Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Eko1
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Јакинта многу пати ја има докажано својата лојалност кон Јувентус, и тоа треба да се цени, со тоа што Раниери треба да му укаже поголема шанса!! Вчера постигна гол, од пенал, ама нема врска.. Јас мислам дека треба да му се даде шанса и сигурен сум дека ќе ја искористи и дека ќе си ги докаже своите способности!

Јакинта и порано покажуваше лојалност кон Јуве,покажувше дека го сака клубот. Мислам дека треба да остане а и доста пати е џокер на клаудио.

Јакинта и порано покажуваше лојалност кон Јуве,покажувше дека го сака клубот. Мислам дека треба да остане а и доста пати е џокер на клаудио.
Лани беше џокер, ама годинава ретко влегува и како џокер..Скоро 90% од натпреварите што ги игра ги игра на максимално мотивирано ниво, и неговото присуство е позитивно за тимот (дуелот со Бате Борисов)...Треба да добие повеќе шанса за игра, токму во време кога Јуве има мал пад на концентрација, и мислам дека Јакинта ќе експлодира, само да добие врзани два натпревари на терен! 100% сум сигурен за ова!

Лани беше џокер, ама годинава ретко влегува и како џокер..Скоро 90% од натпреварите што ги игра ги игра на максимално мотивирано ниво, и неговото присуство е позитивно за тимот (дуелот со Бате Борисов)...Треба да добие повеќе шанса за игра, токму во време кога Јуве има мал пад на концентрација, и мислам дека Јакинта ќе експлодира, само да добие врзани два натпревари на терен! 100% сум сигурен за ова!

Се сомневам дека ќе ги добие тие 2 натпревари по ред, а сега и Трезеге се врати такашто тешко...

Се сомневам дека ќе ги добие тие 2 натпревари по ред, а сега и Трезеге се врати такашто тешко...
Јас реков ако ги добие, а со сегашната ситуација во Јувентус, тоа е малку тешко, но што знаеш..Можеби тој ќе биде пресвртот кон подобра игра, и може ќе успее да го разубеди Раниери дека ќе направи прогрес!! Лани постигна 9 гола, неколку од нив беа одлучувачки за бодовите ( Рома, Удинезе ), повеќето од нив ги даде кога влезе како резерва во натпреварот и така да мислам дека заслужува..Амаури од новава година па наваму неколку натпревари нема постигнато гол, и може да му се даде шанса на Јакинта барем по едно полувреме во натпревар да покажи што знае!

Без сомнение Јакинта треба да добива повеќе шанса посебно сега кога гледам ни Амаури ни Дел Пиеро не се во формата во која беа и во која сне навикнати а ги гледаме. Но Раниери се запнал во едни па исти играчи и не му текнува да смени нешто.

Дел Пиеро ќе игра сигурно,а Амаури мора малце да одмара,не може цело време он да биде прв тим,Јакинта би требало да игра прв тим а Трезе не знам ,он ќе биде резерва изглеа,мора да праи измени Раниери,оваа утакмица со Удине треба да се заборави,ако тепаат со Каљари ќе се заборави поразот,битно е наредната да ја тепаме,

Дел Пиеро ќе игра сигурно,а Амаури мора малце да одмара,не може цело време он да биде прв тим,Јакинта би требало да игра прв тим а Трезе не знам ,он ќе биде резерва изглеа,мора да праи измени Раниери,оваа утакмица со Удине треба да се заборави,ако тепаат со Каљари ќе се заборави поразот,битно е наредната да ја тепаме,
Се сложувам..Мора да му се даде шанса на Јакинта, зошто стварно ми е грев да го гледам закотвен на клупа постојано! Амаури изигра постојано на сите мечеви и редно е малку да одмори и тој, а Трезеге не очекувам и те како да стартува на наредниот меч, зошто имаше доолга пауза, па единствено мислам дека ќе влези од клупата.. Од друга страна, Дел Пиеро чувствуваше болки во рамото и мислам дека треба и тој да одмори малку, па ништо чудно да ги видиме Амаури - Јакинта, или Џовинко - Амаури! Вториов пар мислам дека повеќе би се снашол, зошто Јакинта и Амаури се физички слични и преферираат сличен начин на игра..Така да, останува да видиме!

Се сложувам..Мора да му се даде шанса на Јакинта, зошто стварно ми е грев да го гледам закотвен на клупа постојано! Амаури изигра постојано на сите мечеви и редно е малку да одмори и тој, а Трезеге не очекувам и те како да стартува на наредниот меч, зошто имаше доолга пауза, па единствено мислам дека ќе влези од клупата.. Од друга страна, Дел Пиеро чувствуваше болки во рамото и мислам дека треба и тој да одмори малку, па ништо чудно да ги видиме Амаури - Јакинта, или Џовинко - Амаури! Вториов пар мислам дека повеќе би се снашол, зошто Јакинта и Амаури се физички слични и преферираат сличен начин на игра..Така да, останува да видиме!
Не мислам така Јуве без Дел Пиеро не е тој Јуве нема никаква игра затоа мислам дека треба да игра чистмо само заради креативност ништо повеке.:toe:

ja mislamd eka mora da igra kapitenot.bez nego nema nekako elan u ekipata.samo on kako pojava e dovolen motiv za celata ekipa posebno za Giovinco koj mnogu se pali koa ke igra so del piero u + smisla se razbira.:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Del Piero iako e vo poodminati godini im pokazuva na site kako se igra so srce i kako se branat boite na klubot. Jas stvarno ne gledam kako Juve ke najde negova dosledna zamena po negovoto zaminuvanje vo penzija i toa mnogu me plasi. Sega vo momentov imaat nekolku mladi igraci, a sepak koga ne igra il capitano igrata ne e taa kako sto treba da bide. Mozebi Giovinco bi trebalo da bide negov naslednik ama do sega ne me ubedil vo toa. Vo poranesnite postovi zborev deka treba da mu se dade sansa koja toj ja dobi i ne ja iskoristi najdobro. Se gleda deka mu nedostasuva duel igra, poveke sila itn. Ednostavno premnogu e siten i ne znam dali bi mozel da bide lider na Juve vo idnina. Daj boze da gresam.

Del Piero iako e vo poodminati godini im pokazuva na site kako se igra so srce i kako se branat boite na klubot. Jas stvarno ne gledam kako Juve ke najde negova dosledna zamena po negovoto zaminuvanje vo penzija i toa mnogu me plasi. Sega vo momentov imaat nekolku mladi igraci, a sepak koga ne igra il capitano igrata ne e taa kako sto treba da bide. Mozebi Giovinco bi trebalo da bide negov naslednik ama do sega ne me ubedil vo toa. Vo poranesnite postovi zborev deka treba da mu se dade sansa koja toj ja dobi i ne ja iskoristi najdobro. Se gleda deka mu nedostasuva duel igra, poveke sila itn. Ednostavno premnogu e siten i ne znam dali bi mozel da bide lider na Juve vo idnina. Daj boze da gresam.
и порано сум кажал, мислам дека џовинко е тип на играч за лево крило, како меси во барса, само му фали сила за дуел игра, ама и меси го имаше истиот проблем на почетокот па денес е најдобар играч во светот, и нормално џовинко мора да добива поголема минутажа, со удинезе мислам дека му беше само трет настап од почеток.

Далеку е Џовинко од наследник на Дел Пиеро, да бидеме реални во ова.

Grande Giorgio Chiellini:wink:

Grande Giorgio Chiellini:wink:
Точно..Џорџо Киелини е тип на играч кој има доста адреналин во себе и може да придонесува за тимот, моментално е еден од најдобрите дефанзивци во Европа, а како иде времето уште толку ќе се усовршува, и природно би ја наследил капитенската лента после Дел Пиеро и Буфон!Од друга страна го имаме Џовинко, кој мислам дека со тек на време се повеќе и повеќе ќе се усовршува..Зошто Дел Пиеро сигурно не дојде од Падова на онакво ниво какво што е сега, она што го има постигнато го има со труд и пот, нешто што му претстои на Џовинко, и верувам дека ќе го исполни тоа..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom