Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Не брат, кога го гледав натпреварот ми беше чудно што се буните, ама јбг, ТВ е, бидна и помина, мислев дека откако ќе ја видите снимката ќе се приберете. Страшна работа човек да гледа снимка, слики, на кои се гледа јасно како ден, дека голманот прво добива удар, па после следи шутот, и да се измислуваат „квази правила“: дали било намерно или ненамерно, дали голманот скокнал па се удрил во раката на Тони, па закаснил во скокот... мислам, смешно е, среќа што не ве читаат многу.

Најинтересно е што правилото е многу просто и сите го знаат, не треба да се правиме стручњаци, не дискутираме за ништо сложено.

Ако е за интерашот во нас, ќе им запнувавме на Миланезите за „офсајдот“ од минатото коло. ЈБГ, сакав да биде офсајд, макар и 10cm. Изгледаше како офсајд и можев да јадам бурек колку сакам. Ама ја земав сликата, ја ставив на фотошоп, ја зумирав, и ставив линија, и погоди што: не е офсајд!

И си ќутам. Зошто срамота е едно да гледам, а друго да тврдам. Најлошо од се е што, може ќе излажам некој Миланез, ама зошто да се лажам самиот себе?
ЗА поразот на Јуве не сакам да зборувам воопшто незнам дали и има што да се збори...сакам да се надоврзам дека Милан и последнава утакмица си дадоа гол од офсајд мислм дека беше Пато со голот за 3-3...инаку тоа на Стрсер личеше на офсајд а ти викаш дека не било но дали добро си ја поставил линијата...

Абе добро се гледа дека судиите им помагаат на Интер и Милан а за Јуве секогаш се 0...:tapp:

За Интер не сум баш сигурен ама за Милан апла се гледа и освен што помогаат директно им помагаат индирикетно со тоа што нас не ни помгаат нив уште полесно им е...

Дај кажете ми дека 100% ќе дојдат Јуве во Београд и да не се нервирам многу.

ЗА поразот на Јуве не сакам да зборувам воопшто незнам дали и има што да се збори...сакам да се надоврзам дека Милан и последнава утакмица си дадоа гол од офсајд мислм дека беше Пато со голот за 3-3...инаку тоа на Стрсер личеше на офсајд а ти викаш дека не било но дали добро си ја поставил линијата...
Не беше, ти викам, ептен беа во линија. Иако за такви офсајди не треба ни да се расправаме зошто не е лесно ни за судијата. Ако веќе пуштат некого од метар офсајд да даде гол, тоа е друга работа.

Мислам дека оваа година судењето е подобро барем кога се однесува до најголемите три екипи. Не може да нема грешки ама горе долу е балансирано. Јас немам поплаки на судењето за Милан, имаше неколку сомнителни ситуации, колку што имаа и другите. Камо да е секогаш вака. Интер има многу подобро судење од лани, иако резултатот ни е мизерен. За Јувентус не коментирам, освен за вчерашната пошто ја гледав и дека настанаа дискусии.

Со вчерашниот меч против Наполи и официјално заврши првата полусезона на нашиот Јуве,колку е успешна оценете сами.

Еве еден интересен податок што го најдов на Тутојуве,а тоа е дека со Ферара во првата полусезона Јувентус имал 33 поени и се наоѓал на 3 место,а со Дел Нери во истиов период имаме 31 поен и се наоѓаме на 6 место(т.е 7 ако се земе предвид тоа што Интер има 2 натпревари помалце).Со Ферара Јуве има дадено 32,а примено 25 голови,а со Дел Нери има дадено 33,а примено 24.

Така да овој Јувентус е тука негде по квалитет со оној на Ферара од ПРВАТА ПОЛУСЕЗОНА.Разликата е тоа што Серија А оваа година е поконкурентна од минатата па се наоѓаме нешто подоле на табела.:toe:

^ за разлика од Ферара, Дел Нери ја почна сезоната со депримиран тим кој штотоку доживеал дебакал. Дел Нери игра со комплетно нов тим (12 нови играчи). Има голема разлика, така да овие споредби што ги прават не ми се баш логични.

Со вчерашниот меч против Наполи и официјално заврши првата полусезона на нашиот Јуве,колку е успешна оценете сами.

Еве еден интересен податок што го најдов на Тутојуве,а тоа е дека со Ферара во првата полусезона Јувентус имал 33 поени и се наоѓал на 3 место,а со Дел Нери во истиов период имаме 31 поен и се наоѓаме на 6 место(т.е 7 ако се земе предвид тоа што Интер има 2 натпревари помалце).Со Ферара Јуве има дадено 32,а примено 25 голови,а со Дел Нери има дадено 33,а примено 24.

Така да овој Јувентус е тука негде по квалитет со оној на Ферара од ПРВАТА ПОЛУСЕЗОНА.Разликата е тоа што Серија А оваа година е поконкурентна од минатата па се наоѓаме нешто подоле на табела.:toe:

хахаха значи му ги рачунаш на интер победени и двете заостанати,така на јувенус кога ке треба да тепа да тепа ке ти испадне 1 место .

--- надополнето ---

^ за разлика од Ферара, Дел Нери ја почна сезоната со депримиран тим кој штотоку доживеал дебакал. Дел Нери игра со комплетно нов тим (12 нови играчи). Има голема разлика, така да овие споредби што ги прават не ми се баш логични.

плаче јувентус за легендарен тренер ангелоти ке си замине од челзи изгледа па би било добро да го земеме или пак да се врати капело . Со јак тренер се освојуваат многу работи едноставно и тј самиот мноуг делува врз екипата .
Дргуго што сакам да го кажа е тоа дека на јувентус за првите позиции му требаат големи имиња а не како џенова ,лацио да се бориме за некојси слаби играчи . Торес 35 милиона евр +амаури бејл 25 милиона и деен бек глен џонсон 15 милиона 75 милиона евра ете ти многу јак состав .
п.с му стана јасно и на агели дека му требаат звезди .Видовме и самите дека роналдо го земаа ефтино реал мадрид како прво од дресови го извадиле .

имам еден цитат од Моџи и целосно го поддржвам за оваја изјава:
"Revolucija nije bila potrebna. Umjesto da kupujete 12 ili 13 prosječnih igrača, trebalo se kupiti 3 ili 4 šampiona i to je to."

Јас колку и да го плукав Дел Нери сезонава за некои негови потези во текот на мечевите, категорично сум против негова смена и носење на нов тренер. Со таков евентуален потег на управата ни се заканува ланското сценарио и повторно играње во ЛЕ. Блекот мора по секоја цена да ја заврши сезоната на клупата на Јуве и со оглед на тимот кој го има на располагање, верувам дека ќе има капацитет да ја достигне целта која му е поставена пред сезонава а тоа е пласман во ЛШ. Тоа што ние тука си правиме филмови и Бајрам на умот дека ќе освоиме титула, тоа си е наш проблем.

П.С. Лесна му земја на братот на Дел Нери.

според мене проблемот за слабите резултати на Јуве е следниов кој ке го искажам низ прост пример:
дете од 5 години знае дека Амаури и Тони се најголеми дрва па комотно можете да замислите односно да создатете слика за мислењето на нивните соиграчи (знаеме сите дека со статичен напад играта е лежерна и несврзана)па оттааму е оваа демотивираност кај играчите.
Добрите резултати јуве ги постигна благодарение на Ква Ква и индивидуалните потези на ДелПиеро подржани од красич и пепе односно мело аквилани и маркизио.
Заклучок: Тимот е помотивиран кога во нападот ако најистурени ги има Ква ква и делперо бидејки тие знаат да играат со топка тимот и досега примаше голови но и даваше благодарение на нив .Лука тони и амаури незнаат да ги проиграат пепе и красич што не претставуваше проблем кај Ква КВа и дел пиеро ТОКМУ ОВА Е ГЛАВНАТА ПРИЧИНА.

Тоа е едно од најстарите и најмногу спомнувани правила по ТВ преноси, нема некој што следи фудбал а да не знае. Тоа што вие се обидувате да го редефинирате е ок, ама нема да се промени.
Нема везе изглеа не важи тоа правило кога игра Јуве али не мислам да се замарам со нив, јас само дадов мое мислење т.е. им го појаснив правилото за голманот па сеа они како сакаат нека викаат нивно си е :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom