Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Гледам никој не го спомна црнчиштето кога го примивме првиот гол.
Знае или не знае нога да пушти?

Не биди навивач на Ливерпул... (n)

Не ми се свиѓа ова што сите знаат кој ке купиме предвреме ...

Ја знаеме политиката на Сити и други клубови кои имаат вишок пари(ПСЖ), веднаш штом Јунајтед ке се заинтересира за одреден играч(Насри) или пак млад талент(Моура) се лупаат безвезни цифри, и ни се зема талентот, со што и се уништува ...
Реално, Јунајтед е еден од клубовите кои може од млад играч да го развие фудбалски и да направи легенда(Роналдо, Руни, Сколс, Гигс) ...

Ме чуди само како Сити се одјави од трката за Ван Перси, и онака пола Афронал игра кај нив...

Ме чуди само како Сити се одјави од трката за Ван Перси, и онака пола Афронал игра кај нив...

Ако играчот не сака да оди во било кој Х клуб, не можат со сила да го однесат :) рекол Перси не сака таму и тоа е тоа. А со Мура беше типична работа со неписмена нација, на се договорено прифатија понуда од ПСЖ, барем не се договарај ако е така, не ми е за играчот туку нефер е постапено, како и со нас така и со Интер. И после бразилскине претседатели ќе зборат не им чинело понашањето на европските газди, wow, shocking.

Ваквите победи кога се враќаме од негатива се многу важни за тимот се надевам дека тоа ќе го видиме против Њукасл. Вчера одлично соработуваа Руни и Ван Перси, две асистенции на Руни два гола на Ван Перси. Добро им лежи и на двајцата позицијата кога играат малце поназад и се уфрлаат како напаѓачи. Де Геа треба да биде на голот со Њукасл, на тие најсилно оружје им е нападот па така да Де Геа редно време е да се врати на голот. Светлата точка покрај сите повреди во одбраната е Вутон, дечкото од минута во минута си стекнува искуство ако Еванс не биде доволно спремен за со Њукасл ништо чудно и Вутон да стартува. Евра е нов играч откако доби одмор со доаѓањето на Бутнер, полека се враќа во старата форма и е многу поактивен.

Флечер, секоја чест за човекот изигра одличен меч само треба да си ја врати тежината и ќе нема проблеми. Од каква болест се врати неверојатно нека изигра уште некој меч во ЛШ и мечот со Челзи во Карлинг и спремен е според мене за ПЛ. Изгледа и за Шкотска е викнат да игра.

427843_10151095400268526_527881913_n.jpg

:D

Sir Alex Ferguson, the Manchester United manager, and his assistant, Mike Phelan, will be at the Etihad Stadium on Wednesday night when Poland international Lewandowski is due to play for the German champions against Manchester City in the Champions League Group D tie. Telegraph Sport has learnt that Dortmund were made aware of United’s interest in Lewandowski, 24, in August, prior to Robin van Persie’s £22million transfer from Arsenal to Old Trafford, and that the German club rejected the possibility of a deal in the region of €20m (£16m). Lewandowski has made it clear to Dortmund, however, that he will not sign an extension to his contract at the club, which expires in June 2014, and there is an acceptance in Germany that he will be sold at the end of this season.

Левандовски ако дојде (демек на сметка на Чичарито), нападот ќе ни биде стварно страшен, дури и ќе имаме премногу првотимци. :D

А Робин кажал демек уште не е задоволен од неговата игра, иако има 7 гола, сакал да прави повеќе асистенции (до сега има само една, на Кагава некни со Тотенхем).

Ако играчот не сака да оди во било кој Х клуб, не можат со сила да го однесат :) рекол Перси не сака таму и тоа е тоа. А со Мура беше типична работа со неписмена нација, на се договорено прифатија понуда од ПСЖ, барем не се договарај ако е така, не ми е за играчот туку нефер е постапено, како и со нас така и со Интер. И после бразилскине претседатели ќе зборат не им чинело понашањето на европските газди, wow, shocking.
Да ни ги вратат парите што Фергусон леташе за специјално да го договори трансферот! :D

Ај некој нека даде статистика за вчера.. кој колку има истрачно и пасови..
Pass.jpg
Run.jpg

Од ова појќе неможев да искпопам, ваљда ќе најдам и посебно за секој играч

Не сум на пц не можам да видам, пробајте од уефа.ком кај match report треба да има нешто такво.

Де Геа: 15/21 пасови (97%), 4/10 долги топки, 2 одбрани, 1 примен гол.

* Рио Фердинанд: 72/74 пасови (97%), 12/12 долги топки, 2 освоени топки, 9 прекинати акции (4 ефективни), 2 блокирани удари, 1 фаул.

* Џони Еванс (заменет во 79мин): 49/52 пасови (94%), 2/3 долги топки, 3 освоени топки, 4 прекинати акции (4 ефективни), 1 блокиран удар, 1 фаул.

* Рафаел: 92/94 пасови (98%), 1 креирани шанси, 2/3 продори, 1/2 долги топки, 1 добиен фаул, 4 прекинати акции (3 ефективни), 1 блокиран удар, 1 фаул.

* Патрис Евра: 82/85 пасови (96%), 1 креирани шанси, 0/1 продори, 5/6 долги топки, 1 добиен фаул, 1 освоена топка, 11 прекинати акции (9 ефективни), 2 фаули.

* Дарен Флечер: 121/131 пасови (92%), 1 креирани шанси, 23/23 долги топки, 1 освоена топка.

* Андерсон: 98/111 пасови (88%), 9/12 долги топки, 2 успешни дриблинзи, 3 шутеви (0 во рамките на голот)

* Том Клеверли: 100/108 пасови (93%), 3 креирани шанси, 7/8 долги топки, 1 освоена топка.

* Вејн Руни: 83/95 пасови (87%), 4 креирани шанси, 5 шутеви (2 во рамките на голот), 2 асистенции.

* Робин Ван Перси: 44/47 пасови (94%), 2/6 продори, 1 долги топки, 2 успешни дриблинзи, 2 добиени фаули, 4 шутеви (3 во рамките на голот), 2 гола.

* Хавиер Ернандез (заменет во 83мин): 14/15 пасови (93%), 2 креирани шанси, 1 добиен фаул, 1 шутеви (1 во рамките на голот).

* Скот Вутон (заменет во 79мин): 11/11 пасови (100%), 1/1 долга топка, 3 прекинати акции (2 ефективни).

* Дани Велбек (заменет во 83мин): 3/5 пасови (60%).

За Еванс па сабајлево на whoscored.com мислам прочитав 5 recovered balls.

За 4 милиони одличен играч ќе земеме има потенцијал во Инс Џуниор, само мислам дека не ни е побрено моментално засилување на оваа позиција бидејќи како што знам тој игра на позцијата AMF/SS , а таму ги имаме Руни и Кагава , а ги имаме и Лингард и Петручи од малдинците кој исто така играат на оваа поззиција , па така да мислам дека е подобро да земеме некој box-to-box midfielder како на пример Кевин Стротман од ПСВ кој најави дека сака си замине.

За 4 милиони одличен играч ќе земеме има потенцијал во Инс Џуниор, само мислам дека не ни е побрено моментално засилување на оваа позиција бидејќи како што знам тој игра на позцијата AMF/SS , а таму ги имаме Руни и Кагава , а ги имаме и Лингард и Петручи од малдинците кој исто така играат на оваа поззиција , па така да мислам дека е подобро да земеме некој box-to-box midfielder како на пример Кевин Стротман од ПСВ кој најави дека сака си замине.

И Левандовски и Инс како главни засилувања и после ќе се чудиме зошто и потпросечни екипи ни ја отвараат средината ко Туборг. Дембеле го пропуштивме за 12м, Стротман може да биде достапен за реална сума, ама не сум го гледал доволно за да дадам мислење какво засилување би бил. Се поверојатно е дека наредната сезона ќе се пензионираат Сколс и Гигс, а Керик ќе има 32 години. Ни Пауел, ни Лингард, ни Петручи не можат одма да влетаат во првиот тим и да очекуваме дабидат директни замени (сепак не се Шелви и Сусо :D).

Тој дел од средината треба да ни биде топ приоритет уште во јануар, да не се ни чека до јуни. Дефинитивно лани се извадивме, ама сезонава ако некои работи не се променат ќе кркаме доста нервоза, посебно периодов кога имаме доста тешки утакмици. Летаргични, безидејни и капак на се и крилата не играат како што знаат годинава и многуте повреди се шлагот на тортата. Натпреварите ги почнуваме во зимски сон, играме само кога сме под притисок, па дури може е и добро што обично рано примаме први гол сезонава, барем после тоа играме нешто.

За натпреваров со Њукасл како и секогаш ќе има јачање во фан клубов како РВП ќе даде хет-трик или Руни ќе се распуца и ќе тепаме 1-4, ама реално дека лани во форма слична како оваа не силуваа 3-0, а и годинава не би ме чудело ако играат како да им е финале на ФА Куп и повторно да не победат. Јас сакам да го видам триото Руни, Кагава, РВП на натпреваров, а Гигс што подалеку од први 11, исто и Евра е зрел за малку греење клупа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom