Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Eko1
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
За утре не ме интересира кој ќе почне да игра, ме интересира само јуве да победат.

Иначе слушам дека и Интер местеле натпревари ланското првенство

За утре не ме интересира кој ќе почне да игра, ме интересира само јуве да победат.

Иначе слушам дека и Интер местеле натпревари ланското првенство
Se dodeka informacijata e prenesena od goal.com ne veruvam deka ima ni 1% vistina za bilo sto, pa i za ova. Seti se samo na natpisite deka Messi ke dosol vo Juve i se ke ti bide jasno.

Se dodeka informacijata e prenesena od goal.com ne veruvam deka ima ni 1% vistina za bilo sto, pa i za ova. Seti se samo na natpisite deka Messi ke dosol vo Juve i se ke ti bide jasno.

Информацијата не е пренесена само од goal.com, ја имаше и во многу други медиуми, но јас сепак сеуште не верувам дека е сигурна имаше и во минатото вакви нештам, но ова не значи дека не се сомевам во прлавите работи на Интер.

During the summer of Calciopoli, the Italian newspapers reported a great deal of hearsay, which has been difficult to alter in people’s mind. It’s easier to believe that your team lost because the opponent cheated. Not many are aware of what went on behind the scenes, nor of the fact that Juve was proven innocent in a civil court after the scandal. Does the proud Interistas know the part their club played?
Inter president Massimo Moratti convinced important shareholder and lifelong Interista, Tronchetti – chairman at Telecom Italia and TIM – to illegally record conversations with rival delegates that were to be handed over to Moratti. Tronchetti’s tyre company, Pirelli also happens to be Inter’s main sponsor.

http://www.telecomitalia.it/TIPortal...ation_2006.pdf
интересни имиња има - морати, претседател на интер, тронкети, сопственик на пирели-спонзорот на интер
уште едно интересно име, Guido Rossi кој беше прв човек на FIGC во времето на калчополи, и откако јувентус беше пратен во втора лига Guido Rossi е назначен за chairman на италијанскиот телеком. . . чудно

факти дека позади калчополи стојат првите луѓе на интер кои исто така се меѓу првите луѓе во италјанскиот телеком од каде потекнуваат главните ,,докази".

http://www.channel4.com/sport/footba...ia/jan30v.html

епа јас викав дека интер уствари не местел натпревари! интер го намести местењето:toe:

ako ne pocne da igra jakinta od prvata minuta ke mi se odgleda utakmicata mora da pocne da igra bar ednas od srce igra za juve:toe:

Прва работа..Јас лично не сум како што беа некои од фановите на Интер пред Калчополи за секој свој неуспех на тимот да стигни до Скудетото, да го обвинувам противникот дека местел, дека нечесно играл, дека поткупувал Судии..
Втора работа.. Ако местел Интер, ГАРАНТИРАМ дека ќе излези тоа на површина, како што излезе со Моџи... Правдата излегува на виделина, кога тогаш ќе си се наместат коцкичките како што треба и после тоа ќе го видиме распоредот, и реалноста каква била..
Трета работа: Јас не сум незадоволен од постигнувањата на Јувентус, напротив се гордеам..Да беше некој друг тим, да претрпеше онакви удари какви што претрпе Јувентус, сигурен сум дека немаше онолку брзо да се врати од мртвите, но секој за себе..Годинава сме квалитетни, нашата игра е на повисоко ниво од минатата сезона, има уште цела полусезона за играње, и има време, само не треба да се откажуваме...

Прва работа..Јас лично не сум како што беа некои од фановите на Интер пред Калчополи за секој свој неуспех на тимот да стигни до Скудетото, да го обвинувам противникот дека местел, дека нечесно играл, дека поткупувал Судии..
Втора работа.. Ако местел Интер, ГАРАНТИРАМ дека ќе излези тоа на површина, како што излезе со Моџи... Правдата излегува на виделина, кога тогаш ќе си се наместат коцкичките како што треба и после тоа ќе го видиме распоредот, и реалноста каква била..
Трета работа: Јас не сум незадоволен од постигнувањата на Јувентус, напротив се гордеам..Да беше некој друг тим, да претрпеше онакви удари какви што претрпе Јувентус, сигурен сум дека немаше онолку брзо да се врати од мртвите, но секој за себе..Годинава сме квалитетни, нашата игра е на повисоко ниво од минатата сезона, има уште цела полусезона за играње, и има време, само не треба да се откажуваме...
Брат кој спомнал откажување такво нешто не треба да ни дојде на памет ни на нас ни на 11 момците што треба срцето да го остават на терен вечер:wink:

Интерр нејкам збор за них бе ГЛУПАЦИ!!

Вечер ке биде интересно, не треба да се подценува Каљари кој на Интер му направи големо изненадување но сепак треба малку поконцентрирано да дадеме 1-2 гола и да ја земиме утакмицата, за составот некој викат Алекс да биде на клупа НЕ НЕ, подобро по мое Алекс-Давид па после Давид секако ке излезе ке флезе Амаури тоа ке биде и на Раниери по се изгледа како што го знаеме сите. Пааа ке видиме вечер со среќа момци и очекуваме ДОБРА И УБЕДЛИВА ПОБЕДА!

АБЕ ШТО СТАНА СО КАМОРАНЕЗИ КОГА КЕ СЕ ВРАТИ !?!?!?!?

Само победа. На друго не ни сакам да помислам. :wink:

Иначе ке излезе на виделина и вистината за тие местенки на Интер само до крај да го истераат случајот.

Мене не ми се верува дека Трезеге ќе почни од првата минута, долго време беше надвор од терените и сеуште не е спремен за да игра од прва минута. Јас мислам дека Алекс-Амаури ќе биди напаѓачкото дуо на вечерашниот натпревар.
И да, очекувам лесна победа вечер.

Isto kako sto dojde vremeto Udinese da ja prekine svojata gubitnicka serija tokmu so Juve, vreme e Juve da i stavi kraj na pobednickata serija na Cagliari. Zatoa vecer koj i da igra ocekuvam 3 boda i nisto pomalku od toa.

вечер со добра сигурна игра во одбраната би требало да тепаме , мислам фаворити сме ако на Каљари не ги тепаме тогаш да се откажеме од Скудетото:toe::toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom