- Член од
- 7 октомври 2011
- Мислења
- 3.831
- Поени од реакции
- 3.616
уште помалку фб коментирање нема врска со познавањето и поддржувањето на клубот. .
Не мислев на Фб коментирање.. мислев давање мислење од лица(деца) кој го следат Ливерпул кратко време..тие се најопасни...
Како да си замине од менаџерска позиција кога од кога дојде сврза 4-5 победи + при крајот му се погодија уште 3-4 натпревари каде Ливерпул даде 15-тина гола.. Бирмингем,Фулам,Њукасл..све одеше на тоа дека следната сезона ќе биде уште подобра но за жал не беше така а кривицата не е само на Кени..
--- надополнето: 11 декември 2012 во 15:07 ---
Ај по мое да ви кажам(иако не ми е од корист да ви кажувам):
Се додека не оставите еден тренер едно добри 5-6 години и повеќе цврсто да го води клубот ништо нема да постигните! Роџерс е таленитран и млад стратег.Ете ви шанса да го оставите да РАБОТИ човекот! И да завршите 17, а не 7ми треба да остане да ги реализира своите планови.Да го исправи клубот на правилна патека.
За 1-2 години еден менаџер неможи да постигни многу. Пред се затоа што за тој кус период неможи да се ослободи од игрчите кои не му се потребни(а да не ги даде за џабе), и неможи да направи добар тим(ако притоа не потроши цело богатство). Треба малце простор и време да му се даде.
Се додека не се тргне по овај пат, нишо нема да напрајте со бркање секоја година.
Истото важи и за Челзи, онај Абрамович пари има мозок нема очигледно...![]()
Нормално дека треба време и на Фергусон му требаа добри 3-4 сезони пред да земе Англиско..иначе беше на раб на отказ..среќа ваша

Моабетот е друг.. млад тренер се зима ако има победнички менталитет т.е ако освоил нешто тогаш имаш на што да се надеваш.. И Рафа беше непознат и млад(релативно) но имаше успех со Валенсија.. Клоп е сега таков тренер..а ние биравме меѓу Мартинез и Роџерс..или попросто меѓу Виган и Свонси..тука е фруструрачкото бар за мене..