Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
уште помалку фб коментирање нема врска со познавањето и поддржувањето на клубот. .

Не мислев на Фб коментирање.. мислев давање мислење од лица(деца) кој го следат Ливерпул кратко време..тие се најопасни...

Како да си замине од менаџерска позиција кога од кога дојде сврза 4-5 победи + при крајот му се погодија уште 3-4 натпревари каде Ливерпул даде 15-тина гола.. Бирмингем,Фулам,Њукасл..све одеше на тоа дека следната сезона ќе биде уште подобра но за жал не беше така а кривицата не е само на Кени..
--- надополнето: 11 декември 2012 во 15:07 ---
Ај по мое да ви кажам(иако не ми е од корист да ви кажувам :P):

Се додека не оставите еден тренер едно добри 5-6 години и повеќе цврсто да го води клубот ништо нема да постигните! Роџерс е таленитран и млад стратег.Ете ви шанса да го оставите да РАБОТИ човекот! И да завршите 17, а не 7ми треба да остане да ги реализира своите планови.Да го исправи клубот на правилна патека.

За 1-2 години еден менаџер неможи да постигни многу. Пред се затоа што за тој кус период неможи да се ослободи од игрчите кои не му се потребни(а да не ги даде за џабе), и неможи да направи добар тим(ако притоа не потроши цело богатство). Треба малце простор и време да му се даде.
Се додека не се тргне по овај пат, нишо нема да напрајте со бркање секоја година.

Истото важи и за Челзи, онај Абрамович пари има мозок нема очигледно... :tapp:

Нормално дека треба време и на Фергусон му требаа добри 3-4 сезони пред да земе Англиско..иначе беше на раб на отказ..среќа ваша:)
Моабетот е друг.. млад тренер се зима ако има победнички менталитет т.е ако освоил нешто тогаш имаш на што да се надеваш.. И Рафа беше непознат и млад(релативно) но имаше успех со Валенсија.. Клоп е сега таков тренер..а ние биравме меѓу Мартинез и Роџерс..или попросто меѓу Виган и Свонси..тука е фруструрачкото бар за мене..

Нормално дека треба време и на Фергусон му требаа добри 3-4 сезони пред да земе Англиско..иначе беше на раб на отказ..среќа ваша:)
Моабетот е друг.. млад тренер се зима ако има победнички менталитет т.е ако освоил нешто тогаш имаш на што да се надеваш.. И Рафа беше непознат и млад(релативно) но имаше успех со Валенсија.. Клоп е сега таков тренер..а ние биравме меѓу Мартинез и Роџерс..или попросто меѓу Виган и Свонси..тука е фруструрачкото бар за мене..

Абе без разлика кој е друже!:) Лани Роџерс мал успех направи со Свонси?
Тоа е проблемов на денешницава, што сите трчаат по слава и пари.Точно е тоа за Фергусон.И еве неговиот пример да го земеме.Фергусон да не го водел Реал, па го зеле во Јунајтед? Не туку водел некој треторазреден тим во Шкотска, и со него имал големи успеси. Јас да сум било кој да е ќе го оставам да работи само.Ама секако доколку работи правилно, а не да прави долгови и да нарушува атмосвера во клубот.Е тогаш се брка тренер!
Истото со Ди Матое во челзи беше.Едноставно Абрамович чекаше маслинка за да го отпушти.Шо е многу глуп потег. Или на времето Дел Боске ко го избркаа од Реал оти не бил медиумска фаца.:tapp:

Пред се играчите психолошки се нестабилно кога секоја година се менува тренер.Дури го научат неговиот режим, па однесување, па тактики....ете ја заминала сезоната.И оп другата година пак нов!Поглупо од тоа амин!

Тоа е проблемов на денешницава, што сите трчаат по слава и пари.Точно е тоа за Фергусон.И еве неговиот пример да го земеме.Фергусон да не го водел Реал, па го зеле во Јунајтед? Не туку водел некој треторазреден тим во Шкотска, и со него имал големи успеси. Јас да сум било кој да е ќе го оставам да работи само.Ама секако доколку работи правилно, а не да прави долгови и да нарушува атмосвера во клубот.Е тогаш се брка тренер!
Истото со Ди Матое во челзи беше.Едноставно Абрамович чекаше маслинка за да го отпушти.Шо е многу глуп потег. Или на времето Дел Боске ко го избркаа од Реал оти не бил медиумска фаца.:tapp:

Пред се играчите психолошки се нестабилно кога секоја година се менува тренер.Дури го научат неговиот режим, па однесување, па тактики....ете ја заминала сезоната.И оп другата година пак нов!Поглупо од тоа амин!
Е па тоа е проблемот. Пак ќе го пишам мојов банален пример: Тргаш од Битола за да одиш Скопје. Ако по иввесно време си еве да речиме пред Прилеп има основа за да бараш уште време пошто си на пат за Скопје. Ама да тргниш удолу и да стигниш во Воден или Солун и да речиш абе време ми треба Скопје да стигнам - е не можи така. Да ти дадат уште време Турција ќе заминиш :facepalm: Е сега Роџерс не би можел точно да кажам кај се наоѓа. Те ќе тргни те ќе се врати ама сепак би рекол дека е надвор од Битола секако на патот за Скопје. Е сега дали ќе тргни назад или ќе излета од патот или пак ќе продолжи по вистинскиот пат ќе видиме. Затоа сега ќе си ќутам. Ц, ова е банален пример (знаеше да кажи еден мој професор) ама доста сликовит
--- надополнето: 11 декември 2012 во 15:53 ---
Едноставно прашање: дали Роџерс треба да биде избркан ако заврши на седмо место?
Не......само една сезона на располагање, не којзнае колку пари за разлика од Кени кој имаше сезона ипол, и 100 + милиони. Освен тоа е млад Роџерс па да видиме што можи следната сезона. Е сега ако во меѓувреме ја споеби цела сезона, тогаш друг муабет ќе правиме

Абе ако не заврши 4то место во ваква ПЛ една ритканица по газот и ќе се бара друг тренер. Како партииве кај нас се. Еден ќе дојде ќе продаде се што направил тој пред него, па друг ќе дојде а тој сакал само англиски фудбалери па трет сакал со шпанци да прави екипа.

Го спомна Клоп....што имаше тој освоено, пред да дојде во Борусија и да му се одврзат рацете да прави што сака? :)

Беше тренер на еден мизерен Мајнц а.к.а Свонси :)

Тоа е проблемов на денешницава, што сите трчаат по слава и пари.Точно е тоа за Фергусон.И еве неговиот пример да го земеме.Фергусон да не го водел Реал, па го зеле во Јунајтед? Не туку водел некој треторазреден тим во Шкотска, и со него имал големи успеси. !

Како бе брат треторазреден тим?! У денешно време да ,Абердин е треторазреден али тогаш бил пата пата со Селтик и Ренџерс..башка освоил у европски титули.. што значи дека тој тим и не бил баш слаб..

Не е до славата и парите,мора да имаш инстант успех(во наш случај истант успех би значело пласман во ЛШ) иначе ништо не се постигнува со растење млади таленти..прост пример гледај ги само Арсенал..
Мислиш дека Бенитез ќе издржеше 6 години во ЛФЦ без првата сезона да ја земе ЛШ?? Јас мислам дека немаше али тоа даде надеж и одврзани раце за секој потег да му биде поздравен а не критикуван..
--- надополнето: 11 декември 2012 во 17:19 ---
Го спомна Клоп....што имаше тој освоено, пред да дојде во Борусија и да му се одврзат рацете да прави што сака? :)

Беше тренер на еден мизерен Мајнц а.к.а Свонси :)

Ама сега,мешаш:)
Борусија беше клуб пропаднат пред да дојде Клоп, а ЛФЦ не е..(бар јас мислам така)

Едноставно прашање: дали Роџерс треба да биде избркан ако заврши на седмо место?

Со тебе оддамна сум немал конфликт!

7-мото место на Кени неможе да се споредува со евентуалното 7 место на Роџерс.
Ниту играчи ниту пари.... барем сеа за сеа.

Едино ако би му дале 100 милки па да бараме причина таму!

Борусија беше клуб пропаднат пред да дојде Клоп, а ЛФЦ не е..(бар јас мислам така)

:) Брат, ако ЛФЦ не е пропаднат тим, јас тогаш стварно не знам кој тим треба да се окарактеризира како пропаднат...жими сФе :)

Ливерпул, изминативе сезони (после бркањето со утд за титула во 2008/09 е класична медикор екипа што губи бодови од Свонси, Норич, ВБА и слично. Исто како што беше Борусија, пред да дојде Клоп. Ако добро ми текнува, Клоп кога ги превзема Борусија, првата сезона заврши на 11то место....али не ме зимај за збор, не сум баш сигурен. После тоа некаде 4-5 место...за третата сезона да освои титула.

Борусија клуб пропаднат а ЛееФЦе не е?
заебаваш така......

Што имаше проблеми Ливерпул тоа имаше и Борусија!
Ние пред банкрот они пред банкрот
Ние лоши газди тие лоши газди

Исто зло не снајде.

Како бе брат треторазреден тим?! У денешно време да ,Абердин е треторазреден али тогаш бил пата пата со Селтик и Ренџерс..башка освоил у европски титули.. што значи дека тој тим и не бил баш слаб..

Не е до славата и парите,мора да имаш инстант успех(во наш случај истант успех би значело пласман во ЛШ) иначе ништо не се постигнува со растење млади таленти..прост пример гледај ги само Арсенал..
Мислиш дека Бенитез ќе издржеше 6 години во ЛФЦ без првата сезона да ја земе ЛШ?? Јас мислам дека немаше али тоа даде надеж и одврзани раце за секој потег да му биде поздравен а не критикуван..
--- надополнето: 11 декември 2012 во 17:19 ---

Ама убаво ви вика Ред Мен, не може да барате од Роџерс титула уште во првата година, му треба време на човекот. Прво треба да си го среди тимот по негова желба, очигледно има или имаше доста играчи кои не се по негов вкус. Друго, се зависи и од сопствениците на клубот, колку тие ќе му ги исполнат желбите за засилувања. Искрено според мене до сега добро си ја врши работата во Ливерпул, нормално имаше киксови во неколку кола но со само еден напаѓач игра цела полусезона, дури и Суарез не е онаа правата 9ка ко Фалкао, Бензема итн. Јас мислам дека добар избор е Роџерс како тренер на Ливерпул само треба составот да го досреди и ќе ве врати таму каде што припаѓате. Мака ми е да гледам Шеици и Арапи на врвот на ПЛ, таму се знае кој треба да биде, Јунајтед, Ливерпул, Арсенал...

И еве ти прост пример со Интер, јас за Страмачиони прв пат слушнав лани кога ја освои младинската ЛШ со Интер. Кога го ставија за тренер лани при крајот на сезоната поима немав кој ни е тренер и каков ќе биде. Летоска му го продолжија договорот и си мислев дека тотално пропаднавме, земаме тренер кој нема една минута тренерско искуство на некој сениорски тим, згора на тоа 2 години е помлад од нашиот капитен, но еве ги резултатите, Интер е онаму каде што припаѓа, на врвот на табелата.
Мислам дека ми ја сфаќаш поентата, ова со Интер како пример го дадов, не значи секогаш дека доколку се постави некој млад или анонимен тренер дека тоа гарантира успех но мое мислење е дека Роџерс е добар тренер и дека му треба време.

Ќе ја биде, ќе вреди инвестицијата у Роџерс евентуално, ако он со ваков бош, шугав и мал состав успева да се држи у борба за топ 4, тек ако му дадат пари да си го направи составот ко што сака како ќе биде...

Ќе ја биде, ќе вреди инвестицијата у Роџерс евентуално, ако он со ваков бош, шугав и мал состав успева да се држи у борба за топ 4, тек ако му дадат пари да си го направи составот ко што сака како ќе биде...
Ехааааааааааа тогаш уште во Август ќе му ја даат титулата

имам еден предлог за вас да си го земете Солдадо пошто гледам си scores when he wants а никој не го ферма ќе си го земете за никакви пари и плус ќе му одговара тактиката на Роџо
со Суарез ќе бидат убиствен тандем
п.с. и побрзо јаветему се на Хенри да не прочитаат овие од Арсенал после за џабе ви ја дадов информацијата :D

имам еден предлог за вас да си го земете Солдадо пошто гледам си scores when he wants а никој не го ферма ќе си го земете за никакви пари и плус ќе му одговара тактиката на Роџо
со Суарез ќе бидат убиствен тандем
п.с. и побрзо јаветему се на Хенри да не прочитаат овие од Арсенал после за џабе ви ја дадов информацијата :D
Солдадо беше еден од целите на Далглиш за летото шо помина. Но си доби отказ и ништо од тоа (n).

Солдадо беше еден од целите на Далглиш за летото шо помина. Но си доби отказ и ништо од тоа (n).
многу јак напаѓач е и плус во најдобрите години(27) сигурно ќе се истури од голови кај вас

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom