Фан Клуб: Интер

Пази како се демантираш, викаш дека политиката на клубот била да носи млади играчи и преку нив настојувале да заштедат и да остварат профит, а после тоа викаш носеле СКАПИ и непроверени играчи. Ова у старт ти е грешка, Интер не ги купи Марио и Барбоса за да заработи на нив, него за да бидат носители на тимот и да успеат во иднина.

Друга работа, Сунинг продолжиле да трошат пари на просеци... И ова ти е грешка, ај еве освен Марио и Барбоса кои како што рековме се панични трансфери, ти објаснив погоре зошто, кои други играчи ги купија Сунинг а се просеци и преплатени и не му помогнале на тимов? Значи зборувам стрикно за Сунинг, не ми вади трансфери од претходно. Ако не сакаш да се мачиш јас ќе ти одговорам, НУЛА такви трансфери има, едино можеби Весино го преплатија ама ете бар го даде тој смрдливиот гол против Лацио во последното коло. :)

Габриел+Кондо+Марио = Роналдо
Не ме интересира за што ги носеле, за таков профил на фудбалери беа прескапи. Замисли Кондо поскап од Наинголан! НЕ, извини![DOUBLEPOST=1532263260][/DOUBLEPOST]Еве ти велам дај од корен да ја фатиме работава, да видиш од кога се носат просеци во тимов...

Последно уредено:
Габриел+Кондо+Марио = Роналдо
Не ме интересира за што ги носеле, за таков профил на фудбалери беа прескапи. Замисли Кондо поскап од Наинголан! НЕ, извини!
Кондогбија не беше донесен од Сунинг, те прашав кои трансфери ги згрешиле Сунинг па што имаш став дека продолжиле да трупаат просеци и да преплаќаат играчи. Јас баш мислам дека го прават спротивното, гледаш зимоска сакаа Пасторе да го донесат, ПСЖ бараше некои нереални работи, 10м плус од нормалната цена ако не се лажам и нашиве не се насанкаа. Е да беше тоа во ерата на Тохир или Морати ќе го земеа и ќе ги дадеа тие 10+ милиони и ќе го заглавеа тимот во долгови. Истото веројатно е и со Малколм, едноставно има на пазарот некој што нуди повеќе од нас и тоа е тоа.

Е баш за овој хејт ти зборам на тебе и на другите, гледаш дека без основа хејташ и немаш доволно аргументи? :)

Берзерк немаме пари да купуваме готов производ моментално, ќе дојде време и за тоа. Пеја сфати, ти уште не си сфатил. Бог да чува.
Потрагично е што има уште навивачи на Ливерпул што не сфатија зошто ФСГ некогаш работеле така, зошто сега работат вака и пази, сеуште има навивачи кои викаат дека ФСГ не се добри сопственици, не инвестирале :D

Ајде да ја фатиме работава од корен, ајде да опсервираме уште од времето на Ботовци и Мвиловци...
Оваа политика бележи почеток уште од тоа време, а Сунинг само ја продолжија уместо да изјават "дечки смирете се, нема да трошиме неколку сезони ќе штедиме за да ви овозможиме нешто поголемо и поветувачко, стрпете се". А тие што направија, буџетот го трошеа на куп просеци и повторно ги имаа проблемите со ФФП.
Само кој да го сфати ова...
Ќе штедиме 3-4 сезони, ќе го купиме Роналдо и ќе го пуштиме да игра со просечни соиграчи? А што ќе правиме тие 3-4 сезони со моменталните играчи во лига кога конкурентите континуирано се зајакнуваат?

Градењето на екипата се прави постепено, оваа сезона ќе одбереш позиција на која ќе донесеш играч кој е подобар од тој што веќе играл таму. Наредната друг играч на друга позиција се додека не дојдеш до некое прифатливо компетитивно ниво на екипата (вклучувајки и клупа со резерви). Тек потоа можеш да размислуваш за трошење на поголем дел од буџетот на само еден играч, во контекст на муабетот на Роналдо на пример.

@Peja989 @Stefan-kobe

Сфаќам јас се што се случува и на што целите.Реков 100пати дека ова е добро на долг рок.
Знаете кога ќе бидам задоволен?Кога ќе имаме тим што без проблем ќе обезбеди 3-4то место,па потоа можам да почекам неколку години за да можеме да купуваме такви проверени играчи од по 80 милиони.А сеа моментално ние сме на делба на тоа 4то место,за кое што ќе треба и вгодина да се стегаме.
Што ќе биде на крајот доколку не се дозасилиме како што треба,и да извисиме в година надвор од топ 4?А тоа не е баш не реално.Ние минатата година ЕДВАЈ го фативме тоа 4то место, со скрос среќна околност.Сеа доколку не се дозасилиме како што треба,тимов ќе го има истиот квалитет како и лани.Ги нема Рафиња и Кансело а ги има Наинголан и Вршаљко.Не гледам јас овде некое си значајно појачување.Да се земат крило + средишен играч(Видал и крило) би било задоволително.8/10 како што рече и Иосоно.
И сеа за муабетот од погоре.Доколку не се засилиме како што треба,огромни се шансите да иозвисиме за 4то место.Поготово што ќе играме и ЛШ.Ние лани едвај фативме 4то во последни 10мин и тоа што не игравме ЛШ.
Со не фаќање на топ 4,тимот оди 5 чекори назад.И ајде после тоа пак од почеток.Стандард приказна за нас.Може и ќе избориме топ 4,ама ова ти е веќе лото.Преголем е влогот за да ризикуваме и да се тресеме ко лани.Е ова сето може да се прескокни со превземање на мал ризик и фрлено некое евро плус.И ќе бидеме сигурно во топ 4.Потоа нема да ми е проблем мене доколку наредни 2-3 сезони бидеме сигурни на 3-4то место со што ќе се познава од месечина дека одеме напред и дека за неколку години ќе бидеме стабилни и ќе може да си дозволуваме да земаме јаки играчи и да се мешаме за титулата.

Епа да де брат, тоа викам и јас, истото како и ти само што не кукам на сеуште незавршен трансфер преоден рок. Искрено според мене имаме посилна екипа од лани, Наинголан е огромен апгрејд за тимов, Мартинез исто мислам дека ќе биде едно 500 000 пати подобар од Едер слепецот, Де Фрај е супер играч, Азамоа не е класа ама е преискусен и ќе врши работа на лев бек каде лани Сантон скапаницата играше. Е сеа уште да го земат Врсаљко и Видал и би било одлично и реално не би требало да имаме проблеми за топ 4 со оглед на тоа дека Рома значително ослабна а и од Лацио сме каде каде појаки. Друга ствар, тимов сезонава треба да биде и позрел, ќе играат и ЛШ, лани го добија тоа што го посакуваа, значи по секоја можна логика би требало напред да одиме.

Кондогбија не беше донесен од Сунинг, те прашав кои трансфери ги згрешиле Сунинг па што имаш став дека продолжиле да трупаат просеци и да преплаќаат играчи. Јас баш мислам дека го прават спротивното, гледаш зимоска сакаа Пасторе да го донесат, ПСЖ бараше некои нереални работи, 10м плус од нормалната цена ако не се лажам и нашиве не се насанкаа. Е да беше тоа во ерата на Тохир или Морати ќе го земеа и ќе ги дадеа тие 10+ милиони и ќе го заглавеа тимот во долгови. Истото веројатно е и со Малколм, едноставно има на пазарот некој што нуди повеќе од нас и тоа е тоа.

Е баш за овој хејт ти зборам на тебе и на другите, гледаш дека без основа хејташ и немаш доволно аргументи? :)

Преку целиот мој пост ти само Сунинг го пронајде како подложен на критика? Сунинг беа само спомнати, инаку целиот хејт беше трансфер политиката неколку години генерално ВКЛУЧИТЕЛНО И НЕКОЛКУГОДИШНАТА ПОЛИТИКА НА ТОХИР! Или сеа ќе негираш дека не си поддржувал, колел и бесел за Тихо тука во темава?
Уште оттогаш ти бе дечко браниш се' и сешто и велиш "треба време, треба време битно има прогрес"!

Ајде да ги оставиме потрошените пари на просеци од Тихо, да се посветиме на овие од 2016:

2016 = 92 мил!
- Марио (убер талентот) = 40 мил! Знаеш ли колку се овие пари?
- Барбоса = Скоро 30 мил!
- Кандрева = 22 мил. Али за Кандрева не бев толку против пошо човекот беше проверен и играше во Серија, не очекував којзнае што од него али имав солидно мислење, со што овие 22 се ок, можда се и премногу али ајде да речеме ОК.

Ефект? Ајде кажи ми ти...

2017 = 64 мил. Не како 2016 али приближно разочарувачка и макотрпна сезона.

Далберт = 20 мил!
Весино = 20 мил!
Гаљардини = 24 мил.

Овие тројца во секој случај одиграа повеќе од Марио и Барбоса, но да ги ставиме на едно место, да ја собереме сумата и да размислиме дали можевме нешто друго со тие пари? Ок, нема везе.

Сума сумарум една сезона катастрофална, друга дискутабилно просечна. Искрено со малку среќа и по заслуга на мртвите конкуренти кои буквално ни оступија место инаку не ќе се двоеше од претходната.

Е сеа за оваа имам добро претчуство, солиден почеток со Наинголан, да видиме кој ќе биде следен...
Искрено јас би бил задоволен како што кажав и да изјават крај на трансфер летото за нас. Подобро така отколку да стропаат 30-40 на некоја недоквакана незналица од Бразил и со тоа повторно да не остават во стагнација и за наредната сезона бореќи се со ФФП.

@Aleksandar91
Епа како сакаш да имаш тим што без проблем ќе биде 3-4то место кога 7 сезони уназад завршувате надвор од топ4 а сезонава тоа го изборивте на крај, во последно коло, во последни 20 минути. Тимот се гради полека, тоа што некој тука се палеше дека можете да го купите сфетот, не треба да значи дека по тоа треба да се водите и дека доколку не купат 12423523131 ѕвезди, треба да биде разочарување.

Откако е завршена минатата сезона,не испадна дека сме биле во право што сме плукале за трансферите од лани? Успеавме да обезбедиме 4то место ДА,но скрос со сила и далеку од тоа што очекувавте да се случи.
Значи си игравме рулет до последната минута.Цело време викавме дека не сме во ред и слабо сме појачани ама Син што викаше,топ сме и сигурно сме топ 4.Исто и тие,каде умрената Рома пред нас ќе била...Реков и пред 2-3 недели,доколку се земат бек,средњак и крило ќе биде добро летово.Сигурно дека нема да ги хејтам доколку се случи тоа.Она лани беше бушење во здрав мозок да го поздравиш дека било добро лето.
Едноставно е,тоа што го прават и е добро ќе се пофали а тоа што не чини ќе се хејта.Лани тоа што го направија беше за хејт,и испадна дека е оправдан хејтот.Среќна околност што завршивме топ 4.Сеа не сакам повеќе да се коцкаме и затоа барам да се засилиме колку што е потребно за да си бидеме со сигурност топ 4.

Ќе штедиме 3-4 сезони, ќе го купиме Роналдо и ќе го пуштиме да игра со просечни соиграчи? А што ќе правиме тие 3-4 сезони со моменталните играчи во лига кога конкурентите континуирано се зајакнуваат?

Градењето на екипата се прави постепено, оваа сезона ќе одбереш позиција на која ќе донесеш играч кој е подобар од тој што веќе играл таму. Наредната друг играч на друга позиција се додека не дојдеш до некое прифатливо компетитивно ниво на екипата (вклучувајки и клупа со резерви). Тек потоа можеш да размислуваш за трошење на поголем дел од буџетот на само еден играч, во контекст на муабетот на Роналдо на пример.

А што направивме со просеците? :ROFLMAO:
Немој те молам да ме смееш...

Тоа со Роналдо и не мораш да го сфаќаш толку сериозно пошо имаше интересен стикер после него. Но ножеше да се одработи и нешто друго, уместо 30 и 40 за Марио и Габриел ете ти го Верати, Санчез, Суарез, Иско, Родригез, Инсиње, Кавани и многу други до таа сума. Оди провери им вредност и ќе видиш дека имаш милион подобри опции од Марио и Габриел. Само немој да ме убедуваш дека никој не би дошол од сите овде, немој! :LOL:

Али не, си терате свој филм што ќе ви е да разберете ...

Она лани беше бушење во здрав мозок да го поздравиш дека било добро лето.
Можеби си во право да негодуваш, ама да те потсетам само што се случи со Кина и нивниот закон, кога добија забрана за вложување во странство. Колку и да не не боли кур и мене и тебе за тоа сепак имаше огромен удел во трансфер политиката, впрочем ради тоа и си отиде Сабатини од тимов. Лани беше супер летото ама усраа што не донесоа некој од Наинголан или Хамес, а ни беа таргет скоро цело лето.

И јас не сум задоволен скроз од ланската сезона, ама на крај најбитно од се е дека го доставија планираното, а тоа е пласман во ЛШ. Сезонава што следи како што реков ќе имаме подобар тим, позрели играчи и се надевам дека нема да имаат никакви проблеми за топ 3 пласман.

Берзекер, добро си ги напишал бројките, се тоа е во ред, ама горе доле сем Далберт сите си одиграа добро и во рамките на можностите. Сеа јебига, да не потсетувам дека 2018 година сме, знаеш и сам какви се сумите во денешно време, ете еден смрдлив Адеми од Динамо Загреб прави трансфер за 5 милиони во Лил, инаку овој трансфер во 2005 година би бил 500 000 евра преку сила. Тоа е тоа, да не тупиме за џабе, останува на нашиве да ги донесат Видал и Врсаљко и да се обидат да најдат крилен играч што би помогнал на тимов, никако нов Кандрева.

@Peja989
Со Видал може да се случи сето ова што ти го зборувам,не дај боже да се случи ама можеш да имаш чист пример.
Ќе се ценкаат за мочани пари и ќе бараат некоја алтернатива.И ќе го дрват овде како тој новиот бил надежен играч,имал толку и толку пасови и асистенции во мртвите Палермо,Сампа и сл и како тоа за 1-2 сезони тој ќе е на рамниште со Видал на пример.Јер Икарди и Шкриниар биле исто така потценувани па сеа се погодиле.А Видал ти бил пијаница или нз што.После тоа ќе испадне дека тој новиот е флоп,и истите особи ќе ми кажуваат дека не се снашол поради Х причини,и дека неможам јас да сонувам такви играчи кои што се проверени и квалитетни поради тоа што биле скапи а не сме можеле да си го дозволиме тоа.
Фативме топ 4 на крај,а доколку се превземе мал ризик при некој трансфер летово со сигурност ќе обезбедуваме многу полесно.Истото и за лани важеше.Да не се цинкарат за по 5-10 милиони и ќе обезебедиме без проблем.

Јас само сакам да ти кажам дека работата на клубот не можеш, односно не треба да ја оценуваш како успешна и не успешна ако тука на форум некој си праи филмови за одредени играчи и цели :)

Можеби си во право да негодуваш, ама да те потсетам само што се случи со Кина и нивниот закон, кога добија забрана за вложување во странство. Колку и да не не боли кур и мене и тебе за тоа сепак имаше огромен удел во трансфер политиката, впрочем ради тоа и си отиде Сабатини од тимов. Лани беше супер летото ама усраа што не донесоа некој од Наинголан или Хамес, а ни беа таргет скоро цело лето.

И јас не сум задоволен скроз од ланската сезона, ама на крај најбитно од се е дека го доставија планираното, а тоа е пласман во ЛШ. Сезонава што следи како што реков ќе имаме подобар тим, позрели играчи и се надевам дека нема да имаат никакви проблеми за топ 3 пласман.

Берзекер, добро си ги напишал бројките, се тоа е во ред, ама горе доле сем Далберт сите си одиграа добро и во рамките на можностите. Сеа јебига, да не потсетувам дека 2018 година сме, знаеш и сам какви се сумите во денешно време, ете еден смрдлив Адеми од Динамо Загреб прави трансфер за 5 милиони во Лил, инаку овој трансфер во 2005 година би бил 500 000 евра преку сила. Тоа е тоа, да не тупиме за џабе, останува на нашиве да ги донесат Видал и Врсаљко и да се обидат да најдат крилен играч што би помогнал на тимов, никако нов Кандрева.

Мило ми е што се разбравме.
Знам, и јас сум задоволен што конечно се пласиравме ЛШ и ќе го гледаме тимот во големи натпреварувања, затоа и ја издвоив ланската сезона сепак за подобра од таа претходно, но спомнав дека имавме и малку среќа благодарение на конкурентите. Значи една феил (за која што и си го кркаат хејтот) и една просек. Но што е тука е.

Да видиме ова лето како ќе заврши...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom