Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

:cuc:

Е ова се факти, а не, Аткинсон и Клатенбург суделе кога Манчестер изгубил од Сити и Блекбурн и не суделе веќе натпревар на Јунајтед. А пази и Сити и Блекбурн чесно си ги добија утакмиците, па не гледам зошто го мешат судијата. Голема глупост е тоа за мене.

• Ми се допаѓа
Reactions: ~A~
Да се надополнам на постот на Фросе...Ова е слика од еден фан сајт на Ливерпул, споредено со податоци помеѓу двата клуба.

70wakx.png

Значи во досегашниот тек на Премиер Лигата од нејзиното формирање па до денес -
1. Манчестер Јунајтед добил повеќе жолти картони од Ливерпул
2. Манчестер Јунајтед добил повеќе црвени картони од Ливерпул
3. Ливерпул добил повеќе пенали на Олд Трафорд отколку Јунајтед на Енфилд
4. Во просек, Јунајтед добива повеќе жолти и црвени картони на натпревар од Ливерпул.

СПоредбава можеби во некоја друга димензија, или пак, во некои установи на планетава би била реална, но вака гледано, со здрав разум, нема никаква смисла.

„Барселона добила повеќе црвени и жолти картони од Реал Овиедо...“

Земете, читајте, учете статистика. И што е статистика...

Дај бе остранете го, нека не мудрува многу.
Неможам повеќе да го читам со неговава "надпросечна" интелигенција :facepalm:

Анализата е за дуелите помеѓу Ливерпул и Јунајтед, зошто вие се најдовте толку погодени од тоа како сме ние форсирани од судиите после токму овој натпревар како показател. Аргументи дека има одлуки во корист и против Јунајтед има, ама да се тврди дека успехот на Јунајтед во последните 20 години се должи на помош од судии и дека ФА е контролирана од клубот е смешна.

Анализата е за дуелите помеѓу Ливерпул и Јунајтед, зошто вие се најдовте толку погодени од тоа како сме ние форсирани од судиите после токму овој натпревар како показател. Аргументи дека има одлуки во корист и против Јунајтед има, ама да се тврди дека успехот на Јунајтед во последните 20 години се должи на помош од судии и дека ФА е контролирана од клубот е смешна.

Нека биде продлабочена анализата бе, нека се види колку од тие картони, пенали, корнери и лампиони биле заслужени. Пак ти велам, вака статистички не можеме да увидиме дали поголем дел од пеналите За ... твојот омилен клуб биле неправедни. It is just a number; не покажува ништо.

Успехот на ... твојот омилен клуб секако не е „дело“ на судиите и на Фа. Бар пола од титулите на ... твојот омилен тим се беспрекосно освоени. За некои од нив, пак немаат толку голем удел, но имаат доволен.

Пораз на Енфилд оваа година можеше уште сега да биде кобен за сезоната на твојот омилен клуб.
Во статистика после 15 години нема да се забележи тоа

СПоредбава можеби во некоја друга димензија, или пак, во некои установи на планетава би била реална, но вака гледано, со здрав разум, нема никаква смисла.

„Барселона добила повеќе црвени и жолти картони од Реал Овиедо...“

Земете, читајте, учете статистика. И што е статистика...
А оти го избегнуваш тоа за мистер Хауард Манчестер Јунајтед Алекс Фергусон Веб?

Нека биде продлабочена анализата бе, нека се види колку од тие картони, пенали, корнери и лампиони биле заслужени. Пак ти велам, вака статистички не можеме да увидиме дали поголем дел од пеналите За ... твојот омилен клуб биле неправедни. It is just a number; не покажува ништо.

Успехот на ... твојот омилен клуб секако не е „дело“ на судиите и на Фа. Бар пола од титулите на ... твојот омилен тим се беспрекосно освоени. За некои од нив, пак немаат толку голем удел, но имаат доволен.

Пораз на Енфилд оваа година можеше уште сега да биде кобен за сезоната на твојот омилен клуб.
Во статистика после 15 години нема да се забележи тоа

Епа тогаш и тоа колку меча еден судија паузирал од судење на утакмици на Јунајтед е само бројка, ако е така и јас сакам продлабочена анализа за тоа дека можеби тој судија и претходно имал лоши натпревари или можеби стварно лошо судел и си добил заслужена казна. Бројки така...

Сите клубови добиваат понекогаш помош од судиите и КПР лани доби помош од судиите на мечот со Челзи па сезоната на Челзи и покрај тој пораз испадна далеку од кобна барем според мене. Сите клубови, посебно поголемите почесто добиваат помош од судиите, а некогаш и одлука против, таков е фудбалот.

Да ама кога пикот е фрлен на еден и само на еден човек, секоја постапка па макар и носот го почешал ќе ја залепат како помош за нас.

Да ама кога пикот е фрлен на еден и само на еден човек, секоја постапка па макар и носот го почешал ќе ја залепат како помош за нас.
Ооо, добар ден. После едно 5-6 месеци. :D

Е кога ќе ми текне на фан клубов пред неколку години, кој не бил сведок на една од 'дебатите' меѓу Дено и Канал 89 ништо не знае :D

Е кога ќе ми текне на фан клубов пред неколку години, кој не бил сведок на една од 'дебатите' меѓу Дено и Канал 89 ништо не знае :D

Дено, Фросе, Генералот и јас Vs тврдолавиот Канал :icon_lol:

А да, кога веќе сме кај оценка на членови сакам да го пофалам Gose007 кога се придружи во фан клубов делуваше малце изгубено и одвалуваше по некој бисер од време на време ама доста напредна од тогаш (y) освен кога ќе ја види 'најубавата навивачка на Јунајтед' во Македонија, тогаш тестостеронот му преволадува :D

Jas da gi pofalam random Grobar i Deno, se zapoznav so niv pred 2 nedeli, ubavi i fini deca taka da ako imate sestri slobodni nemojte da se mislite, prakajte im broevi vo PP. :cool:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom