Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Се изгуби скроз Алегри сезонава не се знае ни која формација игра,ни што игра,катастрофа.На почеток ај неуиграност,нови играчи не знам што,али после три месеци не што не играме подобро туку и бетер сме.Прво повредите беа проблем,еве сеа и Маркизио се врати,али тешко дека еден играч може да ја држи цела средина.Се вадиме на индивидуални потези и победиве ни се повеќе на сила.
Почнаа екипи како Лион и Севиља да прикажат рамноправна игра со нас на домашен терен.И порано сме губеле бодови во групнава фаза,али тоа било најчесто поради промашени шанси,ретко која од помаливе екипи ни се држеле со играта во Торино.

Сликава сама кажува се.Барзаљи повеќе подавање имаше отколку Стураро и Кедира заедно.
Игра Алегри во формација со два високи играчи како Игуаин и Манџукич,кои треба да се хранат со топки од бековите,а бековите(Алвес и Евра) заедно имаа 1 центаршут на цел меч.Сандро имаше повеќе од цел наш тим за 10мин.

attachment.php

Капак на се Алегри излегува после меч со изјавава:
Allegri
It's not a bad result. It means we're still in a good position both to qualify from the group and to finish first."
Marchisio
"A win would have secured qualification for us but a point here is still a good result. We didn't play so well today but we have another two games to go."
:facepalm::popce:
Не обрнувам внимание на изјави нема шанси да го нападни тимот јавно медиумите ќе не растргнат после а тое најмалку шо му треба на Јуве после ваков резултат, а додуша и нервозен беше на крај и се дереше. Проблем е се останато на теренот изјавите голем кур шо сака нека збора.

Не обрнувам внимание на изјави нема шанси да го нападни тимот јавно медиумите ќе не растргнат после а тое најмалку шо му треба на Јуве после ваков резултат, а додуша и нервозен беше на крај и се дереше. Проблем е се останато на теренот изјавите голем кур шо сака нека збора.
Медиумите пак ќе критикуваат без разлика што Алегри изјавил,прати ги утрешните наслови на Италијанските весници.А и со право ќе критикуваат,како што би критикувал и секој нормален фан на Јуве после ваква игра на тимот.Не викам да почне Алегри да кажува кој како играл и од што е незадоволен,ќе си го каже тоа на играчите си имаат тренинзи.Али после мечов да кажеш дека 1-1 со факинг Лион е позитивен резултат е смешка.Па не си тренер на Сасуоло пичка му мајчина.

Не ми е јасна само логката во клучен меч во ЛШ да излезе со 4-3-1-2.
Цело време се жали дека се уморни Пјанич и Кедира и дечкото не да ги одмори или можеби да им ги подели минутите со другите играчи од средина, или пак да изигра 4-4-2 со крила и само двајца ЦМ, со цел што повеќе да ги заштеди и одмори, нееее, он ги зема и двајцата и ги игра и ПЛУС игра уште двајца во средина, од кои едниот е Маркисио, кој тукушто се опорави а другиот воопшто не го ни коментирам.

Во ситуација кога бевме кратки со штопери пред месец дена, дури и Евра беше прекомандувам за да може да се игра 3-5-2, а сега кога сите штопери се здрави, а имаме проблеми во средината, он не ги игра штоперите и не игра посигурна варијанта 3-5-2, туку испробува нови тактики и трупа уморни и недоволно опоравени играчи во средина.

Еве, ако некој има одговор на ова нека ми објасни, стварно не може никако да ми влезе во глава...

Не ми е јасна само логката во клучен меч во ЛШ да излезе со 4-3-1-2.
Цело време се жали дека се уморни Пјанич и Кедира и дечкото не да ги одмори или можеби да им ги подели минутите со другите играчи од средина, или пак да изигра 4-4-2 со крила и само двајца ЦМ, со цел што повеќе да ги заштеди и одмори, нееее, он ги зема и двајцата и ги игра и ПЛУС игра уште двајца во средина, од кои едниот е Маркисио, кој тукушто се опорави а другиот воопшто не го ни коментирам.

Во ситуација кога бевме кратки со штопери пред месец дена, дури и Евра беше прекомандувам за да може да се игра 3-5-2, а сега кога сите штопери се здрави, а имаме проблеми во средината, он не ги игра штоперите и не игра посигурна варијанта 3-5-2, туку испробува нови тактики и трупа уморни и недоволно опоравени играчи во средина.

Еве, ако некој има одговор на ова нека ми објасни, стварно не може никако да ми влезе во глава...
Мислел можда дека му е најдобра формација а овај најважен меч или па најсилна формација и ете. Имаше брзо еден коментар дека фактички најголема главоболка на Алегри му е Пјанич, кај и да го клај е изгубен игра под ниво да го игра пред одбрана ужас испадна, да го игра CM дефанзивно е исто слаб, денес АМ не е играч од типот Диего да дрибла да влези во противнични шестнаесетник..... На почеток денес првите 30тина минути ти се чини растур ќе напреше се одеше ко шо треба после бел дух се напрај па ко го изваде ми се чини мртовец вадеше ко го покажа камерата жива вода бел бел сирење. Пјанич ми се чини има уште дел од онај Рома менталитет (без навреда кон Романистите :icon_lol:).

Куадрадо не треба да се изоставува повеќе од тимот денес одма ја размрда цела игра истото и за Сандро ако треба крила нека ги игра не знам, ама очигледно има некој проблем.

АБЕ ЦЕЛО ВРЕМЕ се жалите од 3-5-2, сеа барате да се врати. Не бе, за вас само Дел Нери.

Евра братот.. свака част. Си кажува реално што е проблемот, пичкарскиот пристап, да браниш 1-0 цело второ полувреме... вели меѓудругото, се повлековме и изгубивме контрола на мечот,немавме карактер второ полувреме,треба да сме поагресивни. Колку и да сум бил на страна на Макс досега, веќе променувам мислење комплетно, човекот годинава ептен се изгуби. Има супер квалитетен ростер на располагање од кој ако вади не максимум , да им го вади просекот, треба да газиме да имаме течна игра агресивна, Џиџи уште по мечот со Наполи не предупреди, беше видно напизден и рече дека со нашата игра ништо во ЛШ....Добро Макс е задоволен важно дека имаме големи шанси да ја поминеме групата, победа или нерешено вечерва било позитивен резултат за него... мрш у Сасуоло ебате....

Мислел можда дека му е најдобра формација а овај најважен меч или па најсилна формација и ете. Имаше брзо еден коментар дека фактички најголема главоболка на Алегри му е Пјанич, кај и да го клај е изгубен игра под ниво да го игра пред одбрана ужас испадна, да го игра CM дефанзивно е исто слаб, денес АМ не е играч од типот Диего да дрибла да влези во противнични шестнаесетник..... На почеток денес првите 30тина минути ти се чини растур ќе напреше се одеше ко шо треба после бел дух се напрај па ко го изваде ми се чини мртовец вадеше ко го покажа камерата жива вода бел бел сирење. Пјанич ми се чини има уште дел од онај Рома менталитет (без навреда кон Романистите :icon_lol:).

Куадрадо не треба да се изоставува повеќе од тимот денес одма ја размрда цела игра истото и за Сандро ако треба крила нека ги игра не знам, ама очигледно има некој проблем.

Не бе брат, Пјанич тоа му е маана, нема он дел од менталитетот на Рома, туку он е бетер од тоа и само тоа го кочи да стане најдобар на негова позиција. Знае да одигра маестрална утакмица, но некогаш знае да исчезне и има само алиби подавања, колку да не згреши

Евра братот.. свака част. Си кажува реално што е проблемот, пичкарскиот пристап, да браниш 1-0 цело второ полувреме... вели меѓудругото, се повлековме и изгубивме контрола на мечот,немавме карактер второ полувреме,треба да сме поагресивни. Колку и да сум бил на страна на Макс досега, веќе променувам мислење комплетно, човекот годинава ептен се изгуби. Има супер квалитетен ростер на располагање од кој ако вади не максимум , да им го вади просекот, треба да газиме да имаме течна игра агресивна, Џиџи уште по мечот со Наполи не предупреди, беше видно напизден и рече дека со нашата игра ништо во ЛШ....Добро Макс е задоволен важно дека имаме големи шанси да ја поминеме групата, победа или нерешено вечерва било позитивен резултат за него... мрш у Сасуоло ебате....
Koj не разбира италјански нека започне да учи, а интервјуто на Евра да си го стави во букмарк за кога ќе научи да слушне што и како треба да каже играч кој игра во голем тим.

Иначе гледам сите го коментирате Пјанич и некако сте загрижени. Искрено најмал проблем ми е мене Пјанич, бидејќи е квалитетен играч и ќе почне да го покажува тоа. Промените од позиција на позиција сигурно не се добри и за него, за десетина утакмици го пробаа на 4 различни позиции. Според мене тој во тројка средина најдобро ќе се снајде лево, поточно на местото на Погба. Маркизио централно, Кедира десно. Тоа треба да се форсира, а не после еден или два меча што не одат да се прават панични промени.

Друга работа е нападот Манџукич-Игуаин. Овој тандем без да се проба се знае дека нема да функционира. При повредени Пјаца и Дибала, затоа ги имаме Квадрадо и Сандро да играат крили дали во 4-3-3 или 3-4-3, небитно. Многу повеќе фудбал ќе видиме така, отколку со двајцата корпулентни напаѓачи. Иако за Манџукич ми се знае мислењето, он според мене нема квалитет да игра во Јуве и мислам дека набрзо ќе лета.

Да ти кажам и боље е така да играш со Сандро и Квардадо од страните а да имаш 1 шпиц напред рецимо Дебелиот, кога ги нема пјаца и дибала

Некако слично и кај мене али ќе му дам време до Март, ќе видиме шо ќе биди како ќе биди :)

TS: "Bentancur è della Juve! Accordo raggiunto col Boca per 7,5 mln. Ufficialità la prossima settimana? Il Boca dà l'ok per l'addio già a gennaio"

Ве нема живи бре, што е да не испаднавме пак у Серија Б ? ( Надајте се Интераши Миланисти, Романисти, сањајте :kuracc: )

19 години е дечакот, Уругваец . П тоа што пишуваат подсеќал на Маркисио , Пирло на моменти ... што знам... дај боже. Перспективен млад играч секако. Далеку од тоа што нам најмногу ни треба, но за иднината мора да се мисли такоџе...
Се на се договорени биле скоро сите детали, според пишувањата на туто спорт. Следната недела се очекува официјализирање.
Bentancur è della Juventus

TORINO, 5 novembre - Rodrigo Bentancur può essere considerato a tutti gli effetti il primo acquisto del mercato juventino 2016-2017. Voci provenienti da Buenos Aires, infatti, danno per raggiunto l'accordo tra la Juventus e il Boca Juniors sulla base di 7,5 mln di euro. Il giocatore sta regolando le ultime pratiche burocratiche in Argentina, poi sarà pronto per la nuova avventura. L'ufficialità dell'operazione potrebbe arrivare già la prossima settimana, in occasione dell'arrivo del club argentino a Siviglia per il Memorial Antonio Puerta. Resta solo da decidere quando sbarcherà a Torino il 19enne uruguaiano. Il Boca ha dato l'ok al suo trasferimento in bianconero già nella prossima sessione di gennaio. Marotta, Paratici e Allegri stanno ancora valutando il da farsi. Di sicuro, se dovesse arrivare subito in Italia, Bentancur resterebbe in bianconero e non sarebbe dato in prestito.

Fonte: Tuttosport

TS: "Bentancur è della Juve! Accordo raggiunto col Boca per 7,5 mln. Ufficialità la prossima settimana? Il Boca dà l'ok per l'addio già a gennaio"

Ве нема живи бре, што е да не испаднавме пак у Серија Б ? ( Надајте се Интераши Миланисти, Романисти, сањајте :kuracc: )

19 години е дечакот, Уругваец . П тоа што пишуваат подсеќал на Маркисио , Пирло на моменти ... што знам... дај боже. Перспективен млад играч секако. Далеку од тоа што нам најмногу ни треба, но за иднината мора да се мисли такоџе...
Се на се договорени биле скоро сите детали, според пишувањата на туто спорт. Следната недела се очекува официјализирање.
Bentancur è della Juventus

TORINO, 5 novembre - Rodrigo Bentancur può essere considerato a tutti gli effetti il primo acquisto del mercato juventino 2016-2017. Voci provenienti da Buenos Aires, infatti, danno per raggiunto l'accordo tra la Juventus e il Boca Juniors sulla base di 7,5 mln di euro. Il giocatore sta regolando le ultime pratiche burocratiche in Argentina, poi sarà pronto per la nuova avventura. L'ufficialità dell'operazione potrebbe arrivare già la prossima settimana, in occasione dell'arrivo del club argentino a Siviglia per il Memorial Antonio Puerta. Resta solo da decidere quando sbarcherà a Torino il 19enne uruguaiano. Il Boca ha dato l'ok al suo trasferimento in bianconero già nella prossima sessione di gennaio. Marotta, Paratici e Allegri stanno ancora valutando il da farsi. Di sicuro, se dovesse arrivare subito in Italia, Bentancur resterebbe in bianconero e non sarebbe dato in prestito.

Fonte: Tuttosport
Го кажват ко иднто големо нешто. Комплетен средишен играч ненормално креативен демек. И Витсел ќе пристигнел исто во Јануари

Многу ме уби мечот со Лион, толку лош натпревар не можев ни во најлошите сништа да си помислам. Не знам, едноставно во Серија А се докажа дека можеме да играме против малите екипи без никава мака, но реално тоа не е доволно. Мора тимов да почне да продуцира некаква игра, не е во ред да се провлекуваме така млитаво. А има квалитетни играчи за да игра фудбал, едноставно не може да кажеме дека немаме фудбалери при ваков ростер. Не е идеалната постава, мораше да се зема играч од средината летото, ама и со овие играчи срамота е да немаме буквално ништо поврзано на теренот.

Се надевам дека почнале некакви активности на тренингот за подобрување, а исто се надевам дека што и да рекол Буфон некни во соблекувалната ќе има влијание врз играчите и нивниот однос на теренот.

14956411_1236727129734992_1653082571007912974_n.jpg

Јувентус е клубот со најголема заработувачка во Европа според парите добиени за натпреварувањата во организација на УЕФА во изминатите пет сезони.

Иначе лани бевме 3ти, зад Сити и Реал (мислам дека Реал беше)

Најмногу се должи тоа на неуспехот на другите Таљијански екипи во истите компетиции .. односно колку они повеќе тонат , толку повеќе пари за нас :gjavol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom