Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Заборави да споменам.
Уште еден натпревар каде нападот дава голови без помош од средината.
Ете тоа е тоа шо го дискутиравме некна.

Sent from my ME173X using Tapatalk
то дека ни треба креативец пред напаѓач?

ЕДИТ: Наполи изгеда ќе ни го земе Мвила :place:

Заборави да споменам.
Уште еден натпревар каде нападот дава голови без помош од средината.
Ете тоа е тоа шо го дискутиравме некна.

Sent from my ME173X using Tapatalk

Јас ако добро се сеќавам (ме мрзи да барам назад низ странициве), ама мислам дека велеше ние треба напаѓач, а не креативец. Ние напаѓачи имаме (не во изобилие, ама САС се страшни, плус и Стерлинг), нас ни фали еден креативец, или еден крилен напаѓач кој може и да креира шанси и да дава голови (Hint Гриезман), и очајно ни требаат 1-2 играчи од средина, и 1-2 бека, тоа е тоа.
Утакмицава победивме, ама неможе вечно да не ваѓа нападот, на сметка на очајниот среден ред. Оставете го Туре, не го кривам него, човекот има 180 и нешто а Крауч е двометраш, судбината сакаше ни Агер ни Сако да не бидат во комбинација за утакмицава, јас мислев дека Шкртел-Туре беа солидни денеска(посебно првиот).

Победивме на овој натпревар, но тешко со ваква игра против посилен тим. На средината како да немаше никој, Џерард со многу лоши пасови некарактеристични за него, за Џонсон па да не правиме муабет, треба да доведеме десен бек кој ќе му биде сериозна конкуренција за да почне дотичниов пак да игра, Кутињо треба многу да работи на реализацијата. Единствена светла точка на натпреварот беше враќањето на Стариџ, па со тоа малку се поправи играта, инаку лошо.

A be, od koga velam deka treba dooobar desen, a Johnson da odi u Zik Novaci. I deka treba da se najde kreativec, za da mu pomogne na Kurtoninjo. I toj pa da go ebam, zivci skinav od promaseni ziceri.
Na 4-2 da se plasis za pobeda u 82 minuta. Krv im ebem, da ne go dadese Sturridge onoj pettiot i da ne mu ja namestese na Suarez onaa...kur od offfca

Sea Rodzo treba da ide kaj Yankies i da im kaze, ja be, voloj glejte...sredina krsh, odbrana nula, zimi napad, ama so dvajca i tret prikrpen.

Ne bigjaaa. Ama ich.
Ichhh.

So AVL ke bide interesno ako vaka kilavo i kjelao igrame. Krfffff baram be...da ne mi bide dzivra na dusa na pet gola daeni za da strepam za pobeda.

Пошто колегата над мене не знае гиф да стаи :P

TidyCourteousIberianmidwifetoad.gif

Не ја гледав ,па нема да можам да дадам коментар.. али ова од 0-2 на 2-2 е мизерија.

Вечер ќе видам како успеале..и тоа се у едно полувреме.

Јас сум задоволен, утакмицава е одраз на тоа што се случува сезонава, кај што лежи проблемот. Сите што имаат дефанзивна улога ја одигруваат истата кастрофално. Треба повеќе залагање и малце да викаат ко у НБА: DEFENSE, DEFENSE!

Dobro e, sepak pobedivme. Ne mozea da primaat tolku golovi nasive jrelci u odbrana kolku sto moze napadot da dade...

Uzas denes, kjuti tepavme.

Ќе ја тупат до крај на преодниов рок, едноставно мора некој креативец да се земе... ете Џерард беше денеска најдобар во дефанзива, а напад беше тапа, Хендерсон преспа денеска, Лукас, нема што да тражиме од него...
Да се врзат со нападот ќе ни треба еден добар креативец, рецимо Салах(велите дека е добар, само Ел Жарче дан испадне), Кабаје (овој ми е фаворит подолг период), Пасторе(мада не веруем да ќе го пуштат навташите)...

Од првово полувреме што го гледам можам да кажам дека најдобар дефинитивно бил Стерлинг и Џерард(ради играта во дефанзива) а најслаб Хендерсон и Мињоле..какви 2 гола .Ич не е сигурен ,паничари мнооооооогу. Каков гол само примил од Крауч:facepalm:

Од првово полувреме што го гледам можам да кажам дека најдобар дефинитивно бил Стерлинг и Џерард(ради играта во дефанзива) а најслаб Хендерсон и Мињоле..какви 2 гола .Ич не е сигурен ,паничари мнооооооогу. Каков гол само примил од Крауч:facepalm:

Третиот гол кога ќе го видиш:facepalm:
Според многумина ако Реина е паткар....не знам Мињоле што е последниве месец дена. Ужас. Една добра интервенција имаше утакмицава....една и тоа ќе видиш, Џерард ќе си пикнеше автогол.

Иначе, во ифанзива Џерард изигра маестрално, само прати го. Тоа ќе му биде новата позиција според последните изјави на Роџерс.

Веројатно показател дека ќе одиме на офанзивци од среден ред.

Ете зошто ви треба играч како М’вила во Ливерпул моментално.Средниот ред денеска,поготово у дефанзива катаклизма.Дува од сите страни,бавни ко забавена снимка од цртан филм,им е страв да напраат фаул и да спречат противничка акција.
Хендерсон слабо денеска,како патарушка некоја изгледаше на моменти.
Коутињо лошо почна,ама после се подобри малце по малце.

Ете М’вила ако дојде зимава,ќе ви биде ко кец на десетка,ќе имате двајца играчи што не се плашат да добијат жут картон по потреба и ќе се грижат поише за дефанзивната игра на Ливерпул (Леива и М’вила).

П.С Оној Суарез на што дроги е ? :D

Ете зошто ви треба играч како М’вила во Ливерпул моментално.Средниот ред денеска,поготово у дефанзива катаклизма.Дува од сите страни,бавни ко забавена снимка од цртан филм,им е страв да напраат фаул и да спречат противничка акција.
Хендерсон слабо денеска,како патарушка некоја изгледаше на моменти.
Коутињо лошо почна,ама после се подобри малце по малце.

Ете М’вила ако дојде зимава,ќе ви биде ко кец на десетка,ќе имате двајца играчи што не се плашат да добијат жут картон по потреба и ќе се грижат поише за дефанзивната игра на Ливерпул (Леива и М’вила).

П.С Оној Суарез на што дроги е ? :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom