- Член од
- 11 јули 2008
- Мислења
- 4.853
- Поени од реакции
- 4.088
Интересна изјава на Трезеге во пресрет на дуелот со Каљари:
Од далку се гледа човек кој игра со срце за својот клуб, на кого му е поважен тимот и разултатите на тимот од се останато. На почетокот на сезоната Буфон кажа дека на останатите фудбалери кои не се залагале доволно им пуштил цд-иња со игрите на Трезеге за да им покаже како се игра си срце за својот клуб. Трезеге е пример за останатите во како треба да се однесува секој фудбалер и како на секој треба тимот да му биде поважен е се останато...
'Се враќам на олимпискиот стадион после 4 месеци...Не знам дали сум подготвен да играм цели 90 минути во оваа фаза, меѓутоа мило ми што што влегов во игра против Удинезе. Дали би ми годело ако играме со три шпица, во тандем со Амаури и Дел Пиеро? Море јас би играл и во одбраната само за да влезам во игра..'[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]“I will be returning to the Stadio Olimpico after four months,” Trezeguet said in Tuttosport.
“I don't know whether I have the legs to play 90 minutes at this stage, but I'm glad I got to play against Udinese.[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]
“Would I enjoy a trident with Amauri and Alessandro Del Piero? I would play in defence to get on the pitch.[/FONT]
Од далку се гледа човек кој игра со срце за својот клуб, на кого му е поважен тимот и разултатите на тимот од се останато. На почетокот на сезоната Буфон кажа дека на останатите фудбалери кои не се залагале доволно им пуштил цд-иња со игрите на Трезеге за да им покаже како се игра си срце за својот клуб. Трезеге е пример за останатите во како треба да се однесува секој фудбалер и како на секој треба тимот да му биде поважен е се останато...