Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

523237_419017578147408_1362685882_n.jpg
Која му е оваа/овој?Шо се деси со ‘‘вредната‘‘ цура?

Инаку, кога сме уште на натпреварот на комшивките, после Баерн лани, денес Дортмунд повторно покажа како се игра против нив. Препушти им го поседот и затвори ги креативците. Без агресивно играње врз двајцата разбивачи. Нема потреба да се напаѓаат кога се со топката на нивна половина. Бидејќи тогаш ја користат физичката предност да се извлечат и повлекуваат полуконтра. Ако примат топка на 40 метри од гол не пробувај да им ја одземеш, туку фаулирај ги. Јаја Туре денес беше очаен бидејќи беше оставен без директен чувар што може да го исфрли на сила уште на негова половина, а немаше кому да додаде нанапред. Тоа што мора да додаваат кратко и на своја половина им го намалува трпението и концентрацијата.

За таква игра Манчини нема решение. Денес проба да ги поврзе редовите со Коларов. :icon_mrgr: А, каков ростер има на располагање. Идиот.

За 4 милиони одличен играч ќе земеме има потенцијал во Инс Џуниор, само мислам дека не ни е побрено моментално засилување на оваа позиција бидејќи како што знам тој игра на позцијата AMF/SS , а таму ги имаме Руни и Кагава , а ги имаме и Лингард и Петручи од малдинците кој исто така играат на оваа поззиција , па така да мислам дека е подобро да земеме некој box-to-box midfielder како на пример Кевин Стротман од ПСВ кој најави дека сака си замине.
Инс е крило, и може да игра и лево и десно што е добро за нас а искрено не би бил на одмет бидејќи имаме три крила откако го дадовме Парк во КПР. Добро би ни дошол.

Не би го земал Левандовски за сметка на Чичарито, има уште многу да покаже Чичарито и најдобрите денови се пред него. Како можете така лесно да се откажувате од нашите играчи свака ви част, јас искрено Парк уште не го прежалив. :)

Ван Велзен го постигнал својот прв гол за Антверп на позајмица, Гиверин исто така редовно игра со Ван Велзен.

Супер е што Пауел го викнаа за Англија У21 а исто така повик добил и Сем Брн кој потпиша професионален договор пред некој месец со клубов, тој е повикан за Ирска У19.

Кога летото Сити објави дека го зимаат Родвел за толку мала сума искрено бев зачуден, не верував дека Мојс така лесно ќе се откаже од него или пак Ферги нема да загризе за него. После трансферот и партиите на Родвел во дресот на Сити може само да се види колку беше паметен Мојс што го пушти Родвел и колку беше попаметен Ферги што не загриза за него иако го следиме едно добри 3 - 4 години. Дечкото е уназаден од она што беше во Евертон едно 2 класи. Уште еднаш браво Ферги што не го зема.

Керик, Клеверли, Велбек и Руни се викнати за Англија за престојните мечеви со Сан Марино и Полска.

Пошто темата за ПЛ е затворена , да споделам некои факти што не сте ги знаеле за Ферги.
(пинг Eric The King)

Some facts about Ferguson

1. Alex was not happy with Foy after tottenham game, Foy referees a League Two game.#FACT

2. Mike Dean, referee, when Blackburn beat Utd 2-3, hasn't refereed a Utd game since.#FACT

3. Mike Dean - referee, in 2010, after Utd's defeat to Chelsea, was demoted to the Championship. #FACT

4. Wiley, called "fat and unfit" by Alex after Utd's draw with Sunderland, "agreed to retire" that season. #FACT

5. Clattenburg (1-6 to City) hasn't refereed a single United game after that Manchester derby. #FACT

6. Martin Atkinson - Involved in Utd's defeat to Chelsea, criticized by Alex, hasn't refereed Utd since. #FACT

7. Ex ref Jeff Winter openly stating that he hadn't been given a United game for 2 years after sending Keane off. #FACT

8.Howard Webb has been United's most used referee since the defeat to Manchester City. #FACT

9. More than 18% of the penalties Webb has awarded in his 8 year career have been to United. #FACT

10. United's CEO is on the board of the English FA. (Just in case the refs don't do their 'jobs'.)#FACT

And then they say utd doesnt own any refs!

Пошто темата за ПЛ е затворена , да споделам некои факти што не сте ги знаеле за Ферги.
(пинг Eric The King)

1. Alex was not happy with Foy after tottenham game, Foy referees a League Two game.#FACT

2. Mike Dean, referee, when Blackburn beat Utd 2-3, hasn't refereed a Utd game since.#FACT

3. Mike Dean - referee, in 2010, after Utd's defeat to Chelsea, was demoted to the Championship. #FACT

4. Wiley, called "fat and unfit" by Alex after Utd's draw with Sunderland, "agreed to retire" that season. #FACT

5. Clattenburg (1-6 to City) hasn't refereed a single United game after that Manchester derby. #FACT

6. Martin Atkinson - Involved in Utd's defeat to Chelsea, criticized by Alex, hasn't refereed Utd since. #FACT

7. Ex ref Jeff Winter openly stating that he hadn't been given a United game for 2 years after sending Keane off. #FACT

8.Howard Webb has been United's most used referee since the defeat to Manchester City. #FACT

9. More than 18% of the penalties Webb has awarded in his 8 year career have been to United. #FACT

10. United's CEO is on the board of the English FA. (Just in case the refs don't do their 'jobs'.)#FACT

За некои си во право, за некои не, Вајли едвај одеше така да пензија му беше неизбежна!
Мајк Дин и офсајдот на дрогба! Па никогаш не треба да суди!
Аткинсон не го исклучи Луиз кој потоа даде гол и победија! Не треба да се буни?
Хауард може помагал, ама и одземал, плус химната на Ливерпул ја знае наизуст(ама изгледа за Евертон е:icon_lol:)
На тоа CEO на ФА, претседател е бившиот претседател на Шити, велиш нашиов поголем е и од него:icon_lol:

Стварно сте патетични, Англија ги има најлошите судии во европа, затоа мора толку често да ги менува, а тие што се слаби како горенаведените нормално е да бидат казнети со судење во 3 лига!

Е ова се ФАКТИ, а не вас како ви одговара! Ај да видиме сега овој со Тотенхем што ни судеше кај ќе заврши!
Хауард не можат да го тргнат зошто УЕФА го прогласи за најдобар судија!

(пинг Eric The King)

The Queen supports Arsenal #FACT

Абе не ми се веруа дека и овде дојдоа овја од ливерпул,и после ќе речат не биле оптеретени со јунајтед.Абе од што не сакаат почнаа и да не сонуваат:D,инаку не им враќајте на провокацие,да не ни ја затворат и оваа тема.

(пинг Eric The King)

Ќе пробам да ти дадам некаков одговор, не знам дали ќе бидеш задоволен или не од мојот одговор на сето ова, ама тука сме секогаш да се обидеме да разјасниме.

Ајде да пробаме, да ја разјасниме опседнатоста на фановите од други клубови со тоа како на Јунајтед му помагале секогаш судиите, не го оштетувале ама никогаш и никогаш нивните тимови не добивале одлуки во нивна корист.

Да почнеме со главната особа со која фановите на другите тимови обожаваат да го поврзуваат Манчестер Јунајтед, особата наречена Хауард Веб.

Ако ги слушаме нели овие статистики кои се нафрлани, ќе се помисли дека овој човек цело време е со свирчето во уста и цело време суди за Јунајтед. Е не е баш така. Ми текнува кога игравме против Сити пред едно 4-5 години и Роналдо доби директен црвен картон од истиов судија само затоа што со рацете си го бранеше лицето од топка што идеше накај него, немаше никаква намера ниту беше позициониран со лицето накај голот па да речеш со рацете сака да даде гол.
Howard Webb hates United #FACT

Арсенал на Олд Трафорд, натпревар за титула на Манчестер. Во прво полувреме, Адебајор си дава гол со рака. И тоа замисли Веб да ја судел утакмицава. Немогуче! Гол со рака признат на Олд Трафорд на противнички тим. Нема шанси.

Играме со Челзи на ОТ јануари месец негде 2009, Гигс и Руни прават финта кај корнерот и нафрлаат, Роналдо дава гол, the lady in Red, Хауард Веб го поништува голот и во post match report-oт вели дека го поништил голот дека едноставно не ја прател ситуацијата, не дека мислел дека голот е нерегуларен. Замислете што ќе се деси некој вака да поништи гол даден против Манчестер и да пише дека не ја прател ситуацијата? 38293(()(&$**(&&*@^*&@^#&*&*#&*# и така натака.
The official reason given by the linesman was that Rooney had not informed him as to his intentions, but Ferguson questioned whether this was in fact necessary. Dermot Gallagher, the former Premier League referee, backed up Ferguson’s assertion that the goal should have stood, describing the corner routine as “creative and innovative.” КЛИК

Тотенхем, Олд Трафорд, познатата 5-2 утакмица. На 0-0 резултат, Паласиос му влага на Роналдо со двете нозе, старт по кој Харгривс, Даер, Вудгејт и остали би лежеле во кома 3 месеца. Ништо не се случува, нема ни жолт картон.

Играме против Челзи на Олд Трафорд, онаа текма кога требаше да се решава за титулата, 2011 година. Се отвора тема на форумов, Челзињава упрпани до немај каде, Веб ќе судел :place:Готово, нема шанси до титула да стигнат. Не знам како не се почна со церемонијата за давање на титула уште од тогаш. До 20та минута Ивановиќ требаше два пати да е исклучен, сите се сеќавате барем на ова. Nope, на темата нема ни коментар ни ништо за оваа ситуација. Дрогба ја гради топката со рака и влага во шеснаесетник... nope, пак нема коментари. Шутира Руни, Лампард или Алекс не памтам точно кој беше, ја спречуваат топката со рака во шеснаесетник, нема пенал даден. Пак нема коментари, да се запраша човек случајно некој да не ја заклучил темата.

Пак со Челзи на Стемфорд Бриџ. Сите се бунат дал два пенали Веб :vozbud: А никој не приметува дека Кејхил требаше да биде исклучен уште прво полувреме и да има пенал на 0-0 резултат кога го бутна Велбек кој ќе искочеше иначе сам еден на еден со Чех. Бајдвеј, тоа тогаш не беа пенали нели, а кога Хазард ги намести дефанзивците од ПЛ оваа сезона на почетокот тоа наеднаш станаа пенали. Хммм.
Webb hates United #FACT

Играат Тотенхем и Сити, Веб не му дава црвен на Балотели кој го нагази Паркер. После тоа суди пенал за Сити и играчот што не смееше да е на терен дава гол :eek: Како не му е срам, па неговата екипа играше после тоа со Арсенал, мораше да помогне да испливаат на врвот
Webb hates United #FACT

Но ајде доста е за Веб. Да ги споменеме малце и Аткинсон и Фој и Дин. Едниов не дава црвени картони против Челзи, другиов дозволува гол од 2 метра офсајд, одлично, така треба. Фој па му дава на Еванс црвен против Болтон зошто се судри со Холден како што се судри Шелви со Еванс, абе мераци, на темата за ПЛ Еванс направен од гомно подоле. Добива Шелви исти таков црвен картон, Фергусон ги контролира судиите.

Eве нешто и за овие од Ливерпул. Атвел признава гол од топка судрена со балон, веднаш добива уназадување во Лига 1. Shocked.

Фергусон вели дека Еткинсон не дал црвен картон против Челзи и им дал непостоечки пенал, добива забрана од 5 натпревари и 30,000 фунти казна. Мартинез вели дека не требало да има пенал кој btw не беше ни конвертиран, добива само 10,000 фунти казна, никакви мечеви пауза.

А да, и за ова за Гил што демек бил во одборот на ФА. Дали како прво знаете како се избира некој да биде во одборот на ФА? Не? Еве јас ќе ви објаснам. Се собираат на некое време претседателите на сите клубови и меѓусебно номинираат и гласаат. Значи истиот тој Дејвил Гил е избран во бордот затоа што за него гласале и Леви и Хил Вуд и Комоли или кој и да беше тогаш и Кук од Сити и Фернандез од КПР.
Второ, во одборот заедно со Гил се уште 5-6 души меѓу кои е и претседателот на Болтон. Да, Болтон кој во последно коло испадна поради судиска грешка, примија гол откако беше фаулиран Богдан. Еве и овој е во одборот бе, што не го спаси Болтон од отпаѓање? И тоа па со судиска грешка мораше да отпаднат.
Исто и овој Гилов, што не му ја повлече суспензијата на Фергусон од 5 меча? Што не му ја повлече на Руни суспензијата од 3 меча за пцуење? Не пцуеше само Руни, пушти погласно некад на стрим од Скај Спортс, нема кој не пцуе. Па Харт му рече на Синклер кога требаше да изведе пенал овој против Сити, You ain't gonna get past me, you dickhead, само го цензурираа на MOTD ова второво. И тоа е недоличен јазик за на телевизија. Не видов никаква реакција од ФА. А и не ни треба, зошто сите пцујат. Спорт е тоа, емоции се да му се сневиди.

И за крај, претседател на сета оваа збирутија е фудбалска легенда на Сити, Дејвид Бернштајн :vozbud: Зошто никој не го споменува него, туку сите за Гил се фаќаат. Што ако е Гил у одбор според вашава логика кога претседател е легенда на еден од клубовите аспиранти за титула.И се буни некој фан на Манчестер за ова? Не. Зошто знаеме дека не може туку така во раце да се даваат работи, не е ова Македонија. Тоа е исто ко ете како што реплицирав, да фатиме да се буниме ние што Елизабета II е навивач на Арсенал. Или па да се буниме тој Унгарецот голман на ВБА што ви пушти неколку гола у последно коло да влезете во Лига Шампиони. Сигурно Елизабета му искеширала дубоко. Не е малце детски тоа?

Ја поставив ете табелата за додадено extra time од изминатата сезона. Сити, Јунајтед и Болтон на дното, со саат и пол едвај додадено, нели тимовите што имаат луѓе у бордот на ФА. Најгоре, Виган :cool: Да беше најгоре Манчестер со 180 минути додадено време досега 93203920194 пати ќе ја видев сликата постирана.

Никаде ние не велиме дека немало судиски одлуки во наша корист. Ама треба да сфатите дека и против нас во важни мигови во натпревари имало судиски одлуки во корист на противникот и тоа на големо.

Ајде сеа толку од мене, дечки нема да ја гледам против Њукасл, ќе идам на пат изгледа :tapp: нема да можам да се логирам ама ќе ве читам офлајн максимум што можам , давајте добар лајв стриминг преку коментари :icon_mrgr:

Eве и ја да ти одговорам, пошо глеам многу верувате у тие масонски муабети. Муабетов ми е исти/многу сличен на некои фанови на Јунајтед, а и останатите што го прават за Барса(глумци, УЕФАЛОНА, дрн дрн). Никоаш не сум можел да го сфатам ова, ни па некоаш ќе го сфатам. Или да колнам како шо прават овие од Ливерпул. Јасно е дека има грешки и за и против големите клубови, ете Фросе ти објасни се долу глеам, со факти.

Чекаме одговор на Biafran Jet Set во врска со Хауард Веб и ФА.
hehe

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom