Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Значи овој Алегри е печен за отказ. Од кај му идеја дека треба да им чува водство на полуекипа ко Лион? Па јас се кладам дека Лион ни на Монпеље и Генгамп толку не им напаѓаат. Работата е што Алегри така им игра и на послаби екипи од Лион ко Удинезе и Киево. Па пичка му материна играј 4-3-3 без притоа крилата да ти бидат Сандро, Алвес, Лихштајнер. Зошто има потреба да имаат дефанзивни крила против 3-4 пати послаб тим. На такви треба да им ја скријат топката 90 минути и да не знаат што ги снашло а не да играме со 6 одбранбени играчи. Не ми се верува дека и во ваква група дебилот ќе успее да заврши втор и да испадне после во 1/8 финале. Па тоа 1/8 финале треба да е успех за екипи ко Спортинг, Динамо Киев, Шахтјор. Јас стварно не знам што го држи на клупата. за Серија А, доволен е и Делио Роси.

Абе шо ме боли со кој би паднале ако сакаме да освојме мора да си спремен и против нив да играш ама ова е срањ игра бе ги снема, второто веќе ужас, чист ужас...

Абе шо ме боли со кој би паднале ако сакаме да освојме мора да си спремен и против нив да играш ама ова е срањ игра бе ги снема, второто веќе ужас, чист ужас...
Реал лани со никој не падна и на крај си освои. Значи ако не мораш да играш со најсилните, тогаш избори се за таков пат до финале а не во група со полуекипи да завршиш втор.

И
Реал лани со никој не падна и на крај си освои. Значи ако не мораш да играш со најсилните, тогаш избори се за таков пат до финале а не во група со полуекипи да завршиш втор.
ти си во право ама муабетот мие да си втор во силна група или да немаш среќа ај ама. Џабе сувишни коментари.

А па на Реал кога му се паднале на приме 2-3 тешки екипи во елиминаторна фаза? Јас не се сеќавам!

А па на Реал кога му се паднале на приме 2-3 тешки екипи во елиминаторна фаза? Јас не се сеќавам!
Абе треба среќа и во жрепката ама шансите да те послужи среќата се поголеми ако завршиш како првопласиран. Така на пр. би требало да избегнеме 1-2 посилни екипи а како втори 5-6, па ти види.
Лани го тепаат Сити двапати и пак завршуваат како втори зошто си играле курот со аматери ко Севиља и Гладбах, сезонава им паѓа најлесната група после онаа на Лестер и тие пак си играат курот и од два меча дома имаат само два бода.

Малку со изладена глава (иако не верувам во скоро време да го заборавам овој проклет меч) да ги разгледаме негативностите од овој натпревар , кои реално ги има повеќе отколку што изледа на прв поглед. Вака може да се каже, "абе голем к*р прво коло е, слаби противници се Динамо и Лион, нема да влијае многу на крајот" и слични глупости, ама тоа во никој случај не е така. 5та сезона е веќе ова по ред во ЛШ на Јуве и најжално е што јас не гледам апсолутно никаков напредок во споредба со таа прва сезона 12/13. Барем не таков напредок каков што очекував. Јуве требаше во овие години да прерасне во клуб кој овие дуели ќе ги шамари по 3-0 и чао. Срамота е што уште во ЛШ и тоа на домашен терен не започнуваме со убедлива победа или барем со одлична игра. Јас не знам за вас, ама искрено длабоко сум разочаран денес не само од тоа што не победивме, туку и подолгорочно од тоа што Јувентус уште не е тоа што се очекуваше да биде, а сега искрено си го поставувам прашањето и дали ќе биде. Песимистички звучи, ама едноставно така се осеќам во моментов. 100% бев уверен дека ќе почнеме фуриозно, ама страшен шамар добив. Одбивам да прифатам дека како тим не успеваме во ова натпреварување да почнеме со 4-0-0 во првите четири кола и последните две да си го дрвиме со втор состав и сигурно прво место. Во оваа група требаше и мораше ова да се случи, всушност не ни требаше сега да си ја кршиме овде главата, туку едноставно рутински да ги освоиме трите бода и да го чекаме вториот меч.

Една работа мора да ни биде јасна. Во оваа група Јуве мора да заврши прв. Се освен прво место според мене ќе биде рамно на катастрофа. Во група сме со шампионот на Хрватска, шампионот на Лига Европа и тим од мочаното француско првенство, кој едно време беше за респект, ама сега е бледа сенка. Пак ќе кажам во вакво опкружување не ни требаше да си ги компликуваме работите уште од старт, ама очигледно е дека нешто не е во ред.

.

Моето мислење после мечот во првото коло против Севиља. Нема никаков напредок, најверојатно пак ќе сме второ место во умрена група, не почнуваме со 4-0-0 (дури ни со 3-1-0 скор, туку со две победи само од кои едната благодарение на Џиџи). Денеска исто, ниту убедлива победа, ниту квалитетна игра. Не знам што работи Алегри на тренинзите, ама од тоа што го гледам ми се чини дека е едно големо ништо.

И мене не ми е јасно што прави Алегри на тренинзи. Ваква криминална и безидејна игра сме немале од времето на Чиро Ферара и Закерони.Цела среќа што сега имаме класа играчи ко Дибала,Пипита,Сандро,Џиџи па не вадат од говна у утепанана лига. Ама уште по нејасно ми е што прават говедава од управа што секое лето го сакатат тимот,па згора на се сезонава не ја ни покрија дупката што остана у везен ред.Али битно си купивме уште два одбранбени за недај боже.Па уште и мајмуните се дрзнуваат да даваат изјави као ќе атакувале на ЛШ трофеј на почетоков од сезонава.Еве се врати и Маркизо комплетна ни е средината али брате и од авион се гледа дека к*р ќе скршиме со ваков везен ред.

Последно уредено:
Стураро ја бара топката :pos:

A001.variant1400x787.jpg

Алегри се вади со Умор ! драги гледачи... многу натпревари , згуснат распоред... тоа било причината за лошата игра. Океееј .

тое мора двете останати да се победат се останато е неуспех..

Се изгуби скроз Алегри сезонава не се знае ни која формација игра,ни што игра,катастрофа.На почеток ај неуиграност,нови играчи не знам што,али после три месеци не што не играме подобро туку и бетер сме.Прво повредите беа проблем,еве сеа и Маркизио се врати,али тешко дека еден играч може да ја држи цела средина.Се вадиме на индивидуални потези и победиве ни се повеќе на сила.
Почнаа екипи како Лион и Севиља да прикажат рамноправна игра со нас на домашен терен.И порано сме губеле бодови во групнава фаза,али тоа било најчесто поради промашени шанси,ретко која од помаливе екипи ни се држеле со играта во Торино.

Сликава сама кажува се.Барзаљи повеќе подавање имаше отколку Стураро и Кедира заедно.
Игра Алегри во формација со два високи играчи како Игуаин и Манџукич,кои треба да се хранат со топки од бековите,а бековите(Алвес и Евра) заедно имаа 1 центаршут на цел меч.Сандро имаше повеќе од цел наш тим за 10мин.

attachment.php

Капак на се Алегри излегува после меч со изјавава:
Allegri
It's not a bad result. It means we're still in a good position both to qualify from the group and to finish first."
Marchisio
"A win would have secured qualification for us but a point here is still a good result. We didn't play so well today but we have another two games to go."
:facepalm::popce:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom