Фан Клуб: Интер

Како го регистриравме Кондо или Марио?

Не, нема да дојде Суарез, не ради ЛШ, ради тоа што до лани немавме проект, не знаевме кај тераме, белфодиловци и кузмановци имавме у тим, ради тоа нема да дојде.

Мн шпекулираме со работи што не ги знаеме, ниту Син е во управен ниту Џони е судија :)

Коментираме тоа што гледаме, сите, еве еден нека ми каже како лани го земавме Далберт без двоумење, без позајмици, или Габигол, а се тегавевме и го изедовме за Кансело и Малком. Ова е едно од оние "прашања кои ме мачат"[DOUBLEPOST=1532281350][/DOUBLEPOST]
Си го згрешил фан клубот тогаш, трк кај комшиките од Милан. Интер е далеку од 4та лига и банкрот.
Ако се сетиш сезоната кога игравме со ограничен број на играчи во ЛЕ (21 играч ако не се лажам) испаднавме од Беер Шева поради што неможевме да вклучиме дел од новите играчи. Двајца нови играчи можеш да вклучиш во листа за ЛШ, за другите мораш да балансираш и да направиш излезни трансфери во висина на новорегистрираните играчи.

А Суарез нема да дојде и ради други причини, висина на плата, амбиции на тимот, левелот на квалитет на соиграчите и ред други причини.

Затоа прво етапно треба да поработиме на сите пропратни подобрувања за да Суарез (фигуративно) го одбере Интер во иднина.

Достапно оваа сезона или во догледна иднина?

Достапно можеше да биди, али ако се водеше повеќе сметка совреме.
Е значи стварно не знам оти стриктно само за ова трансфер лето се фаќате, заборавате дека не работевме како што треба години наназад.
Боже мој морам ова по милион пати да им го кажувам! :facepalm:

Марио не беше вклучен во ЛЕ, заедно со барбоса...

Достапно можеше да биди, али ако се водеше повеќе сметка совреме.
Е значи стварно не знам оти стриктно само за ова трансфер лето се фаќате, заборавате дека не работевме како што треба години наназад.
Боже мој морам ова по милион пати да им го кажувам! :facepalm:
Лошо работевме години наназад, никој тоа не го негира. Не знам што си се запнал толку за тоа. Да работевме нормално сега немаше да ги правиме овие дискусии дали можеме или неможеме да одвоиме 40 милиони за играч кој ни треба.

Сега разговараме за актуелниов трансфер период. Нема тука што да главиме со носталгија, сега сме нов Интер предводен од кинези, функционираме успешно како компанија и така и треба да го гледаме. Поради непросмислени, импулсивни купувања завршивме со играчи како Кондогбија, Жоао Марио и Барбоса, играчи кои толку многу обожавате да ни ги пикате под нос во секој пост, небаре ние сме ги потпишале. Голема муда ако некој од нас рекол дека икс играч ќе биде играчиште а се испоставило дека истиот тој играч флопнал.

Лошо работевме години наназад, никој тоа не го негира. Не знам што си се запнал толку за тоа. Да работевме нормално сега немаше да ги правиме овие дискусии дали можеме или неможеме да одвоиме 40 милиони за играч кој ни треба.

Сега разговараме за актуелниов трансфер период. Нема тука што да главиме со носталгија, сега сме нов Интер предводен од кинези, функционираме успешно како компанија и така и треба да го гледаме. Поради непросмислени, импулсивни купувања завршивме со играчи како Кондогбија, Жоао Марио и Барбоса, играчи кои толку многу обожавате да ни ги пикате под нос во секој пост, небаре ние сме ги потпишале. Голема муда ако некој од нас рекол дека икс играч ќе биде играчиште а се испоставило дека истиот тој играч флопнал.

Милион пати реков дека засега овој трансфер период е солиден, и дека целиот хејт што го маваме го маваме за лани, а поготово оломнани и тие со Тихомир.

Како можеме да ја критикуваме оваа кога после толку време купуваат асолен фудбалер ко Наинголан, плус Видал или Ди Марија и на коњ сме. Но и покрај тоа сезоната се' уште не започнала, нема што да се критукува уште отсега.

Револтот е за тоа што сега сме ограничени баш поради лошото работење во минатото. Тоа е целата работа...

kluc za sve ova sto sega se desava e famoznata 2010 i trojnata, i glupo e da se objasnuva duri zasto e tao taka, takov boost da ne iskoristis treba da si stvarno tezok nubec, duri i da imaa finansiski problemi, togas i samiot kavani se nudese vo Inter ako dobro pamtite, lesno mozea da napravat i poeftini dilovi za jaki igraci, ama ja usraa, i toa bajagi, od izborot na trener do uzasnoto transfer leto kade cel im bese da go zadrzat kosturot. Dokolku postapuvaa pointeligentno, morati mozebi i do den denesen ke bese tuka, uz uste nekoe skudeto plus u vitrini.

I dobro pamtam deka bev zaslepen od uspehot i go branev morati, tuka se karav so bene io i kompanija, ama od denesna perspektiva a i ne samo od denesna, 3-4 godini po trojnata, veke stana jasno, kakvi propusti bea napraveni, a za tie pa sto sledea po 2010 sto ima da se prai poise muabet, uste ne mi e jasno kako nemavme godina u koja ne se borevme i za opstanok : ))), narocito so stramacioni i fantasticnite transfer zdelki ( skeloto, roki, palombo i red drugi takvi ).

Ne deka suning i tie pokraj niv se perfektni, ama stvarno u celosen zaborav ja stavate cela taa shteta sto mu bese nanesena na inter edno dobro 5-6 godini, do doaganjeto na suning, ni se izdesi fudbalsko cunami toj period, katastrofa od enormni razmeri, i do den denes se osekaat posledicite preku ova retardiranovo ffp.

Гледам сакаш да бидеш саркастичен со пост во кој многу напиша а уствари ништо не кажа...

Кажи ми, мора да има некој ред или скалила по кои етапно треба да се надоградуваш?

Или само сакаше да напишеш и ти свое мислење? ;)

Мора да има ред зошто Интер не е Сити и ПСЖ со астрономски плати и обесштетувања за една година да донесе 5 ѕвезди. Чиста логика е во прашање.

До вчера имавме клуб што работеше во минус и не играше во Лига на шампиони. Ако стварно мислиш дека во една таква ситуација би можеле да го купиме Суарез, тогаш дали има поента да продолжиме да праиме муабет на темава?

Тимот се гради постепено кога немаш кеш. Не знам стварно што не е јасно.

Али ај да не кажувам и ја, изволи ти прај муабет, ионака 2-3ца ја отрувте темата.

Ме интересира доколку не се земе Видал или сличен на него + некое крило што ќе кажувате?Толку се можностите?
Пошто сигурно некој ќе ме цитира со контра прашање како јас кажувам доколку се земат,да ви кажам пред време дека би бил задоволен.Со Вршаљко веќе земен,пошто тој веќе сигурен го сметам.

Проблемот е што оваа година упецавме место во ЛШ и одма ни се дигнаа апетитите за мега трансфери.

Не треба да им се верува на сите шпекулации, како што кажа Бенеамата, ние дискутираме за она што го слушаме и читаме. Што ако конкурентски медиум како Тутоспорт излезе со информација дека Интер за 2 милиона ценкање не успева да го донесе Видал (Ди Марија, Малком, сеедно кој), тука одма следи разочарување кај голем број на навивачи на Интер. А реалноста може да биде сосем различна од она што се пласира во јавноста, можеби ние никогаш и не сме биле заинтересирани за конкретниот играч.

Секое лето медиумите не поврзуваат со секој незадоволен играч (од висок профил) кој бара излез од клубот.

Јас преферирам ако Аусиљо и компанија си ќутат и си работат и ни доставуваат трансфери како Асамоа, Наиголан, Де Фрај и Мартинез. Останува да видиме дали ќе имаат успешна кариера тука или не, битно како трансфери се чисти десетки. Тоа е она што се бара, инаку за фркнување 50 милиона на играч секој спортски директор го може тоа доколку располага со голем буџет, мајсторијата е со ограничен буџет да направиш добри зделки.

Очекувам со носењето на Политано и добрите партии на ќумурот на пријателскиве, Кандрева и Перишич ќе сфатат дека не се незаменливи и ќе си ја дигнат формата. Пошо лани беа крајно неконстантни, тешко да им се повтори таква лоша сезона и на двајцата.

По мене, лани убедливо највеќе потфрли средината поготово кога Броз играше со менингит, а Весино и Гаљардини се повредуваа и што уште не. Затоа, со носењето на Наиголан и Видал ќе се заврши ОГРОМНА работа кога е средината во прашање, со Весино и Гаљардини како одлични за ротација, јер 3 фронта.

Одбраната, за жал изгубивме пробивен бек во Кансело, но ништо чудно и да сврти овој со 3-5-2, па да игра Кандрева и Асамоа по страни, и у напад и средина ротации нон стоп (малце ми е чудно да излезе Дамбросио од тим, може ќе го игра стопер у 3ка место Шкринијар/Де Фрај/Миранда :icon_lol:).

Ирелевантен си.

Frank-Underwood-Closing-Door-House-of-Cards.gif

муабетов со години го правите и пак се вртите во круг...сe што треба е босиве кинези што се тресат за ффп, да се сменат за шеици што ќе се истураат од пари и кур нема да ги боли...

ваков проект како на кинезиве може да трае и деценија или две, тешко вас навивачите на Интер, година во година ќе се натегате за кој требало, кој можело, кој ќе флопнел, кој ќе се погодел, кој преценет, кој подценет...

најдобар пат за Интер е оној на Јуве, само треба одлични менаџери и скаути...погледнети ги само слободните трансфери на Јуве, трансфери што им овозможиле да се издигнат не само во Италија туку и во ЛШ..играчи како Пирло, кој ќе придонесат само сезона-две, ама во тие 2 сезони, го дигаат клубот на ниво погоре...да се посреќи за таленти како Погба кој го земаат без пари а изигра одлично...или играчи како Тевез и еден куп други за кои ме мрзи да пишувам...

многу фактори треба да се поклопат, почнувајќи од редовно играње во ЛШ...

само голема е разликата помеѓу сопстенициве на Јуве, кој се ителијанци, и некои кинези кој имаат 300 закони и рестрикции, така да ако на Јуве му требаа 5-10 години за да стаса на ова ниво, и тоа со редовно освојување на титули, колку време ќе им треба на Интер??

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom