Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Пирло ме ежи на секоја слика кога ќе го видам од вечерва. Толку ми паѓа криво за него и Буфон, лелеее. :( :( :(:place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place::place:

буфон ќе има сигурно шанса, овој ќе бега за Америка..

Буфон и Пирло срцето ми го скршија.

Дечки не знам дали нешто не е во ред но се осеќам со полни гради, исто како првиот ден барем слично кога го видов АДП, повторно се заљубив не сум разочаран се осеќам како оние војниците од 300 кои знаеја дека ќе гинат и пак тргнаја во поход.

ОДЛИЧНИ ! ВИЕ СТЕ МОИ ДЕНЕШНИ ХЕРОИ РАГАЦИ И СЕКАКО И ВИЕ КОИ ПОСТИРАТЕ НА ФОРУМОТ ВИЕ СО КОИ ГО ПОМИНАВМЕ ПЕКОЛОТ ОВИЕ ГОДИНИ. Имавме недоразбирања и ќе ги имаме но дечки WE ARE BACK :)[DOUBLEPOST=1433643237][/DOUBLEPOST]https://www.facebook.com/bonuccileo19/videos/vb.349541065090597/1016901655021198/?type=2&theater

Последно уредено:
За квалитетот и способноста на противникот нема да зборувам, бидејќи се кажани и напоменати безброј пати. Барса е синоним за фудбал. За овој тим ќе има посебно зачувано место во историските книги.

Според мене не го извадивме максимумот во финалниот дуел. Посебно не откога израмнивме 1-1. Можеме подобро сигурен сум во тоа. Моето скромно мислење кое може да не го земете во предвид ако не ви се допаѓа укажува на неколку работи кои според мене малку ќе ни ги зголемеа шансите за успех. Првата работа се однесува на првиот дел кога играчите изгледаа изгубено и кога Лихштајнер на десната страна беше оставен сам да брани против Нејмар и плус Алба. Пишав на полувремето и стојам до тоа, дека Видал и Погба дефанзивно потфрлија 100% во првите 20 минути конкретно. Премногу беа меки во одбраната, со преголем респект за противникот. Ова општо за одбраната, додека пак Видал играше со запалена глава како мува без глава. Првиот гол беше апсолутно спречлив и меката одбрана кон Нејмар придонесе за истиот. Нејмар мораше да нападнет многу пожестоко кога ја прими топката.

Втората работа која ми падна на ум веднаш после израмнувачкиот гол беше: Дај да смениме во 3-5-2!! Мошне непопуларно, ама кога стигнавме до 1-1 сметам дека ќе беше добро да се покриеме со дефанзивец во централната одбрана. Барса е премногу квалитетна за рамноправно парирање кое се обидовме да го спроведеме после израмнувачкиот гол. Екстра дефанзивец ќе ја зголемеше гужвата и ќе ги намалеше приодите кон голот кои беа ширум отворени. И третата работа која исто така е мое скромно мислење е тоа што сметам оти Мората не смееше да го напушти теренот. Освен поради физички проблеми, дечкото мораше да остане до крај да се обиде. Многу ми е мило за него што прерасна во напаѓач спосбен да повлече топка и способен да реагира како класична деветка во одредени моменти.

Но што било поминало. Финалево ни дојде толку неочекувано што искрено не чувствувам преголемо разочарување. Малку нормален бес имав после натпреварот, ама со ладна глава лесно се увидува во каква положба бевме во однос на противникот. На крај краева секоја чест за протагонистите на теренот, барем се покажаа достојни да го носат црно-белиот дрес. Никој не покажа индиферентност и затоа ми е многу мило. За играчи како Буфон и Пирло нема што да споменувам посебно, ним не им се потребни трофеи за да се знае со каков квалитет, фудбалски и пред се човечки располагаат. Примери за секој и секого, директни показатели на квалитет и неговото долгорочно влијание.

И покрај се, на крајот се сведува на Fino alla fine...

Мене ич не ми е жал (добро за Пирло и Буфон - да), стигнавме до финале (не ни очекував), предтоа во полуфиналето ги тепавме Реал (тука ми е ептен кеиф) а против Барса во финале се обиде Јуве и не беше лош.

Супер ;)

Здравје догодина...

Првите 20 минути не утепаа, премногу меко влеговме, неколку пати една иста акција ни направија за 10 минути... топката кај Меси, и овој ја префрла кај Нејмар преку цел стадион, и нормално таму само Лихт го чува.

Нема врска, мислев дека ќе се чуствувам мизерно сабајлево, ама не е така... можеби затоа што конечно дочекав после сите тие сезони предходно, повторно да си го видам Јуве на врвот на Европа. Целта ова лето е да се засили тимот нормално, да се задржат клучните играчи, и да се донесат најдобрите младинци во Италија, со цел да се афирмираат како класа фудбалери. Верувам во Марота, и после синоќешниот натпревар, мислам дека свати што ни треба во тимот. Пари за трошење имаме, така да само напред.

Незнам само дали ќе си дочека Џиџи да игра барем уште едно финале, за него срцево ќе ми се распара :(

Првите 20 минути не утепаа, премногу меко влеговме, неколку пати една иста акција ни направија за 10 минути... топката кај Меси, и овој ја префрла кај Нејмар преку цел стадион, и нормално таму само Лихт го чува.

Нема врска, мислев дека ќе се чуствувам мизерно сабајлево, ама не е така... можеби затоа што конечно дочекав после сите тие сезони предходно, повторно да си го видам Јуве на врвот на Европа. Целта ова лето е да се засили тимот нормално, да се задржат клучните играчи, и да се донесат најдобрите младинци во Италија, со цел да се афирмираат како класа фудбалери. Верувам во Марота, и после синоќешниот натпревар, мислам дека свати што ни треба во тимот. Пари за трошење имаме, така да само напред.

Незнам само дали ќе си дочека Џиџи да игра барем уште едно финале, за него срцево ќе ми се распара :(

Marotta 'hopes Pirlo and Tevez stay'
By Football Italia staff

Beppe Marotta admits Andrea Pirlo and Carlos Tevez might’ve played their final games for Juventus, “but I hope not.”

The director spoke to Sky Sport Italia and Mediaset after the 3-1 Champions League Final defeat to Barcelona in Berlin.

“I compliment the squad and Coach Massimiliano Allegri, as this was the final act of an extraordinary season. We played with honour and credit against a very strong opponent.

“This group started a few years ago and reached the Champions League Final after four consecutive Scudetti. Next term we hope to do even better.”

Pirlo was in tears at the final whistle and some believe it could be goodbye ahead of a transfer to America’s MLS.

“I hope not,” said Marotta. “Andrea is an icon of Italian football and has become an icon of Juventus too. I think his tears are understandable for a player who gave us such strong emotions over the years and it’s only right he should feel those emotions too.

“Now the season is over, from tomorrow we will begin meetings with the players who are subject to transfer speculation.

“It’s not easy to replace Pirlo. We have some eclectic players like Claudio Marchisio, while Allegri is capable of finding other alternatives.

As you know, in midfield we are in contact with Sami Khedira and I cannot announce his arrival until it is made official after certain deadlines. He’ll boost an already more than satisfying midfield.”

Another who might be moving on this summer is Tevez, who made no secret of his desire to play for Boca Juniors again.

“The desire of the player is the predominant aspect in these situations, so we’ll talk to Tevez and see what he wants to do.

“I heard his agent’s comments, we have great respect for Tevez and want to keep him. We hope he wants to remain, but we must be prepared for anything.

“He has given so much to Juventus and I hope he can continue.”

However, when it comes to Paul Pogba, Marotta shut down the speculation sparked by agent Mino Raiola.

His position is different. Pogba has a multi-season contract, is growing year on year and we need quality players to improve the team.

“In this case, the desire of the club is predominant over that of the player. Our rapport is excellent, we don’t want to sell him, there are no negotiations and we have no intention of starting any.”

Тевез што ли беше тоа човече ??? :eek:, шутеви како дете или аматер, копиле едно :mad:

@DeviAngel па добро, малце е глупо сега да го прашуваат човекот за трансфери одма после изгубеното финале... ќе видиме наредниве денови, се ќе биде појасно. Пирло има големи шанси да замине во Америка, додека Тевез не верувам да не напушти.

Сепак требаат засилувања, и ослободување на некои фудбалери кои не се доволно квалитетни да го носат црно-белиот дрес

Добро се боревте (y), дури и ме изненадивте али не се може против Барса сепак. Знам како е, 2 пати во 3 години мојот тим губеше финале од Меси и џуџињата.

За мене Тевез беше најголемото разаочарување на финалето, па после Евра, Маркизио не беше којзнај што, другите играа како да им беше последен натпревар во нивните кариери секој чест

За мене Тевез беше најголемото разаочарување на финалето, па после Евра, Маркизио не беше којзнај што, другите играа како да им беше последен натпревар во нивните кариери секој чест
Маркизио пресече најпоќе топки и го имаше секаде на теренот O.o тој и ја пушти петата за голот на Мората, и според многу портали е главен кандидат за MoM.

Не знам изгледа освен тие 2-3 шутеви и тој на крај на натпреварот што беше многу опасен али го одбрани копилето, не учествавше во многу акции што можеа да бидат многу опасни-јас очекував многу повеќе од него отколку од Пирло и од Погба, сепак Тевез го немаше никаде кога ни беше најпотребно, јас се надевав ако се случеше чудо да победиме само тој ке беше причината за тоа, тука е разликата помеѓу легендарен играч и добар играч, легендарните играчи се на ниво кога најмногу е потребно

Една работа треба да ви е јасна НИКОЈ не изигра лошо во финалето, не барајте од играчите секоја утакмица да блескаат да ви се дига ку*рот едноставно финале е голем психолошки притисок и нормално премногу јак противник, за мене си остануваат сите херои од прв до последен Јуве нема што да се плаши имаме богато минато а на чека светла иднина...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom