Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Мислам дека не е во ред веднаш да му се пресуди на Бонучи, по една грешка. Минативе две сезони под Конте ги изигра брилијантно, и мислам дека на сите дефанзивци на светот може да му се случи да направи грешка. Порано ниту Монтеро, ниту Песото беа сметани за најдобри на својата позиција, и нив му се случуваше по некој кикс (особено на Монтеро :) ), па сепак беа нераскинлив дел од тимот, за сега секој за нив да има само убави зборови.

Воопшто не е една грешка, сети само колку беа првата и втората сезона(посебно првата, втората се оправи). Ама ајде, прва сезона, па сите му ги опростија, така и јас. Ама фактот останува дека Бонучи е киксер по природа. Спореди го со Киелини или Барзаљи, на пример. Едноставно има такви типови на играчи, што се добри дефанзивци, али се киксери. Според мене, Бонучи е таков. И факт е, дека на колку поважна утакмица кикснуваш, толку повеке ке го памтат тоа. Не дека утакмицава со Галата беше клучна за цела сезона(сега за сега), али ако(не дај боже) испаднеме од ЛШ за бод или два, баш оваа ке се покаже за клучна.

Друго е што воопшто не ми се допага тој филм што го форсира, дека е бјанконеро до коска, иде со навивачите да навива, незнам ти што...За освојувањето на 30тата титула постојано покажуваше со прстите 3, нели, ради 30тата титула. Тоа, заедно со навивањето, ми изгледа за лижење гз на навивачите и лугето од клубот, за да си ја осигура иднината тука. Да не помисли некој дека ова е ради грешката, не е, како што спомна и ти, неможе од една грешка да му се суди. Едноставно не ми се сфига вакво улижување.

Воопшто не е една грешка, сети само колку беа првата и втората сезона(посебно првата, втората се оправи). Ама ајде, прва сезона, па сите му ги опростија, така и јас. Ама фактот останува дека Бонучи е киксер по природа. Спореди го со Киелини или Барзаљи, на пример. Едноставно има такви типови на играчи, што се добри дефанзивци, али се киксери. Според мене, Бонучи е таков. И факт е, дека на колку поважна утакмица кикснуваш, толку повеке ке го памтат тоа. Не дека утакмицава со Галата беше клучна за цела сезона(сега за сега), али ако(не дај боже) испаднеме од ЛШ за бод или два, баш оваа ке се покаже за клучна.

Друго е што воопшто не ми се допага тој филм што го форсира, дека е бјанконеро до коска, иде со навивачите да навива, незнам ти што...За освојувањето на 30тата титула постојано покажуваше со прстите 3, нели, ради 30тата титула. Тоа, заедно со навивањето, ми изгледа за лижење гз на навивачите и лугето од клубот, за да си ја осигура иднината тука. Да не помисли некој дека ова е ради грешката, не е, како што спомна и ти, неможе од една грешка да му се суди. Едноставно не ми се сфига вакво улижување.

Момче, Бонучи е 3 пати поголем бјанконер од тебе. Не пишувај глупости само за да пишиш нешто.

Мислам дека не би постоел човек што толку би се замарал со Јувентус и би ги бодрел преку трибина на терен како и да е само за да лиже гз на управа и навивачи..ако не играше добро и не се покажуваше на тренинзи мислиш Конте ќе го држи во прв тим, знаеш каков тренер е и колку бара од играчите..

Дајте бе Падоин нека игра наместо Исла во недела, да не се заебаваме, барем знам дека дава колку што може, не оној глупав чилеанец...
ef1a6aea6779e0c83fc7a5b92a39607a.jpg

:D

Пријателе не заебавај. Прифаќам да се критикуваат играчите, всушност тоа е поентата и јас мислам дека Бонучи е киксер, ама исто и прерасна во многу квалитетен играч за кој според мене мора да има место во овој тим на Јувентус. Но да велиш дека глуми или им го лиже газот на управата и навивачите за да си осигура иднина во клубот (n). Не е можно да успееш да глумиш такво нешто, треба човек да не си, туку од челик да си направен. Желбата за игра и натпревар на Бонучи му се гледа во очите, му се гледа во залагањето и каењето кога ќе згреши. Тоа не може да се одглуми.

Нека проба Исла да му се лижи на трибина на навивачите па ќе видиме што ќе му се случи. Бонучи едноставно има таква ѕвезда, му се случуваат глупи грешки и автоголови(Оскар и Инлер) но има срце за 5мина. Минатата сезона според мене беше подобар од Киелини исто и оваа до утакмицата со Галатасарај.

И сепак не сме фб дечишта на форумов да го величаме за утакмицата со Лацио а сега да го плукаме.

Пријателе не заебавај. Прифаќам да се критикуваат играчите, всушност тоа е поентата и јас мислам дека Бонучи е киксер, ама исто и прерасна во многу квалитетен играч за кој според мене мора да има место во овој тим на Јувентус. Но да велиш дека глуми или им го лиже газот на управата и навивачите за да си осигура иднина во клубот (n). Не е можно да успееш да глумиш такво нешто, треба човек да не си, туку од челик да си направен. Желбата за игра и натпревар на Бонучи му се гледа во очите, му се гледа во залагањето и каењето кога ќе згреши. Тоа не може да се одглуми.

Многу си наивен ако мислиш така. Колку само можат парите и славата да му удрат во глава на човека, па не само ова, туку многу поголеми работи може да се одглумат.
Веројатно на повекето тука, ако не и на сите, не им се допага ова мое мислење ама јас сее држам до тоа. Едноставно претерано ми е тоа зближување со навивачите и форсирање на таа ''црно-бела крв'', ако може така да се каже, што ја поседува Бонучи. Можам да набројам барем 10 играчи од овој тим што повеке се залагаат од него и душа даваат, па немора да значи дека утре да стигне некоја подобра понуда(од било каков аспект, финансиски, играчки...) нема да ја прифатат и доживотно ке останат.

Немам ништо против Бонучи, јас искрено се надевам дека ке остане во Јуве и дека ке се претвори во врвен дефанзивец, ама немора толку да се форсира и експонира, добар си е на теренот, немора да глуми навивач.
--- надополнето: 5 октомври 2013 во 15:30 ---
Нека проба Исла да му се лижи на трибина на навивачите па ќе видиме што ќе му се случи. Бонучи едноставно има таква ѕвезда, му се случуваат глупи грешки и автоголови(Оскар и Инлер) но има срце за 5мина. Минатата сезона според мене беше подобар од Киелини исто и оваа до утакмицата со Галатасарај.

И сепак не сме фб дечишта на форумов да го величаме за утакмицата со Лацио а сега да го плукаме.

Не сме, нормално, затоа и спомнав дека ова што го пишав не е ради грешката.
Едноставно тоа е моето мислење :)
--- надополнето: 5 октомври 2013 во 15:32 ---
Момче, Бонучи е 3 пати поголем бјанконер од тебе. Не пишувај глупости само за да пишиш нешто.

А од кај знаеш ти јас колкав бјанконер сум? Немора ни ти да пишуваш глупости само колку за да пишеш нешто.

Добро Бонучи прај киксој то е точно, ама изгледа киксојте на Киелини никој не ги забележва и како скоро сите офсајд стапици пропаѓаат поради него...

тоа е не бев во можности да се приклучам и одма пага подниво дискусијата тука се колку толку можам ке се упалувам поише да развиам некоја поквалитетна дискусија

А од кај знаеш ти јас колкав бјанконер сум? Немора ни ти да пишуваш глупости само колку за да пишеш нешто.

Што мислиш, зошто не ти реков дека си помал бјанконер од Исла? Немој да се споредуваш со Бонучи, дечкото има многу пати покажано колку го сака Јувентус. Ни ти, никој на форумов и никој на светов не можи да ме убеди дека Бонучи го глуми тоа. спортски поздрав.

Како можете уште да го окарактеризирате првиот гол на Оскар лани како кикс на Бонучи не ми е јасно o_O

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom