Фан клуб: Рафаел Надал

• Креатор на темата Креатор на темата bobi2008
  • Време на започнување Време на започнување
543997_161313607355650_1324470352_n.jpg

:pos:

Излезе жребов за Акапулко. Рафа и не доби нешто тежок жреб... со кого треба да игра на овој турнир... :

• R32 = Qualifier
  • R16 = Qualifier / Garza
  • QF = Bellucci/Mayer L.
  • SF = Zeballos/Almagro/Berlocq/Robredo
  • F = Ferrer/Wawrinka/Andujar/Paire/Nalbandian/Melzer/Giraldo
Во секој случај, се работи за доста поквалитетен турнир од минатите 2 на кои учествуваше Рафа, многу подобри играчи на земја во однос на тие 2 турнира.
Еве линк за целосниот жреб.

Рафаел Надал ги пропушта мастерсите во САД со цел подобро да се подготви за Монте Карло, Мадрид и Рим како и одбранување на главната цел оваа година, Ролан Гарос.

Во замена на мастерсите низ САД, да не ќе игра некои помали турнири на земјена подлога, или ќе одмора се до Монте Карло?

Излезе жребов за Акапулко. Рафа и не доби нешто тежок жреб... со кого треба да игра на овој турнир... :

• R32 = Qualifier
  • R16 = Qualifier / Garza
  • QF = Bellucci/Mayer L.
  • SF = Zeballos/Almagro/Berlocq/Robredo
  • F = Ferrer/Wawrinka/Andujar/Paire/Nalbandian/Melzer/Giraldo
Во секој случај, се работи за доста поквалитетен турнир од минатите 2 на кои учествуваше Рафа, многу подобри играчи на земја во однос на тие 2 турнира.
Еве линк за целосниот жреб.

Во Акапулко очекувам финале со Ферер. :)

"Mi intención es ir a Indian Wells, mi prioridad es jugar allá, pero si no me siento cómodo y no estoy bien, habrá que tomar una decisión"

„Мојата цел е да одам на Индиан Велс и да играм таму, но ако не се чуствувам добро, ќе мора да донесам друга одлука“.

Тоа е тој недефиниран план што го има, за жал, сега и заради повредата. Ја сум за да не иде на „тврдите“ турнири, но еве тој лично сака, а ништо чудно и неговиот тим на чело со Тони да го поддржи у тоа и да одат. Иако идење таму би ги трошело неговите можности на земјените турнири.

Вечер Рафа игра против Мартин Алунд од 05:00 часот наутро. Спорт Клуб ќе врши пренос од овој дуел, впрочем и единствен пренос од 1/8 финалето од Акапулко. Со преноси од сите мечеви ќе започнат од утре (четврток). За сите оние што нема да можат во живо да го проследат мечот против Алунд ќе има снимка утре околу 16:00-17:00 часот, зависи од програмата на Спорт Клуб, али битно во тој интервал ќе биде. Вчерашниот меч не бев во можност да го гледам но според резултат рутински и убедливо Рафа го победил Шварцман.

Планирам да го гледам мечов со Алунд па ќе видиме што ќе излезе на крајот, за секој случај, го наместив за снимање од 5 до 8 на MaxTV :D :ROFLMAO:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom