волкава пауза си победува без маки. 9-0 има со Алмагро, убаво рече коментаторот, комплекс му има набиено на Алмагро. Ништо не е поразлична и ситуацијата со вечерашниот противник на Рафа, Давид Ферер, и со него има убедлив скор, на земја мислам дека нема загубено од него. Се надевам дека Рафа ќе се радува на нова титула, што би било огромен прогрес во неговото враќање во права форма, особено на психички план.

Јас искрено очекувам да го изеде за доручек, без разлика што е можеби во најдобрите 3 играчи на земја и е спремен да ги совлада и Федерер и Ѓоковиќ.... мислев на Ферер дека е спремен да ги совлада овие двајца, за Рафа веќе е докажано. :D

Ferer nema igra sto bi mu bila problem na nadal,a bidejki nadal vraka se, ferer samo ke udira i samo ke gresi. Se pod uslov nadal da moze da trca kako sto saka i treba.

Па Ферер колку што го пратев на турниров не е ништо посебно, премногу осцилира во играта и прави многу неизнудени грешки. Е сеа што немаше ниту еден посериозен противник тоа е друга работа. Шо знам, би требало да победи Рафа, мада со Ферер никогаш не се знае, човекот увек игра максимално мотивирано против Рафа, видовме и во Рим лани кога Рафа беше во топ форма како му парираше, а и во Барселона. Но, катастрофален е неговиот скор во меѓусебните дуели против Надал, затоа и очекувам победа на Рафа и уште една титула, вкупно 52 во кариерата. Според моите пресметки доколку победи Рафа ќе му се доближи на 300-400 поени на Ферер, груба пресметка е ова не го земајте како точен податок. Али многу тешко да влезе во први 4 до Ролан Гарос бидејќи брани премногу поени, на двата мастерси сега во Америка брани 1/2 финале, Монте Карло, Рим, Барселона и РГ брани титули а во Мадрид отпадна во 1/8 финалето ако не се лажам, е тука е шансата да лапне некој поен. Ќе биде тешко да се освои и 8мата титула во Франција, особено бидејќи најверојатно во 1/4 финалето ќе се сретне со еден од Новак/Роџер/Мареј/Ферер, јас лично посакувам тоа да не е Новак, се друго е прифатливо. :D

Во моментов може Ферер голем залак за Надал да биде.Физички можеби и најспремен со Џокович ,а не се предава никогаш, за разлика од Мареј глумецот и слични срања.
Никој не му е крив на Алмагро кој не искористи сет топка или во втор сет кога не направи брејк кога имаше 0:40.Ферер имаше игра и се држеше кога Надал беше mission impossible да се победи па зашто не и сега да му парира и можеби да го победи ?
Надал се враќа полека но не сум сигурен дека е спремен се уште за натпревари против може да се рече многу јаки противници каков што е Давид Ферер.Годинава исто Ферер има добри резултати.Ќе видиме што како за 2 часа а можно е да се претвори во epic battle.Двајцата борци се и ќе гинат на терен.(y)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom